Závitky z chřestu
Recept ještě nebyl hodnocenŠpargľu ošúpeme a v troške vody povaríme 10 minút. Vyberieme a necháme prechladnúť.Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik a po dĺžke rozrežeme na 3 pláty. Na začiatok každého…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Špargľu ošúpeme a v troške vody povaríme 10 minút. Vyberieme a necháme prechladnúť.Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik a po dĺžke rozrežeme na 3 pláty. Na začiatok každého…
Z chřestu odkrájíme tvrdé konce stonků – bývá to několik centimetrů (podle toho, jak je čerstvý). Pak každý stonek oloupeme, hlavičky (i s přilehlými 2–3 centimetry…
Nejprve si krátce povaříme chřest, mrkev a kukuřičku. Vodu jsem lehce osolila a přidala štávu z citronu. Povařit stačí asi tak 3 minutky a pak vhodíme do studené vody…
Špargľu narežeme na 3 cm kúsky a v trošičke vody povaríme 5 minút. Ak ešte ostala voda, scedíme.Cibuľu nakrájame na kolieska a orestujeme na oleji. Necháme trocha…
Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na větší pánvi na oleji. Na jiné pánvi zprudka orestujme kousky nakrájeného masa, které si osolíme a opepříme. Rýži přisypeme k…
Pekáčik vymastíme a vysypeme strúhankou.Do pekáčika dáme nakrájanú fazuľku a hrášok. Jemne osolíme.Rybu potrieme prelisovaným cesnakom a osolíme. Uložíme na zeleninu…
Cřest oloupeme, dřevnaté konce odlomíme. Uvaříme ve slané vodě asi 15 min. Chřest i mozzarellu necháme okapat. Chřest obalíme plátkem slaniny, položíme na plech vytřený…
Chřest jsem oloupala a zbavila tvrdých částí a ten chřest,který byl silnějsí, jsem rozkrojila na polovinu a dala jsem na pár /5 minut/ minut povařit do vody s 1 lžičkou…
Všetky suroviny na palacinky premiešame a necháme 10 min postáť. Potom upečieme menšie a jemne hrubšie palacinky.Špargľu olúpeme a v osolenej vode a spolu so šťavou…
Ve větší nádobě si rozehřejeme máslo, na kterém osmažíme do zlata na kolečka nakrájenou cibulku a vše zalijeme kuřecím vývarem.Chřest omyjeme, oloupeme, špičky odřízneme…
Na tento šalát použijeme čerstvú chrumkavú špargľu. Ošúpeme ju a odstránime poškodené časti. Ja mám superostrý nôž, takže môžem na doske nakrájať zo stonky, plátky tenké…
Nejprve oloupeme chřest. U zeleného jsem nechala hlavičku a bílý jsem jen zlehka oloupala. Konce seřízneme. Dáme vařit vodu, kam jsem dala trochu cukru, soli a šťávu z…
Chřest povaříme i s houskou s 1 l vody, přidáme sůl. Houska vytáhne hořkost chřestu. Hotový vývar necháme vychladit a pak přecedíme. Pak chřest nakrájíme na kolečka a…
Zdřevnatělé konce chřestu odlomíme, bílý chřest pečlivě oloupeme, zelený nemusíme, opláchneme. Smícháme a vyšleháme vývar, víno a máslo a rozdělíme na poloviny. Dáme ho…
Chřest pečlivě oloupeme a překrájíme na poloviny, aby se lépe vešel na pánev. Na velké hlubší pánvi rozpustíme máslo a když je hodně rozpálené, opatrně vložíme chřest.…
Špargľu ošúpeme a varíme v osolenej vriacej vode asi 10 minút. Maslo rozohrejeme, vložíme nasekané vajcia, jemne osolíme, ochutíme štipkou muškátového orieška a…
1. Očištěný chřest vložíme pokud možno na stojato do vroucí vody do vysokého hrnce a vaříme 7 až 9 minut. Nesolíme. 2.Po zchlazení ve studené vodě chřest osušíme na…
Do hrnce s kuřecím vývarem, ze kterého odebereme tuk – nejlépe, když vývar ztuhne, vložíme oloupaný a očištěný asparágus, který nakrájíme na špalíčky cca 1 – 2 cm dlouhé…
Chřest oloupejte ostrým nožem nebo škrabkou směrem od vrchní části dolů. Začněte asi 1-2cm pod vrchní částí a to velmi slabou vrstvou. Na konci chřestu vrstvu trochu…
U chřestu odkrojíme zdřevnatělé konce, bílý oloupeme, zelený nemusíme. Zbylou zeleninu také očistíme, omyjeme. Pokud je vodnice čerstvá s tenkou slupkou, loupat ji také…
Máslo nakrájíme /nebo nastrouháme /do mouky, přidáme sůl, žloutek a vypracujeme těsto.Zabalíme do folie a necháme 1/2 hodiny v ledničce odpočinout.Odpočinuté těsto…
Šparľu ošúpeme a v minime vody s citrónovou šťavou a soľou povaríme domäkka. Scedíme, ak nám ešte ostala voda. Narežeme na cca 2 cm kúsky.Vajcia nakrájame na plátky.V…
Špargľu olúpeme a 2 min blanšírujeme v osolenej vriacej vode. Potom ju vyberieme, prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať. Na každý plátok slaniny položíme 2 ks…
Kůži kachních prsou nařízneme na mřížku, opepříme a osolíme z obou stran, přidáme nadrhnutý tymián a zalijeme koňakem. Necháme odležet. Rozehřejeme optigril na funkci…
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Silvestr a alkohol k sobě prostě patří. Proč si ale o půlnoci připíjíme zrovna šampaňským?
Encyklopedie bylinek na sušení: Jak správně usušit libeček, jak majoránku a co se šalvějí
Vítězem Peče celá země je Vojta. Radost mi udělá obyčejný litý perník, říká v prvním rozhovoru po finále