Jihočeská lepenice
Recept ještě nebyl hodnocenLepenice dříve často sloužila jako samostatné jídlo. Příprava vypadá na první pohled náročně, ale není. Kombinace syrového a dušeného zelí s bramborovou kaší a posypkou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lepenice dříve často sloužila jako samostatné jídlo. Příprava vypadá na první pohled náročně, ale není. Kombinace syrového a dušeného zelí s bramborovou kaší a posypkou…
Vařené brambory jsou základem mnoha dalších pokrmů. Pomazánka vytvořená ze zbylých vařených brambor se může stát výborným základem na obložené chlebíčky. Dozdobit na…
Treska po mlynářsku je tradiční český pokrm, který vyniká svou jednoduchostí a zároveň lahodnou chutí. Treska, obalená v mouce a smažená dozlatova, je podávána s…
Dáváte přednost kupovaným knedlíkům, protože si nejste jistí přípravou těch domácích? S tímto receptem se už obávat nemusíte. Jednoduchost přípravy bramborových knedlíků…
Svěží letní oběd, který vás zároveň zasytí? To je vajíčkový salát! Díky bramborám vám dodá pocit plnosti, kyselé okurky mu dodají říz a vajíčka se postarají o…
Na másle zpěníme v hrnci jemně nakrájenou cibuli, poprášíme moukou a asi 2 minuty mícháme, pak zásmažku zalijeme 1,5 litrem studené vody a důkladně rozmícháme metličkou…
Hospodyňky milují nenáročné recepty, protože jim to ušetří čas, práci i nádobí. Připravíme rodině hlávkové zelí, brambory a mleté kuličky v jednom pekáčku. Zatímco si…
Talíř horké polévky, provoněné majoránkou a česnekem a zahuštěné máslovou jíškou skvěle zahřeje zejména v chladných dnech. Do bramboračky, takové jakou vařily už naše…
Vrstvený oběd nebo večeři podle tohoto receptu připravíme během krátké chvilky. Drobně pokrájené kořeněné maso, zapečené s cibulí a bramborami, můžeme v závěru pečení…
Frankfurtská polévka jedině s frankfurtským párkem. Ale může být i jiný, kvalitní, který udělá v polévce skvělou vůni i chuť. Dochutíme majoránkou, bazalkou a pažitkou.…
Ve studených, pochmurných dnech přijde vhod chutná polévka, která zahřeje a zasytí. Poctivá zelňačka mezi tyto polévky určitě patří. K této polévce z kysaného zelí a…
Klasické bramboračky jsou žádané hlavně během chladnějších dnů, kdy je kromě oběda můžeme podávat i jako teplou večeři. Hustá a silná bramborová polévka je plná zeleniny…
Kurkuma přidává pokrmům nejen na barevnosti. Uvařte si s ní polévku, která má mít dle autora i blahodárné účinky na trávení. Pro sytost přidejte kroupy a brambory, pro…
Musaka je pokrm svým původem z oblasti Balkánu nebo Blízkého východu. U nás však také už zdomácněla. V originále je s lilkem a další zeleninou. Lilek je zde nahrazen…
Máte chuť na bramborový salát? Vyzkoušejte tuto lehčí a osvěžující verzi bez majonézy. Brambory smíchejte s cibulí a kyselými okurkami a zalijte zálivkou z hořčice,…
Jednoduchá, rychlá a v našich domácnostech velmi oblíbená, gulášová polévka. Na sádle vysmažená cibulka s uzeninou, zasypaná červenou paprikou dělá správný základ. Poté…
Škubánky jsou pokrmem našich babiček a prababiček. Velmi levné jídlo, z několika málo surovin, a tak dobré! Škubánky můžeme připravit naslano nebo nasladko, jako v tomto…
Zlatavé křupavé malé bramboráčky jsou oblíbeným jídlem mnoha z nás. Tentokrát je zkusíme ochutit jinak než obvykle a přidáme do těsta voňavý libeček a trochu bílého…
V pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou pikantní klobásu a cibulku, ke konci rozetřený česnek. K tomu přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, nakonec jen prohřejeme…
Brambory, opečené na pánvi společně se špenátem, vejci, zalité smetanou jsou ideálním obědem, když nemáte moc času a doma máte jen pár surovin. Nenáročný a rychlý pokrm…
Vydatná a hustá polévka plná zeleniny vás rozhodně zahřeje a zasytí. Její příprava je velmi snadná a zvládne ji tak i začátečník. Na vůni i chuť přidáme sušené houby a…
Původně slovenské jídlo tady v Čechách brzy zdomácnělo. Velmi často nahrazuje naše domácí bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím. Je to jídlo sice vydatné, ale…
Už vás nebaví klasické bramborové variace? Vyzkoušejte vídeňské brambory se smetanou, slaninou a cibulí, budete je milovat. Během půl hodiny vytvoříte výtečnou přílohu k…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Rychlé obědy hotové do 30 minut: Udělejte si koprovku, krůtí řízky nebo plněnou tortillu!
5 netradičních jídel s okurkou: Tahle netradiční okurková marmeláda nebo americké nakládačky vás nadchnou
Jak využít citrusy v kuchyni? Svíčkové nebo koprovce dodají šmrnc, ryby jsou díky nim stravitelnější a pár kapek snese i vývar