jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Makovník

Makovník
nahoru
Makovník Makovník Makovník Makovník Makovník Makovník Makovník Makovník Makovník Makovník Makovník
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Kynuté - Záviny, rolády

Suroviny:

Cesto: 300 g polohrubej múky, 1 vajce, 3 lyžice práškového cukru, 50 g masla, 1/2 droždia, 150 ml mlieka, štipka soli, olej, 1 žloutek na potretie

Pnka: 150 g maku, 100-120 g práškového cukru (podľa chuti), 100 ml mlieka(podľa potreby)

Postup přípravy receptu

Do misky dáme múku, maslo, práškový cukor, vajce a štipku soli. Pridáme kvások (zohriate mlieko, droždie, lyžička cukru). Všetko spolu zmiešame a vypracujeme cesto.

Necháme kysnúť 20-25 minút.

Medzitým si pripravíme plnku. Pomelieme si mak a pridáme práškový cukor a mlieko.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme a potrieme olejom. Natrieme ho plnkou a zrolujeme. Dáme na plech, potrieme žĺtkom a poprepichujeme vidličkou.

Pečieme do vyhriatej rúry pri 160 stupňoch 25-30 minút. Po vychladnutí nakrájame.

Autor Autor: (Veronika H)
Datum vložení Datum vložení:
12 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Makovník"

autor: petrzelka
vloženo: 07.04.2011 16:14:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Včera večer jsenm zkoušela,mám hodně máku,tak padl výběr na tenhle a byl moc dobrý.Akorát jsem nepotírala vejcem,ale rozpuštěným máslem.Posílám bod a fotečkusmajliksmajlik/snad mi to půjde,jaksi mi to blbne/

autor: spagetka
vloženo: 10.03.2011 14:22:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Určitě ano - jen pak to nebude makovník, ale jablkovník smajlik

autor: libor (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.03.2011 13:45:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dobry recept, co dat jablecnou napln, slo by to?

autor: ivulinka
vloženo: 09.01.2011 11:54:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rebí, domácí vajíčka nemám, ty kupuji, ale do makové náplně dávám rybízovou marmeládu, protože mě to tak naučila moje babička, povidla mě nenapadla, ale tta tedy vyzkouším jindy, určitě se jimi nic nepokazí, díky za pochvalu.

autor: rebeka
vloženo: 09.01.2011 11:47:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivismajlikpřilákalo mě to tvé fotosmajliksmajliksmajlikkrásně upečenosmajliksmajliksmajlikdomácí vajíčka,cožsmajliksmajlikco kdyby se k té makové plňce přidalo trochu domácího povidlísmajliksmajliksmajlik

autor: ivulinka
vloženo: 09.01.2011 11:40:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bonifac, na přání mého muže jsem upekla makovou točenou buchtu podle tvého receptu, hledala jsem recept, kdy je těsta jen na jeden točený závin a tenhle tvůj mi padl do oka. Moc se povedl, přidávám obrázek a samozřejmě i bodíkasmajlik

autor: suzanna
vloženo: 22.09.2010 19:33:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Míšo, tak snad příštěsmajlik Jednou se to těsto podařit musísmajliksmajlik

autor: Michala240
vloženo: 22.09.2010 18:33:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak jsem ho upekla z toho nevykynuteho testa, snist se to sice mozna da, ale jen spis z nouze z chuti na sladke. Je to tuhe a testo slaboucke.

autor: mirca75
vloženo: 22.09.2010 16:50:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsme si tu navzájem krásně pomohli, k dalším dobrým receptůmsmajlik. Tak ať se nám vedesmajlik.

