Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídla jen ze tří surovin: Naučíme vás parádní bramboračku nebo skvělý ořechový koláč
Zdroj: Toprecepty, fitrecepty

Někdy nám chybí fantazie, jindy ingredience, ale v kuchyni se dá dobré jídlo vytvořit i z mála. Zkusíme vás dnes přesvědčit, že ne vždy je potřeba kombinovat mnoho surovin a vytvářet složité recepty. Jde to i jednoduše!

Menu ze tří surovin

Ano, to vám dnes představíme. Ne snad, že by celé menu bylo jen ze tří surovin, ale každé z následujících jídel uvaříte bez potíží jen ze tří věcí. Koření samozřejmě nepočítáme. I tak vás možná překvapí, že nejde o vyloženě chudobná nebo „hladová“ jídla. Naopak, nemusíte se za ně stydět ani před nečekanou návštěvou. Pustíte se s námi do snadného vaření?

Bramborová polévka

Receptů na klasickou českou bramboračku jsou mraky. Většinou obsahují kromě brambor také mrkev, mouku, celer, petrželku, případně i houby. Ale jednoduchá polévka se dá připravit i snáz. Co budete potřebovat? Jen brambory, dětskou krupici a vejce. Postupujte tak, že brambory omyjete, oloupete a nakrájíte na menší kostičky. Poté je dejte vařit do osolené vroucí vody s kmínem. Asi v půlce vaření polévku zahustěte záklechtkou z krupice a vody. Vařte dál a nakonec do polévky vklepněte jedno vejce. Nechte jej srazit a provařit a je hotovo! Brambory dodají cennou vlákninu, vajíčko bílkoviny a krupice zase zasytí. Uvidíte, že se po polévce jen zapráší.

Těstoviny se slaninou

Těstoviny jsou oblíbenou surovinou studentů. Dají se totiž koupit levně a připravit rychle a snadno a tento recept nebude jiný. Co na něj budete potřebovat? Pouze těstoviny, anglickou slaninu a cherry rajčátka. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Mezitím v pánvi opečte na proužky nakrájenou slaninu. Jakmile je opečená, přihoďte k ní omytá a přepůlená cherry rajčátka. Přidejte těstoviny i s trochou vody, v níž se vařily, a vše společně krátce prohřejte. Můžete podávat! Slanina dodá masovou chuť, rajčata zase zajistí „omáčku“. Dohromady to chutná skvěle!

Ořechový koláč

V poslední době jsou v módě bezlepkové moučníky. Jeden z nich pro vás taky máme. Ořechový koláč připravíte jen z medu, vlašských ořechů a vajec. Nic víc není potřeba! Vyzkoušejte zdravý ořechový koláč ze tří ingrediencí podle našeho návodu. Jak vidíte, dobré vaření nemusí být vždycky složité vaření. Máte-li málo času nebo málo surovin, jde to i tak. Ostatně, vzpomeňme na naše předky. Brambory na loupačku s kefírem, čočka na kyselo s chlebem, nudle s mákem a cukrem nebo pečené kuře s rýží… I to byla jídla jen ze tří surovin, někdy dokonce jen ze dvou. A jaké lahůdky to byly - a stále jsou!

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více