Rychlá jáhlová ranní kaše
Recept ještě nebyl hodnocenDo hrnce nasypeme jahelné vločky, zalijeme vodou, přidáme goju a vaříme do zhoustnutí (asi tři minutky).V misce zalejeme datlovým sirupem a můžeme podávat.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 651 kJ / 395 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,00 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,30 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 13,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 77,00 g |
– cukry | 45,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Do hrnce nasypeme jahelné vločky, zalijeme vodou, přidáme goju a vaříme do zhoustnutí (asi tři minutky).V misce zalejeme datlovým sirupem a můžeme podávat.
Jáhly alespoň 2x spaříme vroucí vodou, aby se zbavily případné hořkosti. Přemístíme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a uvaříme společně s datlemi do měkka.…
Změklé máslo utřeme s cukry a vejci, zapracujeme mouku a sůl, případně i vanilkové aroma. Vznikne poměrně tuhé těsto, se kterým můžeme dále pracovat. Já jsem je…
Nejprve si nastrouháme jablka na hrubo, přidáme ovesné vločky, 2 lžíce sirupu, 2 vejce, promícháme. Pak přidáme ostatní ingredience a opět důkladně promícháme. Polovinu…
Všechny ingredience smícháme dohromady. Lžící děláme na plech na pečící papír malé hromádky dostatečně od sebe rozestoupené a pečeme 15 minut v troubě předehřáté na…
Jáhly spařte 3x vařící vodou. Vždy promíchejte a slijte. Do kastrůlku nasypte spařené jáhly, přilijte vodu a za občasného míchání vařte. Když se voda vyvaří, přilite…
Datle rozmixujeme, dokud nevznikne tzv. datlová pasta, následně přidáme všechny zbylé suroviny. Vzniklou hmotu vložíme do misky libovolného tvaru, "uplácáme" směs a…
Cuketu nastrouháme najemno, vymačkáme vodu a slijeme. K nastrouhané cuketě přidáme vše ostatní a umixujeme ponorným mixerem do hladké hmoty. Vmícháme brusinky, goji a…
Vše na těsto smícháme na tvárnou hmotu a dáme chladit do lednice. Zatím připravíme polevu. Všechny suroviny vložíme do mixéru a umixujeme dohladka.Těsto natlačíme do…
Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a necháme 10min odpočinout. Promícháme, přidáme vejce, olej a…
Goji nasypeme do mixéru nebo food processoru, přidáme vodu a vše rozmixujeme na hladkou hmotu.Do rozmixované směsi přidáme lžíci chia semínek, necháme je chvilku…
Goji nakrájíme na malé kousky a zalijeme vodou. Necháme několik hodin bobtnat.Mrkve a jablka očistíme a nastrouháme na hrubo. Dáme do mísy.Z vajíček oddělíme bílky a…
Rostlinné mléko (cca 200ml na jednu porci) ohřejeme, nasypeme opatrně instantní kaši (kupuji ve zdravé výživě) podle toho, jak chceme aby kaše byla hustá, kdo má rád…
Nahrubo nasekáme mandle a lískové ořechy (v robotu, když budou menší a větší kousky nevadí) Pokrájíme goji (nechavám ji předem nabobtnat cca 10 minut) a brusinky. …
Do mixeru dáme kousky neoloupaného jablka, dýni, přidáme goji a dolijeme vodu - množsttví podle požadované hustoty. Vše rozmixujeme dohladka.
Goji a datli zalijeme studenou vodou a necháme asi 1 hodinu nasáknout.Poté přidáme oloupaný pomeranč a rozmixujeme do hladka.
Pohanku lámanku a quinou rozmícháme v 300 ml rýžového nápoje Zajíc a dáme vařit na kaši. Necháme vychladnout. Rozinky a Goji si na několik minut namočíme do teplé…
Goju (rakytník) omyjeme, odšťavníme a přecedíme přes cedník. Dáme do kastrolku, vmícháme želírovací cukr. Dáme na plotýnku, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme…
Banány oloupeme a nakrájíme nebo rukama rozdělíme na více kusů.Naházíme do mixovací nádoby spolu s hrstí goji a dolijeme mlékem.Nemusíme doslazovat, banány s mlékem…
Mouku smíchejte s ovesnými vločkami, kakaem, kypřícím práškem, chia semínky, nakrájenými jablky, skořicí, vejcem a sladidlem dle chuti. Směs dejte péct cca na 35-40…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Cibulový čaj je výborný domácí „lékař“ nejen na nachlazení. Jak jej správně připravit a co při tom (ne)dělat?
Karlovarské oplatky a jejich historie: Křupavou lázeňskou cukrovinku miloval i Mozart a stávala 16 haléřů, dnes dáte za jednu oplatku 20 Kč
Zelňačku podle Péti z MasterChefa pochválil i Jan Punčochář: Je od mojí prababičky, svěřil se soutěžící