Zdravé celozrnné muffiny
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny ingredience smícháme. Oříšky a semínka dáváme dle chuti a zásob :D. Naplníme košíčky a pečeme na 180°C 25-30 minut dle velikosti košíčků.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny ingredience smícháme. Oříšky a semínka dáváme dle chuti a zásob :D. Naplníme košíčky a pečeme na 180°C 25-30 minut dle velikosti košíčků.
Spracujeme suroviny na cesto a necháme 2 hodiny v chlade.Potom vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska s priemerom 4 cm.Upečieme do ružova.Vychladnuté potrieme lekvárom a…
250gr polohrubé mouky,200gr moučkového cukru,6 vajec,6 lžic horké vody, prášek do pečiva,tuk na vymazání a hrubou mouku na vysypání formy. Moučkový cukr utřeme se 6…
Piškoty umeleme (20 si dáme bokem) a smícháme s kakaem, ořechy, medem, bílkem a popřípadě vodou. Z těsta tvoříme úlky. Těsto se vůbec na formičku nelepilo, takže není…
Vymiesime cesto z uvedených surovín, rozvaľkáme ho a formičkou s priemerom 3-4 cm vykrajujeme kolieska. Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie alebo na silikónovú…
Krém: rozpustíme čokoládu spolu s cukrem, přidáme bílky - bílky se dají nahradit jesenkou, nebo piknikem (slazené mléko v tubě na jeden bílek jedna lžíce).a do…
Rúru predhrejeme na 175 stupňov, plynová stupeň 2. Mäkké maslo, cukor žĺtky nastrúhané orechy , škoricu a štipku soli vymiešame elektrickým šľahačom. Piškóty vložíme do…
Do bílků dáme špetku soli a ušleháme tuhý sníh. Postupně zlehka vmícháme cukr, sušené mléko, mletý mák, skořici, limetkovou kůru a šťávu.Pečeme na 160°C asi 25 minut…
Ušleháme bílky do tuha a pak do sněhu postupně zašleháváme část cukru,žloutky, zbytek cukr a nakonec mouku. Pečeme ve vymazané a vysypané formě asi 8 minut, záleží na…
Mleté maso ochutíme a necháme uležet v lednici. Mezitím uděláme těsto tak, že smícháme všechny ingredience a vytvoříme spíše sušší těsto, necháme ho odpočinout ve fólii…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme přes noc v chladu odpočinout. Potom vyválíme plát o síle 3 mm a vykrojíme kolečka, která upečeme při 180 °C.Na polevu…
Nejdříve si uvaříme makovou nádivku a necháme chladit. Do mouky prosáté s cukrem a kypřícím práškem přidáme žloutek, nasekané máslo a po lžících opatrně mléko a…
AUTÍČKO -Suroviny: Korpus:8 bílky vyšlehat a pak přidávat 30 dkg krupice cukr,potom postupně 8 žloutky,pak ručně vmíchat 42 dkg polohubé mouky(30 dkg mouky +12 dkg ml…
Všetky suroviny dáme do pekárničky. (Program cesto, iba miesenie) Po vymieseni cesto hned rozvaľkáme na 8-10mm.Cesto posypeme mletou červenou paprikou, potrieme…
Ze surovin uděláme těsto, vyválíme na silnější plát a vykrajujeme hvězdičky, já měla 3 velikosti, tak jsem si ještě o jednu větší dokreslila na tvrdý papír a vykrajovala…
Ze surovin uděláme těsto, vyválíme na silnější plát a vykrajujeme hvězdičky, já měla 3 velikosti, tak jsem si ještě o jednu větší dokreslila na tvrdý papír a vykrajovala…
Pri tomto múčniku je veľmi dôležité dodržať postup a teplotu tekutých ingrediencií: všetky vrátane vajec musia byť studené, najlepšie rovno z chladničky. Múčnik potom…
Šalotku orestujeme na rozpáleném oleji do růžova a přidáme nakrájenou chilli papričku. Potom prolisovaný česnek a až zesklovatí, okapané šneky, které podlijeme vínem,…
Mouku a cukr prosejeme do mísy, smícháme s kypřícím práškem, přidáme najemno nastrouhané brambory, žloutek, vajíčko, mléko, strouhanou kůru, nakrájené máslo.Vše…
Z pudinků, cukru a mléka uvaříme hutnou kaši, kterou necháme vychladnout. Do vlažné zamícháme - né rozmícháme, marmeládu. Bílky se špetkou soli vyšleháme do sněhu. Pak…
Na masle oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme posekaný cesnak, necháme zavoňať, pridáme pokrájané zemiaky a cuketu, neošúpanú, len pokrájanú. Zalejeme vodou…
Z bílků ušleháme tuhý sníh, nasypeme cukr a vyšleháme. Přidáme žloutky a vyšleháme, potom přimícháme pomleté ořechy smíchané se strouhankou a práškem do pečiva. …
Prvních šest ingrediencí postupně a důkladně vyšlehat. Potom přisypat krupičku s práškem do pečiva (již předem smíchané). Nakonec lehce zabalit sníh (bílek + špetka…
Z prosáté mouky, změklého másla, moučkového a vanilkového cukru, limetkové kůry a šťávy, soli a žloutků vypracujeme vláčné těsto a necháme v ledničce 2 hodiny odležet…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Skromná kuchyně: Šmorn je staročeská delikatesa, kterou snadno zvládnete i dnes
Tvarohové noky se žahourem jsou hotové do 20 minut a chutnají fantasticky. Borůvková omáčka se dá zahustit strouhaným perníkem
Jak poznat dobrý meloun? Plnou zralost a tak akorát sladkou chuť prozradí tvar plodu, barva slupky i pravidelnost pruhů