Manželova domácí masová tlačenka
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční zabijačkovou pochoutkou je bezesporu tlačenka. V každém obchodě narazíte na několik druhů, ale nejlepší je ta domácí. Příprava naštěstí není složitá, zvládne se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradiční zabijačkovou pochoutkou je bezesporu tlačenka. V každém obchodě narazíte na několik druhů, ale nejlepší je ta domácí. Příprava naštěstí není složitá, zvládne se…
Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do tlakového hrnce s trochou slunečnicového oleje. Přidáme najemno nakrájené cibule, mletý kmín a orestujeme. Srdce…
Omrzely vás klasické přílohy a rádi byste vyzkoušeli něco nového? Máme pro vás recept na turecké brambory pečené v jogurtu. Hotové jsou za chvíli a marináda s…
Upečte k obědu výborné rolády z mletého masa s česnekem a šalotkou, plněné plátky šunky, sýru a nasekaným libečkem, zabalené do křupavé slaniny. Roládu nakrájejte na…
Máte-li doma listové těsto, můžete vykouzlit drobné pohoštění za chviličku. Nápad s náplní z mletého masa je kreativní varianta. Mletým masem obalený kousek sýra bude v…
Máte rádi nenáročná jídla z jednoho pekáčku? Tak to tu pro vás máme skvělý tip. Kuřecí stehna pečená na směsi restované zeleniny s klobásou, která jsou podlitá kečupovo…
Maso nakrájíme na nudličky nebo menší kousky, posypeme pepřem a solí a "vmasírujeme". V papiňáku si dáme roztéct sádlo. Maso s cibulí restujeme zároveň, dokud pořádně…
Maso nakrájíme na větší kusy, zhruba na 4 cm kostky a v míse smícháme s nahrubo pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem, solí, kořením, protlakem, šťávou z jednoho…
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Přidáme špetku soli, kypřící prášek, vejce a dle potřeby mouku, abychom vytvořili hladké těsto.Mezitím, co se nám…
Kvalitní domácí klobásky, které zaslouží vaši pozornost. Vlastní receptura a pečlivě vybrané suroviny zaručují, že každá klobáska je skvělá a jedinečná. Jejich výroba je…
Kroupy vypereme ve studené vodě a necháme je okapat.V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, vsypeme kroupy, za stálého míchání restujeme a zalijeme vodou.Přidáme polovinu…
Kýtu a játra nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Potom přidáme maso a játra, zprudka osmahneme, zasypeme mletou paprikou, přidáme…
Rohlík nadrobíme a necháme rozmočit ve smetaně. Maso smícháme se všemi surovinami a pořádně prohněteme. Já s ním párkrát bouchnu o vál, krásně se spojí. Mokrýma rukama…
Maso a brambory nakrájíme na větší kostky. Rozehřejeme sádlo a maso necháme zatáhnout. Přidáme papriku, kmín, sůl a pepř. Podlijeme vývarem jen do poloviny masa a dusíme…
Velmi dobrá směs, pokud chcete vařit bez masa. Voní po bylinkách, chutná po houbách a brambory vás zasytí tak, že se hodí k obědu i večeři. S miskou zeleninového salátu,…
Červenou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. K řepě přidáme 1 vejce, 1 lžičku kurkumy, trochu chilli, sůl, pepř, mletý kmín a strouhanku. Směs důkladně…
Když za okny padá sníh, v kamnech práská dříví a mrzne, přijde vhod tato zdravá a vydatná polévka, která zahřeje a pomůže s bojem proti nachlazení. Moravská kyselica,…
Skvělá jemná smetanová polévka z cukety. Vařená vejce a opečená slanina přidají polévce nejen na chuti, ale dodají tělu i porci bílkovin. Díky tomu vás polévka příjemně…
Brambory nastrouháme do mísy a vymačkáme z nich vodu(škrob), pak si k nim přidáme nastrouhaný salám, osolíme podle chuti, přidáme pepř, majoránku, cibuli nadrobno,…
Z uvedených surovin kromě masoxu uděláme marinádu, do které namáčíme naklepané plátky masa. Maso naskládame do misky, zalejeme zbytkem marinády, přikryjeme a necháme 1-2…
Vyzkoušejte tuto jednoduchou a rychlou přípravu kapra. Filety stačí potřít solí a česnekem a obalit v mouce smíchané s kmínem a paprikou. Poté je osmažíte na sádle a…
POSTUP NA GULÁŠ: Maso nakrájejte na kostky a cibuli nadrobno. V hrnci rozehřejte sádlo a osmažte a něm cibulku. Až bude cibulka zlátnout, přidejte maso a dál…
Maso omyjeme a přidáme do vařící, osolené vody s kořenovou zeleninou. Vaříme do měkka.Tarhoňu na kousku sádla opečeme do zlatova a zalijeme horkým vývarem z masa. Vaříme…
Květák se dá připravovat na stovky způsobů, můžeme jej zapéct s bramborami, sýrem, šunkou a cibulí, zalít vejci, rozšlehanými se smetanou a nakonec zasypat strouhaným…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přidáno 19. 5. 2024 10:00