Dort Lední medvědi
Recept ještě nebyl hodnocenZ bílků a špetky soli vyšleháme sníh, vešleháme polovinu cukru.Žloutky ušleháme s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem do pěny, vešleháme olej a horkou vodu,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh, vešleháme polovinu cukru.Žloutky ušleháme s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem do pěny, vešleháme olej a horkou vodu,…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Vyválíme a vypichujeme ozdobná kolečka. Upečeme. Vychladlá kolečka slepíme, namočíme v citronové…
Mleté piškoty promícháme s kokosem, cukrem, přidáme nakrájené máslo, rum a mléko. Vypracujeme těsto, kterým plníme formičky - včelí úly. Z těsta připravíme asi 30 úlů a…
Máslo utřeme do pěny s cukrem, žloutky, strouhanou čokoládou, přidáme citrónovou kůru a mouku. Z těsta tvarujeme malé kuličky. Každou kuličku prstem vytvarujeme do…
Oddělíme si bílky od žloutků. Bílky si vyšleháme do tuhého sněhu. V druhé misce si umixujeme žloutky, cukr, mouku, horkou vodu a kypřící prášek do hladkého těsta. K…
V míse rozmačkáme vidličkou banán.Poté přidáme zbylé suroviny a umícháme těsto. Pokud je těsto moc husté, lze naředit olejem.Předehřejeme troubu na 160-180 stupňů,…
Z cukru, kokosu, másla a rumu dobře vymícháme jemnou kokosovou hmotu. Tu vtlačíme do vnitřního plastového plata z bomboniérynebo kolekce a zalejeme čokoládovou polevou…
Z ananasového kompotu slijeme šťávu a 1/3 pevného podílu pokrájíme na drobné kousky. Šťávu doředíme vodou na celkový objem 300 ml. V hlubší míse smcháme mouku s cukrem,…
Ze surovin vypracujeme kokosové těsto. Tvarujeme kuličky, obalujeme v moučkovém cukru, vkládáme do formiček a vyklopíme. Necháme do druhého dne zaschnout.Ze surovin…
Z bílků ušleháme tuhý sníh, zlehka do něj postupně vmícháme ostatní přísady a směs dáme do hrníčků.Hrníčky postavíme do kastrolu s vodou tak, aby voda sahala do půlky…
Rýžové vločky namočíme do horké vody, aby změkly. Poté vymačkáme přebytečnou vodu a necháme vychladnout. Smícháme s ostatními surovinami a propracované těsto necháme v…
Cukr, máslo, mléko, kakao a strouhaný kokos smícháme a dáme vařit-necháme jen přejít varem a necháme vychladnout. Do mísky dáme mouku promíchanou s práškem do pečiva,…
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v lednici.Přes nástavec v masovém mlýnku vytlačujeme kousky těsta, které krájíme na stejné…
Mouku, mléko a kokos dáme do mísy. Přidáme nakrájené máslo, žloutky, slad a cukr (cukr jsem si rozemlela, aby byl jemnější). Propracujeme a nakonec přidáme jablečné pyré…
Vejce s cukrem vložíme do mísy a vyšlehání do husté pěny. Přimícháme olej a opatrně vmícháme kokos a prosátou mouku. Dortovou formu si vymažeme a vlijeme těsto. Pečeme…
Vše na korpus spojíme a natlačíme do formy kromě banánu. Ten nakrájíme na kolečka a poklademe na těsto.Vše na krém spojíme v hladkou hmotu, kterou navrstvíme na korpus,…
Změklé máslo utřeme s cukrem. Přidáme kokos, nastrouhanou čokoládu, citronovou šťávou, rum a vymícháme vláčnou hmotu.Postupně oddělujeme menší kousky hmoty, do jejichž…
Tvaroh smícháme se žloutkem cukrem a kokosem. Vypracujeme pevnou hmotu ze které vytvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu a dáme zmrazit. Máslo vyšleháme s cukrem a…
Troubu zapneme na 170 st. a necháme vyhřát. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem. Ze surovin pro korpus uděláme tužší lité těsto, které nalijeme na plech…
Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu (příp. povolíme v MT), vmícháme celá vejce, cukr, smetanu, sirup a aroma. Metlou utřeme do hladkého krému, vmícháme mouku…
Žloutky smícháme s cukrem, přidat mouku, olej, vodu, mléko a prášek do pečiva, potom vyšlehané bílky, podle potřeby vlažné mléko, dáme na vymaz. a vysyp. plech a pečeme,…
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Na vál dáme mouku a vyválíme na sílu 2 mm, nakrájíme na obdelníčky (podle velikosti…
Kávu smícháme se 150 ml vařící vody a necháme chladnout. Pak ji smícháme s likérem. Žloutky s cukrem ušleháme ve vodní lázni tak dlouho, až se cukr rozpustí a pak…
Z droždí, poloviny vlažného mléka, lžičky cukru a lžíce hladké mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě asi 10 minut nakynout.Do mísy prosejeme oba druhy…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Oblíbené omáčky zdravěji: Květáková koprovka nebo speciální rajská vás nadchnou!
Historie zavařování: Na marmelády se dříve dávala vrstvička tekutého vosku a o vynález zavařovací sklenice se zasloužil Napoleon
Škoda kapky, která přijde na zmar: Jak dlouho vydrží otevřené víno v lednici?