autor: michala (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.09.2010 16:49:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mej se isahu a diky za rady

autor: Michala (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.09.2010 16:48:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik pecu rada, ale jak se nedari tak je to des

autor: isindy
vloženo: 22.09.2010 16:48:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no, a já tu s vámi už skoro 1/2 hod. přesluhuji smajlik tak já mažu domů a zase sem hupnu smajlik

autor: isindy
vloženo: 22.09.2010 16:47:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Michalo, a už v tom lítaš jako my smajliksmajlik tohle zkusím...ježiši a tohle taky...a tohle je taky hezký...smajliksmajliksmajlik

autor: Michala (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.09.2010 16:46:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jezisi Mirco to vypada taky dobre to musim taky zkusit

autor: Michala (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.09.2010 16:44:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chvilku jeste pockam a pak to zkusim z toho nevykynuteho testa, holt to kdyztak vyhodim. Tve testo urcite zkusim Isahu

autor: mirca75
vloženo: 22.09.2010 16:43:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A nebo zkus rychle zadělat na nějaké kynuté těsto bez kynutí - třeba tohle http://www.toprecepty.cz/recept/5013-kynuty-nekynu.... Nemusíš čekat až vykyne a povede se vždyckysmajlik.

autor: suzanna
vloženo: 22.09.2010 16:42:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Míšo, já bych to asi zkusila i tak. Těsto rozválíš docela na tenko, tak by se mohlo upéct v pohodě. Akorát bude asi tužší. Nevím, možná je to jen můj názor, ale nevzdávám se v polovině. Buďto se podaří nebo nesmajlik Když to řeknu blbě, vyhodit to můžeš i pak, ne?smajlik

autor: isindy
vloženo: 22.09.2010 16:42:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

míšo, tak to bych ještě nevzdávala, mně těsto kyne v pečce 1,5hod., chce to svůj čas...třeba se chytí...i když - moc šancí tomu nedávám smajlik

autor: mirca75
vloženo: 22.09.2010 16:41:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Michalosmajlik tak to zkus, vyhodit se to může vždyckysmajliksmajlik - tedy pokud ti není líto peněz za suroviny a elektřinusmajlik. Jen bych možná udělala 2 ks, aby nebyl závin tak silný a propekl se. Uvidíš, třeba se stane zázrak a vyběhnesmajlik. Tak hodně štěstí a ozvi sesmajlik.

autor: isindy
vloženo: 22.09.2010 16:40:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Michalo, to bych asi nezkoušela smajlik škoda toho máku potom...nevykynuté těsto by bylo pak asi jak šutr... jiné kvasnice nemáš? můžu ti ještě nabídnout těsto, co dělám já, pečka není podmínkou, už ho dělala děvčata i ručně: http://www.toprecepty.cz/recept/13413-jednoduche-k...

autor: Michala (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.09.2010 16:38:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Testo mi lezi uz tak pul hodky a ani se nehlo.

autor: mirca75
vloženo: 22.09.2010 16:37:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Michalosmajlik tak to nevím. Vůbec ti nevykynulo, ani kousek? A jak dlouho, už ho máš takhle "nevykynuté"?

autor: Michala (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.09.2010 16:35:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Muzu tento zavin udelat aspon z toho nevykynuteho testa?

autor: isindy
vloženo: 22.09.2010 16:35:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak to držím palce, ono se to určitě povede smajliksmajlik

autor: Michala (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.09.2010 16:34:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ne ne sul jsem do kvasku nedala. Na vase rady priste urcite dam, jednou mi snad kynute testo vyjde.

autor: Michala (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.09.2010 16:33:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Suzanna: mleka davam stejne mnozstvi jako ty. Zkusim to priste udelat i stou moukou a uvidime

autor: suzanna
vloženo: 22.09.2010 16:33:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Míšo, nesmutni, příště se určitě podařísmajlik a pokud si ke svým zkušenostem přidáš něco z rad od Mirči, Isahu a mě, tak by v tom byl čert, aby to nevyšlosmajlik

autor: isindy
vloženo: 22.09.2010 16:33:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

míšo, ještě mě napadlo - nedala jsi tu špetku soli už do toho kvásku?

autor: mirca75
vloženo: 22.09.2010 16:32:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Suzannosmajlik tak, tak přikrýt, aby měli svůj "svět"smajlik.
Michalosmajlik tak třeba příště se povede. Dej pak vědětsmajlik.

autor: isindy
vloženo: 22.09.2010 16:31:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

miško, trochu mouky je potřeba vmíchat, jen aby byla taková kašička...a někdo ještě popráší vršek, udělá takovou pokličku pro uzavření, chrání tím ty kvasnice při kynutí....

