Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí polévka s bulgurem

Polévka s bulgurem bude sytá a lahodná. Pokud budete postupovat podle našeho receptu a přidáte v závěru vaření ještě citronovou šťávu, tak zjistíte, že chuť se opravdu značně vylepší. Je to osvědčený trik pro "vytáhnutí" chuti z vývaru.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

21. 9. 2023 10:06

Suroviny pro 1 litr

1 litr

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 485 kJ / 1 072 kcal
Bílkoviny99,40 g
Tuky34,79 g
Vláknina11,98 g
Cholesterol 233 mg
Sodík 232 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy84,69 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Polévku s citronem jsem se naučila v mládí od maminky kamarádky, která pocházela z Řecka. Polévka je lahodná, stačí dát trošku citronové šťávy a podle chuti postupně přidávat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

27. 9. 2023 13:19

zuzi777a (moderátorka): :-) Děkuji za komentář, chuťově je to asi jedno jen vařením se přijde vše co je tam zdravé a zalít vřelou vodou a nechat stát trvá maximálně 15 minut než se voda vstřebá - zatím se uvaří to ostatní- takže do 20 minut vše na stole:-K Přeji krásný den :-K

zuzi777a zuzi777a (moderátorka)

27. 9. 2023 12:18

Tak jsem zkoušela oba postupy při přípravě bulguru a za mě je vařený v pohodě. Pro věčně spěchající, jako jsem já, je to super výživná vložka do polévky. Na spaření a nabobtnání jsem si vzpomněla až když už byl čas obědvat!😁

Marie Svarcova Marie Svarcova

22. 9. 2023 18:21

Tonja: bulgur se úplně nevaří - odměřebé množství se zalije vroucí voidou (dvojnásobným množstvím) a nechá se vstřebat - není potom syrový ale "uvařený" v té páře nebo chceteli pařený - nevím jak to jinak popsat. :-K

Tonja

22. 9. 2023 17:59

V bodě (1) postupu píšete, že bulgur nevaříte, v bodě (5) postupu píšete, že přidáte uvařený bulgur. So z teho volajaký zmetený.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: prsa kuřecí, olej olivový, máslo, bulgur, sůl, pepř čtyř barev, pórek, bobkový list, koření nové koření, česnek, vývar kuřecí, šťáva citronová, kůra citronová, libeček, crème frâiche

TopRecepty.cz

Kuřecí polévka s bulgurem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5R1P