Vepřové plátky s fenyklem a adžikou
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky zprudka opečeme na oleji, vložíme do Pomalého hrnce, osolíme je, slabě potřeme hořčicí a posypeme adžikou. Fenykl očistíme, nakrájime na hrubší kousky a přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky zprudka opečeme na oleji, vložíme do Pomalého hrnce, osolíme je, slabě potřeme hořčicí a posypeme adžikou. Fenykl očistíme, nakrájime na hrubší kousky a přidáme…
Rohlíky pokrájíme na kostky, zalijeme mlékem a necháme asi 20 minut stát. Mrkev nastrouháme a ostatní zeleninu jemně pokrájíme. K pečivu přidáme vejce, všechnu zeleninu,…
Slunečnicový olej dejte na pánev. Přidejte lžičku fenyklu, lžičku koriandru, lžičku římského kmínu, lžičku dlouhého pepře. Brambory ostrouhejte a nakrájejte na kostičky.…
1. Těstovinové mušle uvaříme podle návodu, jen pozor, abychom je nepřevařili. (Spíše je lepší vařit je o 1 - 2 minutu méně, potom je hned propláchnout ve studené vodě.)…
Na lžíci olivového oleje osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený fenykl. Vše osolíme, opepříme, přidáme strouhaný muškátový oříšek a směs dáme do…
Všechno koření asi 10 minut povaříme. Ke konci vsypeme čaj, necháme vzkypět a odstavíme. Přecedíme do konvice s mlékem a medem. Pijeme při nachlazení, ale i jen tak, pro…
Uzené ryby, můžeme natrhat na menší kusy dáme do pekáče, docela hutně posypeme kořením, buď originálního, nebo si ho uděláme doma smícháním: mořské soli, petržele,…
Fenykl očistíme, vykrojíme tvrdý košťál a nakrájíme na tenké plátky, stejně tak okurku. Ze smetany, octa, hořčice, kopru, soli a pepře vymícháme hladkou zálivku, s…
Do hrnce s teplou vodou ponoříme instatní nudle a necháme cca 10min. změknout. Nevaříme.Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme chilli a necháme chvíli odležet…
Vše v hmoždíři utlučeme (rozmixujeme), prosijeme a v dobře uzavřené kořence uschováme.Dávka je na 500 g mouky.
Maso omyjeme, osušíme, posolíme a popepříme. Do pekáče dáme fenykl nakrájený na měsíčky, kolečka choriza a cibuli na 3cm kousky, navrch poklademe kuřecí maso, pokapeme…
Krkovici osolíme a posypeme kořením. Na oleji prudce osmažíme z obou stran krkovici. Přidáme nakrájený fenykl, zmírníme oheň, podlijeme sklenkou hovězího vývaru a…
Rýži uvaříme podle zvyklostí. Na oleji v pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli ( do sklovita) a přidáme na proužky nakrájený fenykl. Na mírném ohni za častého…
V hmoždíři rozdrťte fenyklová semínka a rozmarýn. V misce smíchejte med, rozmačkaný česnek, koření, sůl a pepř podle chuti a pomažte touto pastou panenky. Vložte je do…
Králičí stehno vykostíme, osolíme, pomažeme hořčicí, poklademe plátky salámu a sýru, zavineme. Do pomalého hrnce dáme olivový olej, nakrájenou cibuli, okořeněné stehno,…
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, cibuli na měsíčky nebo kolečka, česnek na plátky, ančovičky na kousky. Fenykl přeřízneme podélně napůl a vykrojíme košťál. Poté…
Fenykl jsem omyla, nakrájela na tenčí plátky a osmažila na olivovém oleji společně se solí, pepřem a kurkumou.Camemberty jsem nakrájela na malé trojúhelníčky a rozdělila…
Batáty nakrájejte na velké kusy a uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte a nechte vychladnout.Do velkého hrnce dejte vařit vodu na noky. Batáty rozmixujte tyčovým…
Kuřecí stehna nakrájíme na kousky,osolíme,vmícháme koření,zalijeme olejem a necháme odpočinout.Lilek,fenykl,papriky,cibulky nakrájíme na kousky.Maso a papriky střídavě…
Na pánvi rozehřejeme olej s jednou lžící másla a játra zprudka orestujeme. Opepříme, přilijeme víno a necháme ho vyvařit. Přidáme fenykl nakrájený na větší kousky,…
Všechnu zeleninu nakrájíme, osolíme a necháme chvilku odležet. Přidáme slunečnicová semínka a přelijeme zálivkou.
Mrkev a celer nastrouháme na hrubém struhadle. Fenykl a cibuli nakrájíme na nudličky.Na oleji osmažíme mrkev, celer, cibuli a fenykl. Po 5 minutách přidáme na kousky…
Steaky osolíme, okořeníme a na oleji orestujeme. Dáme do pekáčku. Ve výpeku necháme zkaramelizovat cukr, zalijeme bujónem, přidáme na plátky nakrájené žampiony,…
Fenykel narežeme na pásiky a na masle rýchlo ( max 1 min ) orestujeme. Necháme vychladnúť. Brokolicu na pare uvaríme dochrumkava, len krátko. Zmiešame na kocky…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Slavná minestrone: Italská polévka ze zbytků má kořeny už v římské říši
Když se na třešně napijete vody, bude vám špatně. Nebo ne? Mýty a fakta o lahodném letním ovoci
Jak v obchodě poznat kvalitní povidla? Hledejte výrobek bez aromat, barviv a zahušťovadel, říká Lukáš Medek