Tvarohový mazanec ze špaldové mouky
Recept ještě nebyl hodnocenO Velikonocích nikdy nesmí chybět tradiční mazanec. Vyzkoušejte letos připravit zdravější variantu z tvarohu a špaldové mouky. Mazanec je plný brusinek, je krásně vláčný…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
O Velikonocích nikdy nesmí chybět tradiční mazanec. Vyzkoušejte letos připravit zdravější variantu z tvarohu a špaldové mouky. Mazanec je plný brusinek, je krásně vláčný…
Vláčný mazanec, hojně posypaný mandlemi, plný rozinek, na Velikonoce nesmí chybět v žádné domácnosti. Dle tradic by se měl péct na Bílou sobotu, aby na Velikonoční…
Voňavý beránek nesmí o Velikonocích na našem stole chybět. Těsto ochutíme mletými ořechy a provoníme citronem a vanilkou. Beránek je díky smetaně krásně vláčný. Podáváme…
Co by to bylo za Velikonoce bez mašlí dozdobeného beránka na stole! Je spousta verzí od šlehaného piškotového po ořechového, či zcela bezlepkového. A co takhle zkusit ho…
Komu se nechce čekat na kynutí těsta na mazanec, má možnost upéct tvarohovou verzi. Díky tvarohu je těsto kypré, voní po citronu a je plné rozinek. Ze zadělaného těsta…
Tento dozlatova upečený sladký bochánek se podává na Boží hod velikonoční. Připravíme ho z kynutého těsta, které provoníme vanilkovým cukrem a ochutíme ořechy. Ořechy…
Zejména dětem se jistě rozzáří oči, když uvidí na stole tahle kuřátka. Jsou z oblíbených piškotů, které slepíme krémem z pudinku a másla. K dozdobení nám pak poslouží…
Velmi jednoduché na přípravu je toto cukroví z křehkého máslového těsta, které doplníme o chuť mandlí. Ty se skrývají jak uvnitř, tak také na povrchu vykrojených a…
Beránek jakožto jeden z velikonočních symbolů by přece neměl na svátečním stole chybět. Tento sněhem zdobený beránek je z těsta, které zvláční jogurt a ovoní jej…
Tradičního velikonočního beránka peče každá hospodyně podle svého osvědčeného receptu. Hledáte-li netradiční chuť, sáhněte po zralém banánu a zapracujte jej do těsta.…
Velikonoce jsou obdobím, které vyzívá k tomu, abychom z kynutého těsta zkoušeli připravit netradiční pečivo. S tímto receptem si tak můžeme doma připravit nadýchaná a…
Nepečené dezerty se těší velké oblibě, díky své snadné přípravě. Pokud hledáte dort, který potěší vaše blízké, vsaďte na kávovou Charlottu, které se skládá s piškotů…
Nepečený dort Šarlota, skládající se z kokosových tyčinek a příjemně sladkým krémem z Pribináčků a borůvkové marmelády, s čerstvým ovocem na povrchu, zaručeně potěší…
K Velikonocům patří spousta různých sladkých dobrot. Upečte třeba bábovku zajímavé chuti o kterou se postará jogurt s příchutí vaječného likéru a banán. Už se vám…
Mouku promíchejte s kypřicím práškem a oběma druhy cukru (moučkový s vanilkovým), přidejte rozklepnuté celé vejce, na kostky nakrájené tuhé máslo a vše rychle zpracujte…
Suroviny vložíme do nádoby domácí pekárny v pořadí první tekuté a pak sypké. Zvolíme program Těsto. Těsto je nejlépe připravit večer a nechat ho přes noc v chladničce.…
Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Zapneme troubu a předehřejeme na 160 °C.Sypké suroviny na těsto promícháme v míse a pak přidáme vejce, olej a…
Mouku a sůl dáme do mísy, promícháme, uprostřed uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, zasypeme vanilkovým cukrem a zalijeme troškou vlažné vody. Vše v důlku mírně…
Zdobení povrchu koláče není jen estetickým prvkem, ale i symbolem pečení s láskou a pozorností k detailům. Užijte si nejen chuť tohoto koláče, ale také vizuální požitek…
Mazanec by neměl na Velikonoce chybět v žádné domácnosti. Toto tradiční sváteční pečivo můžete podávat na snídani, pochutná si jistě celá rodina. Tvarohové těsto je plné…
Jablka oloupeme, rozkrojíme na poloviny a vydlabeme jádřinec. Nebo před oloupáním a rozkrojením použijeme odstaňovač jadřinců. Půlky jablek vložíme do vařící vody s…
Z trocha mlieka, droždia a 2 lyžičiek kryštálového cukru urobime kvások.Zo zvyšku mlieka, múky, kvásku, oleja, cukru, vanilkového cukru a štipky soli vypracujeme vláčne…
Také hledáte ten nej recept na vánoční štolu? Už nehledejte! Vyzkoušejte tento recept na mini štoly. Budou se dobře připravovat i péct a ještě pohodlněji konzumovat, a…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Dobrota z jednoho pekáčku: Květákový nákyp s těstovinami a kuřecím masem je ideálním jídlem pro celou rodinu
Ladislav Špaček o správné etiketě, nejen u stolu: Nesrkáme, nemluvíme s plnými ústy a u stolu nikdy nepoužíváme párátko, říká
Stůl Krále Slunce zdobily kila masa. Jak se jedlo ve Versailles a co platilo za největší pochoutku?