Irský kotlík
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji zpěníme pokrájenou cibuli, poté přidáme maso nakrájené na kostky a zprudka opečeme. Lehce osolíme, opepříme, dáme trochu kmínu. Poté posypeme paprikou a za…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, poté přidáme maso nakrájené na kostky a zprudka opečeme. Lehce osolíme, opepříme, dáme trochu kmínu. Poté posypeme paprikou a za…
Kuřecí játra jsou jemná, levná a snadná na přípravu. Připravíme je na cibulce a přidáme k nim fazole a světlé pivo. K dochucení použijeme zázvor a majoránku. Játra s…
Líčka nakrájíme přibližně na velikost dlaně bez prstů, osolíme, opepříme a na lžíci sádla osmahneme pořádně ze všech stran, aby se dobře zatáhla. Pak je vyjmeme a…
Prichystáme všetky suroviny.Pokrájame alebo nastrúhame mrkvu, zeler, cibuľu a cesnak. Na rozpálenej panvici opražíme cibuľu a cesnak a po chvíľke pridáme mrkvu a zeler…
Z masa nařežeme plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme, zprudka opečeme z obou stran na oleji a vložíme do PH, na tuku ještě osmažíme pokrájenou cibuli a česnek na…
Do studené vody si dáme maso a vidličkou ho rozšleháme, přidáme bujon, necháme asi 20 min povařit. Mezitím si nakrájíme bramboru na malé kousky a po těch 20 min přidáme…
Česnek oloupeme a prolisujeme. Krajíce chleba nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvi. Na oleji osmažíme prolisovaný česnek se solí, majoránkou a pepřem. Zalijeme…
Nejdříve připravíme všechny ingredience. Na sporák postavíme hrnec s lehce slanou vodou a přivedeme k varu.Na rozpáleném kastrolu s ghí a troškou olivového oleje…
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky. Do velkého hrnce (asi 4 - 5 litrů) dáme rozpustit sádlo a na něm osmahneme cibuli (ne…
Vepřovou kýtu si nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem a pomažeme dijonskou hořčicí. Na oleji v kastrolu si osmažíme cibulku nakrájenou…
Na lžíci sádla (já použil kachní) orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, uzené na kostičky, zarestujeme.Přidáme 2 pokrájené stroužky česneku, zalijeme vodou, přidáme…
Pohankové lupínky uvaříme podle návodu. Nebo je nasypeme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby hladina byla těsně nad lupínky, vložíme bujón Po chvílích přikápneme vodu,…
Mrkev nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a slaninu na větší kostky. Maso naklepeme, nařízneme na okrajích, mírně osolíme, opepříme a po obou stranách potřeme hořčicí…
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, slaninu a libeček na nudličky a oloupaný česnek na plátky. Cibuli usmažíme na oleji do zlatova, přidáme nakrájenou anglickou…
Do hrnce nalijeme vývar, do něj vložíme oloupané šalotky a zvolna přivedeme k varu, šalotky povaříme asi 5 minut, než začnou měknout a pouštějí už chuť. Vývar se…
Na oleji osmažime do zlatova drobně pokrájenou cibuli. Přidáme rýži a opět krátce osmahneme. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, bujon, podravku nebo sůl a vaříme…
Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli téměř do hněda, přidáme nakrájené kančí maso a necháme zatáhnout. Pak přisypeme divoké koření a papriku a nakonec dolijeme vodou a…
Cocku uvarime do mekka. Scedime a nechame okapat. Na olivovem oleji nechame provonet prolisovany cesnek. Pridame rajsky protlak, nove koreni, kari, sul a chvilku…
Maso opláchneme, osušíme, naklepeme, nařízneme na okrajích, mírně osolíme a opepříme. Očištěný celer nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, dva plátky nakrájíme na…
Všechny papriky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Pokrájíme na tenké proužky. Cibule pokrájíme na kostičky, okurky pokrájíme na kolečka. Maso omyjeme a pokrájíme…
Nejprve dáme do hrnce vodu a přivedeme k varu. Poté, co začne voda vřít, dáme sůl dle libosti a olej. Přidáme těstoviny a podle návodu uvaříme.Vezmeme menší pánev a…
Vodu po vaření halušek přivedeme k varu, přidáme houby. Lesní jsou lepší, ale i žampiony jsou dobré. Sušené houby musíme předem namočit. Necháme společně vařit do…
Do hrnce, (třeba i tlakového,) vložíme maso (hovězí žebro), stonek libečku, 1/2 petržele, jeden stonek řapíkatého celeru, oloupanou cibuli a rozkrojenou mrkev. Vhodíme …
Cibuli si nakrájíme nadrobno, kterou na oleji zpěníme. Poté přidáme nakrájené plecko na menší kostičky. Osolíme, okmínujeme a orestujeme. Až se maso zatáhne, podlejeme…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Grilování levou zadní: Jak na grilované houby. Víte, proč je předem nesolit?
Dozvuk letních barev v podzimní kuchyni! Dopřejte si dobroty z paprik, které potěší i náročné strávníky
Holka u plotny radí: Jak na skvělou zeleninovou polévku minestrone? Chuť vylepší tyhle tři suroviny