Olivový salát s balkánským sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenDo větší mísy dáme černé olivy, ze zelených slijeme šťávu, než je přidáme k černým, balkánský sýr nakrájíme na kostky. Vše posypeme kořením, důsledně promícháme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do větší mísy dáme černé olivy, ze zelených slijeme šťávu, než je přidáme k černým, balkánský sýr nakrájíme na kostky. Vše posypeme kořením, důsledně promícháme a…
Zapečené provensálské brambory s cuketou podáváme jako lehké bezmasé jídlo. Provensálské koření je nejznámější francouzská bylinková směs s levandulí a spoustou dalších…
Sojové plátky 10 minut povaříme v osolené vodě ochucené směsí bylinek (používám sušený libeček, celerovou nať a petrželku) nebo kostkou zeleninového bujonu. Poté plátky…
Do olejem vytřeného pekáčku vložíme cibuli nakrájenou na půlkolečka.Přidáme oloupané brambory nakrájené na půlkolečka, každou vrstvu osolíme, opepříme a pokmínujeme.…
Uvařenou a oloupanou řepu nastrouháme najemno.Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji, přidáme červenou řepu, okořeníme provensálským kořením, česnekem, solí a pepřem.…
Přistoupíme ke šporáku a pokusíme se zapáliti hořák. Vzplane li zemní oheň, je to důkaz, že elementálové jsou nakloněni vaření našemu. Ve větším kastrólu osmahneme na…
Mrkev nastrouháme najemno.Z bločku sýra odkrojíme kousek podle chuti a nastrouháme najemno.Mrkev a sýr dáme do mísy. Přidáme 4 lžíce Ramy (nebo Perly) a 1 celé Gervais…
S oblíbenými italskými gnocchi můžete vykouzlit spoustu různých pokrmů. Vyzkoušejte je třeba zapéct s kuřecím masem a lehce uzenou sýrovou omáčkou. Tento pokrm…
Rozmačkáme česnek a smícháme ho s pepřem, karí kořením, provensálským kořením, olejem. Přidáme sůl, hořčici, sójovku. Vše promíchat. Vkládáme do marinády maso a necháme…
Brokolici rozdělíme na růžičky, povaříme v osolené vodě asi 5 min. Vodu slijeme, brokolici zchladíme, necháme okapat, hl. mouku smícháme s práškem do pečiva, solí,…
Hermelíny nakrájím na kostičky cca 1x1 cm, česnek na tenoulinké plátečky.Do malých zavařovacích skleniček dám na dno plátky česneku, Hermelín (tak 2-3 vrstvy), posypu…
Papriky očistíme, abychom je mohli plnit. Nadrobno pokrájíme cibulku a v míse smícháme s mletým masem a vejcem. Přidáme , dobře propranou rýží zhruba 1 - 2 sáčky. Rýži…
Na oleji si osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, mícháme, aby se oddělilo, chvilku dusíme. Pak přidáváme žampiony nakrájené na plátky, koření na špagety,…
Podle chuti z uvedených surovin připravíme marinádu. Se solí opatrně, jelikož sójová omáčka i dijonská hořčice už slané jsou!Maso nakrájíme na "řízky" a naklepeme.…
Oloupejte lilek, okraje odkrojte. Pak lilek nakrájejte na kolečka o tloušťce cca 1 cm. Ve velkém hrnci necháme vřít vodu, do které lilky vhodíme a necháme je max. na 2…
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme kmín a poprášíme moukou, dobře promícháme. Na sádle orestujeme cibuli, přidáme maso a restujeme za stálého míchání…
Krkovičku naložíme do směsi oleje, mexického koření, chilli omáčky a provensálských bylinek, minimálně 4 hodiny předem. Sušené houby namočíme do vody hodinu předem.…
Nejlepší jsou rychlé obědy a večeře z toho, co většinou máte doma ve spíži. To je i případ těchto tuňákových špaget. Velmi snadná a chutná variace těstovin s rybou,…
Nádivka se nemusí připravovat jen na velikonoce. Tato voní po čerstvých bylinkách, česneku a slanině. Pochutnáte si na ní jako na příloze k pečenému masu, nebo jen tak…
Pekáček vymažeme olejem a naskládáme do něj cibulu a zeleninu nakrájenou na plátky. Na ně položíme porce osolená a opepřená stehýnka, která svrchu potřeme utřeným…
Cuketa díky své jemné chuti nabízí širokou škálu možností, jak ji v kuchyni využít. Pikantní zeleninová směs s bylinkami a česnekem je skvělá na topinkách i čerstvém…
Buřty nakrájíme na drobné kostky. Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme uzenou papriku a buřty, restujeme. Okořeníme, podlijeme a dusíme asi 25 minut. V…
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, česnek na tenké plátky a cibuli na tenké půlměsíčky. Brambory nakrájíme na silnější půl kolečka, papriku na silnější špalíčky a…
Filety omyjeme, osušíme. Posypeme solí, pepřem, kmínem a bylinkami. Lehce zaprášíme z obou stran moukou. Na pánvi rozpálíme máslo a sumce z obou stran zprudka opečeme…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přidáno 8. 5. 2024 13:03