autor: Michala (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.09.2010 16:30:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Takovou chut jsem mela na tenhle makovnik a zase prdsmajlik

autor: mirca75
vloženo: 22.09.2010 16:30:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Michalosmajlik zkus to příště i s tou moukou do kvásku. Stačí opravdu jen trochu a je to znát. Kvásek je pak hustý a déle držísmajlik.

autor: suzanna
vloženo: 22.09.2010 16:30:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jo a ještě poznámku, že takto přichystané kvasnice s mlékem, cukrem a moukou přikrývám utěrkou, aby byly v teple a "netáhlo" na něsmajlik

autor: isindy
vloženo: 22.09.2010 16:29:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

míšo, kvasnice sice mají rády teplo, to urychlí reakci množení kvasinek dělením a pak ti to kyne...ale ne moc horko, jinak jim upálíš nožky smajlik...ono se dá třeba kynout i v lednici, ale trvá to přes noc smajliksmajlik

autor: suzanna
vloženo: 22.09.2010 16:28:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Míšo, a kolik jsi měla toho mléka? Já dávám jen tak 50 - 100ml vlažného mléka, do toho nadrobím kvasnice a přidám trošku krystalového cukru a trošku mouky. Nechávám kynout třeba u topení a musím říct, že se mi to vždycky podařilo. Tak držím palce, ať to příště vyjdesmajlik

autor: Michala (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.09.2010 16:28:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Stalo se mi to u buchet a u langosu, ani jednou mi testo nevykynulo. Drozdi bylo pokazde jine. Do kvasku mouku nepridavam, to jsem ani nevedela. Ty akumulacky nejsou horke, jen malinko teple.smajlik

autor: isindy
vloženo: 22.09.2010 16:27:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

miru, tak to jsem přehlédla, že to bylo ve více případech smajlik

autor: mirca75
vloženo: 22.09.2010 16:27:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Isahu to píše dobřě - těsto by nemělo kynout na zdroji tepla, ale někde u něj.

autor: mirca75
vloženo: 22.09.2010 16:26:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Michalosmajlik a přidáváš do kvásku i trošku mouky, aby měl na čem růst?

autor: isindy
vloženo: 22.09.2010 16:25:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

míšo, ale ty akumulačky by neměly být moc horké smajlik stačilo by dát třeba na židli před ně..a bacha na průvan...

autor: mirca75
vloženo: 22.09.2010 16:25:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Isahusmajlik ale Michala píše, že se jí to stalo u více receptů - takže pokud to všechno nebylo ze stejné kostky droždí, tak tam bych chybu moc nehledala (pokud nekoupila víc ks z jedné várkysmajlik).

autor: isindy
vloženo: 22.09.2010 16:24:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

proto raději používám sušené, jsou odolnější k zacházení...nedávno mi také v pečce těsto s živým droždím nevykynulo...teda jen tak se napšoukalo smajliksmajlik, koláč nestál za nic...

autor: michala (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.09.2010 16:23:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vlazne az teple mleko, jinak testo mi kyne na teplych akumulackach

autor: isindy
vloženo: 22.09.2010 16:23:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

míšo, tak to tipuji na kvasnice - nemusí být prošlé, stačí, že je špatně skladovali už v obchodě...

autor: mirca75
vloženo: 22.09.2010 16:22:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Suzzanosmajlik vidíš, tak to se mi ještě nestalosmajlik. Dám si pozorsmajlik.

autor: Michala (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.09.2010 16:22:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Tak moukou to asi neni, bydlime v panelaku a mouku mam ve skrini. Bude to asi tim kvaskem, ale nechapu proc mi nevybehne, mleko mam vlazne a lzicku cukru...

autor: isindy
vloženo: 22.09.2010 16:22:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mirco, to je ten rozdíl mezi panelákovým dítětem (mnou) a "barákovým" smajlik mě by tahle možnost ani nenapadla, všechno musím mít v bytě smajliksmajlik

autor: mirca75
vloženo: 22.09.2010 16:21:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A kde ho necháváš kynout?

