Kořeněné pečené brambůrky
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory ani šalotky neloupeme, ale dobře umyjeme. Česnek rozebereme na stroužky. Do hmoždíře dáme koření s chilli papričkou a podrtíme ho. Směs smícháme s olivovým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory ani šalotky neloupeme, ale dobře umyjeme. Česnek rozebereme na stroužky. Do hmoždíře dáme koření s chilli papričkou a podrtíme ho. Směs smícháme s olivovým…
Česká kuchyně je výtečná, někdy to však chce změnu. Kdo jste milovníci kořeněných jídel, tak to je přesně pro vás. Masové kuličky v lahodné omáčce z rajčatového pyré a…
Ve větší míse si smícháme třtinový cukr s olejem a máslem a po jednom zašleháme vejce. Do této tekuté směsi pak po částech přisypáváme sypkou směs a přiléváme syrovátku …
Maso pokrájené na 6 plátků mírně naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a lehce opečeme a podusíme na sádle.Na kostičky posekanou cibuli zpěníme na slanině…
Jehněčí maso má sice svojí specifickou vůni a chuť, ale správná a poctivá příprava vám zaručí, že si na něm opravdu pochutnáte. Maso bude po upečení krásně šťavnaté,…
Cuketové brownies s arašídovým máslem jsou fakt rychlovka. Rozehřejte si troubu na 190°C (já už ji rozhřátou měla od pečení chleba). Pekáček nebo jinou vhodnou pečící…
Utopenci jsou oblíbená hospodská klasika. Tentokrát je připravíme trochu jinak a místo špekáčků použijeme vídeňské párky, které spolu s cibulí, česnekem a jalapeño…
Vsetky koreniny pomalicky, na najslabsom ohni opekame na panvicke (bez oleja), az kym nezmenia farbu a nerozvinu svoju vonu. Najlepsie je opekat ich po jednom, pretoze…
Mango rozmixujeme dohladka. Přidáme jogurt, cukr, kardamom a znovu prošleháme. Podle potřeby naředíme mlékem. Podáváme vychlazené, nejlépe ve vysoké sklenici s brčkem.
Jazyky dejte vařit do studené vody mimo posledních 3 surovin. Vařte do měkka. Na posledních 15 minut přidejte česnek a čerstvé čili.Zchladlé jazyky oloupejte, očistěte a…
Toto je jedno z poměrně složitých jídel jihovýchodní Ázie, náročné na suroviny i přípravu, ale naprosto jedinečné svou symfonií chutí a rafinovanou pikantností. Pochází…
Nahrubo nasekaná ořechová jádra promíchejte se sušenými švestkami pokrájenými na drobné kousky. V další misce propracujte metličkou hladkou mouku se sodou, kypřícím…
Nakrájené mango, jogurt, kardamon a šafrán (předem zalitý troškou horké vody, aby se uvolnilo aroma) dáme do mixéru nebo do nádoby od tyčového mixéru a mixujeme. Já…
Ze surovin na marinádu utvoříme pastu - v sekáčku nebo lépe ručně v hmoždíři a promícháme ji s roztaveným máslem.Směsí potřeme maso, které jsme dotenka rozklepali a…
Nechala jsem za sebe pracovat robota, ale v klidu se to dá zvládnout ručně, neb se jedná o klasické třené těsto jako na bábovku. Troubu si nechte vyhřát na cca 170°C. …
Teff krátce nasucho opražíme, poté jen nasypeme do čtyřnásobku vroucí vody či mléka, osladíme, přidáme oblíbené koření (skořici, kardamon, mletý hřebíček…), přiklopíme…
Sušené datle vypeckujeme a rozprostřeme do širší misky. Zalijeme vroucí vodou, všechny datle by měly být ponořené. Necháme 30 minut odstát, datle nasají vodu a změknou.…
V misce namočíme do trochy mléka na kostičky nakrájené rohlíky a necháme je nasáknout. Do velké mísy dáme oba balíčky mletého masa, sůl a pepř podle chuti, jednu opravdu…
Maso nakrajime na kostky, cibuli oloupeme (nechame vcelku).Oboji vlozime do hrnce, pridame kardamom, bobkovy list, nove koreni, osolime, zalijeme vodou (lehce nad uroven…
Na másle s olejem orestujeme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený tuřín a bramboru, zalijeme vývarem a vaříme doměkka. V hmoždíři…
Mrkev a brambory si nakrájíme na plátky, papriku a cibuli na proužky. Do hrnce dáme olej, osmažíme cibuli, přidáme mrkev, brambory, papriku, osmažíme, pak zalijeme…
Korpus uděláme smícháním rozmixovaných datlí na kaši, na mouku rozmixovaných ovesných vloček, téměř na máslo rozmixovaných kešu oříšků. Hněteme, dokud se hmota nespojí.…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Holka u plotny radí: Jak na výbornou velikonoční nádivku s medvědím česnekem a klobásou? Šťavnatost zajistí uzený bůček
Velikonoční trhy v Praze provětrají peněženku: Langoš za 160 Kč, perníčky stojí 250 Kč a marcipán je za 300 Kč
Cuketové lodičky: Dáte si plněnou cuketu v řeckém stylu, ve slaninovém kabátku nebo s masovými kuličkami?