Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žitno-pšeničné dalamánky I

Tyto dalamánky obsahují větší podíl žitné mouky a proto plně nahradí chleba. Dobře chutnají s různými pomazánkami a nebo se můžou podávat jako přílohové pečivo ke všem pokrmům, kde je přílohou chleba. Dalamánky jsou rozhodně zdravější než bílé pečivo, a proto je můžete zařadit do svého jídelníčku.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez dob kynutí

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

24. 9. 2023 09:53

Suroviny pro 12 kusů

12 kusů

10-14 kusů podle požadované velikosti

Nutriční hodnoty

Energie8 736 kJ / 2 088 kcal
Bílkoviny63,53 g
Tuky36,72 g
Vláknina31,68 g
Cholesterol 262 mg
Sodík 4,13 g
Sůl10,26 g
Sacharidy359,99 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj receptu: Styl pro ženy. Recept od pana pekaře Jiřího Mikuly. Mírně poupraveno.

Kdo by nechtěl na povrchu sypat solí, přidá trochu soli do těsta.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas

26. 9. 2023 07:27

mtvrdikova: Dobrý den, děkuji za pochvalu a zájem o recept. Pekárna se použít může. :-K

mtvrdikova mtvrdikova

26. 9. 2023 06:54

Dobrý den, vypadají krásně, mohly by se dělat v pekárně? Myslím vypracovat těsto a kynout? :-K

Merylas Merylas

25. 9. 2023 09:52

cathleen (moderátorka): Díky za zhodnocení a tip. :-K Taky dost často přidávám do těsta drcený kmín, tak tady příště přidám taky. :-)

cathleen cathleen (moderátorka)

25. 9. 2023 07:02

Merylas: dívám se na složení tvých dalamánků - budou chutnat podobně jako ty,, co se pekly kdysi dávno ;-) takže výborně :yes:
Jak se znám, tak kdybych je pekla, stoprocentně bych přidala do těsta ještě drcený kmín :-D mám moc ráda, když chleba nebo dalamánky voní kmínem :-8

Merylas Merylas

24. 9. 2023 13:10

Marie Svarcova: Maruško, děkuji. :-K Dělala jsem je už dvakrát, ráda zkouším nové recepty. :-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

24. 9. 2023 10:15

:-)<3:yes::yes: vypadají skvěle a určitě tak chutnají :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka žitná chlebová, mouka hladká, sůl, voda, mléko, olej, droždí čerstvé, mouka hladká, vejce, kmín celý, sůl hrubozrnná

TopRecepty.cz

Žitno-pšeničné dalamánky I

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJp3D