autor: suzanna
vloženo: 22.09.2010 16:21:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mirco, já nemám problém třeba s hladkou moukou z Lídlu, ta je v pohodě, ale s tou polohrubou mi těsto ne a ne vykynout. Když jsem z ní pekla muffinky nebo bábovku (kde používáš prášek do pečiva), tak úplně bez problémů, ale třeba vánočku, tu jsem musela vyhodit, jak byla tvrdá... Nevím, jestli je těžká, ale prostě to ty kvasnice "neutáhly".

autor: mirca75
vloženo: 22.09.2010 16:20:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Michalo (neregi.)smajlik, já třeba mám mouku ve spíži, kde je dost chladno. Takže jí musím vyndat na linku dost dlouho před použitím a nebo když zapomenu, tak jí na pár vteřin ohřeji v mikrovlnce (opravdu jen pár!).

autor: isindy
vloženo: 22.09.2010 16:19:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

míšo, tím se myslí pokojovou...někdo má třeba zásoby venku na nějaké chodbě, špajzce, kde je chladněji...smajlik

autor: Michala (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.09.2010 16:18:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Studenou? Tak to opravdu nevim, jak ji skladovat aby mela spravnou teplotu?

autor: suzanna
vloženo: 22.09.2010 16:18:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak pak to bude tím droždím, jak píšou holkysmajlik

autor: mirca75
vloženo: 22.09.2010 16:17:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Suzannasmajlik já třeba mouku z Lidlu používám a jsem s ní spokojená. Nemám zase ráda mouku z Billysmajlik (špatně mletá - neodpovídá české hrubosti / jemnosti mletí).

autor: isindy
vloženo: 22.09.2010 16:16:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

určitě můžeš, já ho taky používám - dokonce častěji než "živé"...tuším, že platí, že 1 sáček vydá za 1/2 kostky

autor: Michala (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.09.2010 16:16:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ne ne z Lidlu ne, nakupuji prevazne v Tescu.

autor: mirca75
vloženo: 22.09.2010 16:16:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Místo kvásku ne - místo čerstvého droždí. Platí že 1 lžička sušeného = 1/4 kostce čerstvého droždísmajlik. A neměla jsi mouku, do které jsi kvásek dávala, příliš studenou?

autor: suzanna
vloženo: 22.09.2010 16:14:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Michalo, neměla jsi polohrubou mouku z Lídlu? S ní se mi stalo to samé, a to i u vyzkoušených receptů, u kterých jinak nikdy nebyl problém...

autor: Michala (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.09.2010 16:12:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je pravda ze se mi kvasek nedari udelat tak jako me mamce... vubec ale nevim proc, pritom mi kvasek ukazovala a ja ho delala presne jako ona a nic, nevybehl mi... Drozdi stare nebylo, datum si hlidam. Muzu misto kvasku pouzit susene drozdi??

autor: isindy
vloženo: 22.09.2010 16:11:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Michalo, to je těžká rada - těch důvodů může být strašně moc - špatné (mrtvé či prošlé) droždí, nedostatečné teplo nebo jsi možná naopak naopak na kvásek měla moc teplé a pak jsi ty kvasnice zabila ještě před kynutím...fakt takto těžko radit smajlik

autor: mirca75
vloženo: 22.09.2010 16:09:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Michala (neregi.)smajlik, příčin může být mnoho. Staré kvasnice nebo špatné sušené droždí, příliš horké mléko na kvásek, nízká teplota při kynutí,.... Zkus napsat, kdy přesně se problém objevuje, pak pohledáme příčinusmajlik.

autor: Michala (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.09.2010 15:59:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Prosim poradte mi nekdo, proc mi nevykynulo testo?? stalo se mi to i u buchet a langosu. Nevim co delam spatne...

