Borůvkový rozvar s Gorgonzolou
Recept ještě nebyl hodnocenBorůvky rozvaříme do tekutější podoby, vsypeme vločky a necháme asi 8 minut odstát na teple, aby směs zhoustla. Okořeníme, vsypeme sýr nakrájený nebo na jemno…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Borůvky rozvaříme do tekutější podoby, vsypeme vločky a necháme asi 8 minut odstát na teple, aby směs zhoustla. Okořeníme, vsypeme sýr nakrájený nebo na jemno…
Vajíčka uvaríme natvrdo, olúpeme a necháme prechladnúť. Potom ich rozrežeme na polovice a vyberieme žĺtky.Žĺtky premiešame s nastrúhanou gorgonzolou a smotanou. Zmesou…
Z hovězího žebra, kořenové zeleniny, malého rajčete a koření připravíme dlouze tažený vývar (vše vložíme do studené vody a od bodu varu necháme zlehounka odpařovat 3-4…
Těstoviny: Na vál jsem si nasypala obě mouky, udělala v nich důlek, do kterého jsem vklepla vajíčka a přidala ještě sůl. Prvně pomocí vidličky jsem se snažila vajíčka…
Z avokáda vyjmeme pecku a lžící vydlabeme ze slupky. V misce rozmačkáme vidličkou společně s Gorgonzolou. Přidáme pomazánkové máslo, nasekané ořechy, citronovou šťávu a…
V míse smícháme mouku, máslo, vodu a přidáme 1 lžíci medu. Pomocí rukou vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vytvoříme bochánek a necháme ho v lednici cca 30 minut…
Čerstvý špenát spaříme na cedníku horkou vodou a po zchladnutí vodu dobře vymačkáme.Pokud máme špenát mražený, necháme ho povolit a vodu slijeme. Poté špenátové listy…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vajíčko, česnek, sůl, pepř, majoránku. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme nakrájené žampiony, osolíme a opepříme a podusíme…
Do mísy dáme mouku, vejce, přidáme tvaroh, změklé máslo a špetku soli. Vše důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto. Necháme ho chvilku odpočinout.Hrušky zbavíme…
Kuřecí maso naložíme do marinády : 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky sojové omáčky, 2 lžičky worchesterové omáčky,1 lžička andělský křídel,1 lžička ostrého kečupu - maso…
Jak děda stárne a vnouček roste, tak na mne zkouší různé finty. Tentokrát bylo umíš sejrovou omáčku a kuře? No jasně. Tak to uvař, já to platím. Jak bylo dohodnuto,…
Nejprve připravte těsto. Mouku s máslem zpracujte až do konzistence drobenky. Osolte, vlijte vodu a rychle zpracujte v hladké těsto. S křehkým těstem se musí pracovat…
Cibulky, slaninu a cuketu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi nejprve orestujeme slaninu, poté přidáme bílé části cibulek, necháme zesklovatět a pak přihodíme kostičky…
Sýr rozmícháme ve vlažné smetaně. Těstoviny vložíme do vymazaného pekáčku spolu s nakrájeným masem, prosypeme bylinkami a zalijeme smetanou. Osolíme, je-li třeba.…
Plátok šunky položíme na pracovnú dosku, kolmo na neho položíme druhý plátok šunky a tým nám vznikne kríž. Do stredu tohto kríža dáme plátok gorgonzoly, nadrobno…
Polentu uvaříme podle návodu v osolené vodě a necháme ji na chvilku vychladnout.Z vychladlé polenty tvoříme rukou nebo lžičkou malé noky.Noky pak vhodíme na pánev a na…
Z mouky, mléka, cukru, droždí, 1 vejce, vody a 2 až 3 lžic olivového oleje zaděláme kynuté těsto - žádná věda, jde o klasické kynuté těsto - necháme na teple vykynout.…
Gorgonzolu rozmačkejte a vyšlehejte s tvarohem a crème fraîche.Vmíchejte nahrubo nasekané ořechy.Podávejte s chlebem, ořechy a hroznovým vínem.
Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě na skus. Vyjmeme a necháme okapat, pak naložíme do marinády a necháme aspoň hodinu odležet.V rendlíku rozpustíme…
V olivovém oleji smícháme tymián, oregano, sezamová semínka, drcené chilli papričky a pepř. Brambory umyjeme, podélně rozkrojíme, vložíme do vymaštěného pekáčku a…
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Špagetovou dýni podélně rozpůlíme a lžící vydlabeme semena. Půlky dýně osolíme, položíme vydlabanou stranou na…
Na pánvičce rozehřejeme máslo, přisypeme cukr, necháme ho rozpustit a vložíme ořechy.Necháme je chvíli podusit - stále mícháme, aby se nepřipálily, přilijeme šťávu z…
Máslem vymažte důlky ve formě na mufiny, mufiny nebo hlubší plech o velikosti cca 15x20 cm. Dejte vařit 400 ml osolené vody, stáhněte teplotu těsně pod bod varu a pomalu…
Žampiony očistíme a vyndáme nohy. Okořeníme bylinkami (čerstvé by byly lepší, ale já měla jen sušené), zakápneme olejem a naplníme sýrem. Nandáme do zapékací misky…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Ta nejlepší velikonoční nádivka: Co v ní nesmí chybět a jak ji připravit, aby chutnala přímo božsky
Lokše z tvarohového těsta jsou neskutečně vláčné a jemné, stačí na ně jen pár ingrediencí a hotové jsou za chvíli
Balkánský burek: Víte, jak doma připravit oblíbenou křupavou specialitu? Chce to správné těsto!