Pstruh s bylinkovým bříškem
Recept ještě nebyl hodnocenPstruhy očistíme, uvnitř osolíme a bříško jim vycpeme směsí omytých a osušených bylin. Osolíme i vně, povrch potřeme olejem a grilujeme nebo pečeme dočervena. Hotovým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pstruhy očistíme, uvnitř osolíme a bříško jim vycpeme směsí omytých a osušených bylin. Osolíme i vně, povrch potřeme olejem a grilujeme nebo pečeme dočervena. Hotovým…
Uzené maso a rohlík nakrájíme do misky na drobné kostičky, přidáme nakrájenou pažitku, vejce, promícháme dohromady a zasypeme hrubou moukou tak, abychom mohli tvořit…
V míse vyšleháme změklé máslo se žloutky a Lučinou do pěny. Přidáme na kostičky nakrájený toustový chléb, zalijeme mlékem, smetanou lehce promícháme a necháme odpočinout…
Ve vlažné vodě rozmícháme cukr a droždí a necháme 20 minut odpočinout. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme pružné těsto – kopřivy přidáme teprve v závěru hnětení tak,…
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Na plát těsta naskládáme sýr a pomažeme jej kečupem.Oprané bylinky necháme oschnout a nasekáme, můžeme je nastříhat nůžkami na bylinky …
Cuketu omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle, trochu osolíme a necháme odstát. Zajdeme si pro bylinky. Ty pak opláchneme a nakrájíme nadrobno (pozor na kopřivu).…
Pravá, tradiční velikonoční nádivka je prvním jídlem po skončení velikonočního půstu, a proto by měla být vydatná, sytá a plná uzeného masa, vajec a bylinek. Pokud…
Z bramborového těsta můžeme připravit knedlík, do kterého zabalíme bylinkovou náplň. Je to příloha skvělá zejména na jaře a na Velikonoce, kdy je možnost nasbírat mnoho…
Hned tři různé pomazánky se skrývají v tomto receptu. Každá z nich má však ve svém základu vajíčka. Jednu dochutíme sardelkou, do druhé přidáme štiplavý křen a ve třetí…
Mladé kopřivy jsou velmi bohaté na vitamíny a minerály. Skvěle se hodí na přípravu chutné zelené jarní polévky. Polévku zjemníme na závěr smetanou a přidáme do ní…
Každý rok nesmí na Velikonoce chybět tradiční nádivka, plná uzeného masa a mladých kopřiv. Nádivku pečeme v srnčím hřbetu, který vyložíme plátky slaniny a můžeme ji jíst…
Jemné, šťavnaté a po kopřivách lehce pikantní kuřecí maso se hodí podávat v prvních jarních dnech, jelikož jde o skvělý odlehčený pokrm. Kuřecí maso je snadné na…
Polévka nejen zahřeje, zaplní žaludek, ale také dodá tělu pořádnou vzpruhu. Zvlášť, když ji připravíme ze silného hovězího vývaru, zeleniny a mladých jarních kopřiv.…
Tradiční velikonoční nádivka by kromě různých druhů masa měla obsahovat také bylinky. Ty jsou zrovna na jaře v plné síle. V tomto receptu jich v nádivce máme hned…
Využijte síly mladých jarních kopřiv a uvařte si výbornou polévku. Dodá vám vitalitu, vitamíny a pročistí krev. Pokud jako vložku použijete rýži, brambory, nebo jí…
Klasickou jarní nádivku můžeme připravit i v zapékacích mističkách, poslouží pak jako skvělá svačinka. Voní po uzeném mase, díky bílkovému sněhu je nadýchaná a svěžest a…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
10 jídel, která zvládnete levou zadní: Menu od polévky až po dezert nejen pro začátečníky
Jídla jen ze tří surovin: Naučíme vás parádní bramboračku nebo skvělý ořechový koláč
Mřížkový koláč podle osvědčeného receptu je vláčný a nadýchaný. Zkombinujte povidla a tvarohovou náplň a budete se oblizovat