autor: Mima (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.08.2010 17:04:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Uz se to peče :))) uvidime, ktera ze dvou variant vyjde :) jestli plny pekac maku a testicka nebo krasny makovy zavin :)))smajlik

autor: zuzel-uzel
vloženo: 08.03.2010 14:23:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hamiham nami nam a toje mi jenom 11 let a sem z Ostravy miluji pečení chci byt cukrařkousmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: tejaja
vloženo: 15.05.2009 07:25:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Svetlanka, povedala by som, že závin si príliš voľne stočila. Neboj sa ho zrolovať na pevnejšie. Najprv prehni asi tak 1 cm po celej dĺžke, potom na niekoľkokrát postupne opäť, a potom sa ti to už zroluje pekne. Dobre ho na pevno stláčaj.smajlik Závin pekne nakysne, nebojsmajliksmajlik

autor: bonifac
vloženo: 14.05.2009 22:23:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

naozaj neviem v čom môže byť problém smajlik skúste dať menej plnky a spravte ju hustejšiu alebo vyvaľkajte hrubšie cesto smajlik snáď to pomôže smajlik

vloženo: 11.05.2009 19:51:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Světlano, mi se tady u toho receptu stalo úplně to samé, co tobě!! Strašně se mi rosplácl do stran a oba mi praskly, ale chuťově neměly chybu. Vůbec nemám ponětí, kde jsem udělala chybu a nestačila jsem ten nepodar ani vyfotit a teď je mi to líto, protože, nevím, zdá se mi to? Taky jsi musela ty kousky rozpůlit?smajliksmajlik Přesně to stejné!! Ale fakt je, že se snědl sakum prdum a to je důležitésmajlikJo a dělala jsem ho s ořechamasmajlik

autor: bonifac
vloženo: 11.05.2009 19:35:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

svetlana:hlavné je,že chutil a to,že nevyzeral nejako extra nevadí smajliksmajlik ako si naísala horšie by bolo keby vyzeral fantasticky a nikto ho nejedol smajlik

autor: Svetlana
vloženo: 11.05.2009 10:45:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlikMirco dík...to víš, že chutnal, o to víc mně štve, že vypadal hrozně - plný pekáč "něčeho"smajliksmajlik...horší by bylo, kdyby byl nádherný a nikdo se ho nedotkl, že?...smajlik

autor: mirca75
vloženo: 11.05.2009 10:40:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Světlankosmajlik.Nevzdávej tosmajlik,je škoda takový dobrý moučník zatratit kvůli tvarusmajliksmajlik.Ale já to beru tak-Co do tvaru,když to chutná ne?smajliksmajliksmajlik.Viděla jsi moje praskliny?Jak prehistorická údolísmajliksmajlik,ale pošmákli jsme si a to je to nejsmajlik.

autor: Svetlana
vloženo: 11.05.2009 10:32:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik..přidala jsem "svoji" fotku...opět - byl vynikající chuťově, ale jak vypadal upečený na pekáči raději ani neposílám...dala jsem tam mák a tvaroh, všechno se snědlo za chvilku, ale teda od tvaru závinu to mělo hodně daleko...asi to vzdám...smajlik

autor: bonifac
vloženo: 08.05.2009 23:32:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ďakujem všetkým smajliksmajliksmajlik nečakala som že tu bude mať taký obrovský úspech smajliksmajliksmajlik ešte raz ďakujem

vloženo: 08.05.2009 08:06:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Víc než pochvala.+bodík

autor: mirca75
vloženo: 07.05.2009 14:16:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani R.smajlikvšimnusmajlik.Z jedné várky 2ks-těsto jsem rozdělila na dva díly-,přesně to co je na plechu a bylo toho až dost.U nás se sladké až tak moc ve velkém nejí,jen se mlsá a ochutnávásmajliksmajliksmajlik

vloženo: 07.05.2009 12:09:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mirco, kolik jsi měla z toho těsta kusů? Nějak jsem to nepochopila. Jeden, nebo dva? Díky, pokud si všimnešsmajlik

autor: mirca75
vloženo: 07.05.2009 11:40:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bonifacsmajlikdělala jsem makovník manželovým rodičům za hlídání našich prcků a jeden pro nás na mlsnousmajlik(z jedné várky)-a obě dvě rodinky ti posíláme pochvalu a velkou boďkusmajlik.Měla jsem málo času a po ruce pečku,tak jsem toho využila a nemělo to chybusmajliksmajlik.Manželův taťka moc miluje věci s mákem a já už vím,čím mu zase příště udělám radost.Sice mi prasknul(já mlsná ho moc naplnilasmajlik),ale na chuti mu to rozhodně neubralo a mě to od dalšího pečení neodradilosmajliksmajliksmajlik

autor: Merylas
vloženo: 27.04.2009 18:14:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Světli, taky mě napadá, že asi bylo trochu řidší těsto, než by mělo být. A co taky třeba taková řidší - mokrá nádivka, málo zahuštěná. A jestli jí bylo třeba hodně...Třeba to byla kombinace, jak řidší těsto, tak i náplň. A taky jestli byla dost vyhřátá trouba. Jinak nevímsmajlik Ale nic si z toho nedělej, hlavně že se to snědlo, není každý den posvícení, jak se říká. Příště se určitě povedesmajliksmajlik

autor: tejaja
vloženo: 27.04.2009 17:09:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Svetlanka,
Nebolo to cesto riedke ? Vtedy sa zvykne rozíst. Mnozstvo múky, mlieka je vzdy len orientacný, nedá sa to presne napísat, pretoze kazdá múka je iná. Musís sa orientovat podla hustoty cesta. Cesto na závin nesmie byt riedke, nesmie tiect. Ale nech ta to neznechutí, nabudúce to bude urcite lepsie.smajlik

autor: bonifac
vloženo: 27.04.2009 15:35:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

naozaj neviem čo sa mohlo stať smajlik skús ho nechať ešte chvíľu kysnúť na plechu a popichaj ho vidličkou smajlik

autor: spagetka
vloženo: 27.04.2009 15:24:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Světlanko a předehřátá trouba? Ne otvíeralas dřív jak po 15 minutách?smajlik

autor: Gabina
vloženo: 27.04.2009 11:15:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Světlano, já jsem závin ještě nechala kynout na plechu asi 30 minut

autor: Svetlana
vloženo: 27.04.2009 10:36:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik...poraďte, co jsem zvorala?...dělala jsem podle receptu, dala do pekáče a do 15 minut se mi "rozjel"...normálně naplnil ten pekáč...jak schládnul, tak jsem ho rozřezala na takové proužky, uvnitř byl tvaroh i mák, chuťově byl vynikající!!!!...fakt strašně dobrý, půlka pekáče "zařvala" do půl hodiny, druhá večer na grilování do deseti minut...ale ten tvarsmajliksmajlik

autor: bonifac
vloženo: 23.04.2009 15:26:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik som rada,že má taký úspech smajlik

autor: Gabina
vloženo: 23.04.2009 08:43:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Verčo, makovník včera padnul za vlast, tak jsem večer zadělala rovnou dvojitou porci smajlik Udělala jsem jeden makový a druhý tvarohový smajlik

autor: bonifac
vloženo: 22.04.2009 15:33:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak to som rada smajliknemáš za čo smajlik

autor: Gabina
vloženo: 22.04.2009 09:23:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Posílám velký pusík, dostala jsem pochvalu od šváry a to už je co říct smajlik S těstem se moc dobře pracovalo, nechala jsem ho zadělat v DP, po upečení bylo krásně vláčné. Budu dělat častěji, je to moc dobré, díky za receptík smajlik

autor: bonifac
vloženo: 20.04.2009 19:52:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

autor: Boubelinda
vloženo: 20.04.2009 19:34:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zrovna včera jsem jeden takový podobný dělala. Záviny jako takové jsou opravdu dobré. Koukám, že těsto je skoro stejné. smajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

vynikající makovník makovníky makovnik dobre recepty kysnuty makovy zavin kynutý makovník makovník s tvarohem recepty-makovnik recept na makovník tvarohový makovník makovník bez droždí dobrý makovník kynutý makovník recept makovník, recept vlacny kysnuty makovnik makovník kynutý jak upéct makovník recepty - makovník testo na makovnik makovník z kynutého těsta recept makovnik recepty makovník makovník recepty na makovník kynutý závin makový makovník z kynutého těsta makovnk kysnuty makovnik kynuty zavin makovnik makovník - recept makovník z celého máku mák recepty-makovníks tvarohem makovníky recept makovnik recepty vláčný makovník makovník recept makovnik na plech makovniki recepty maková náplň do makovníku nevykynuté těsto recepty-makovníky.sk makovnk recept makovník-recept




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty