Banánový chlebíček
Recept ještě nebyl hodnocenMáslo s cukrem utřeme, přidáme za stálého míchání vejce. Banány rozmačkáme vidličkou, společně s kůrou a šťávou přidáme do vaječné pěny. Čokoládu smícháme s moukou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 493 kJ / 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 24,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Máslo s cukrem utřeme, přidáme za stálého míchání vejce. Banány rozmačkáme vidličkou, společně s kůrou a šťávou přidáme do vaječné pěny. Čokoládu smícháme s moukou,…
Pečení této bábovky provoní exotikou celou kuchyň. Pomerančová kůra a šťáva (nebo džus) zabarví bábovku do krásně žlutého odstínu. Tento moučník se stane ozdobou vašeho…
Korpus: smícháme rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem, cukrem a solí.Dortovou formu vel. 24 cm vymažeme máslem a sušenkovou směs vtlačíme na dno a do stran.Dáme ji do…
Vejce šleháme s cukrem, postupně přidáváme olej, tvaroh, smetanu, šťávu z pomeranče. Nakonec přidáme mouku smíchanou s kůrou, pr.do pečiva, müsli a meruňky. Péct 28…
Bábovky mají v české kuchyni svoje stabilní místo. Známe třené, mramorové, tvarohové, ale tahle je opravdu netradiční. Kombinace skořice, pomeranče, zakysané smetany a…
Máslo třeme s cukrem a žloutky do pěny, pak postupně přidáváme mouku a obě šťávy. Bílky vyšleháme do tuha a opatrně vmícháme, zároveň vmícháme esenci a likér případně…
Mrkev očistíme a nakrájíme na kousky, zalejeme sběračkou vody, přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče a vaříme doměkka. Pokud je třeb, přilejeme vodu. Ke konci varu, když…
Nejspíš vás překvapí, jak je dobrá. Použijte dobrý vývar a zjemněte máslem. Nejlepší je k pečenému či vařenému hovězímu, uzenému nebo telecímu masu s houskovým knedlíkem.
Opravdu chutná a vláčná bábovka. Je nakypřená nejen práškem do pečiva, ale i dobře našlehaným sněhem z bílků. Je nutné jí dobře propéct, aby se při vyklápění neroztrhla.…
Do mléka důkladně rozmícháme pudink, dvě lžíce cukru, vanilkový extrakt nebo vyškrábnutý vanilkový lusk a uvaříme hustý pudink. Odstavíme z ohně a vmícháme máslo,…
Do kastrolu na rozehřátý tuk dáme restovat nadrobno nakrájenou cibuli. Až začne cibule zlátnout, přidáme maso nakrájené na větší kostky, nastrouhanou kůru, zázvor a…
Sametová, hutná, s jemně nakyslou chutí a s báječnou schopností ztuhnout – to je zakysaná smetana. Zakysanka je v kombinaci s tvarohem a ovocem královnou pohárů a…
Tvaroh má být čerstvý, sušší a nakyslé chuti. Pokud je potřeba, necháme ho 1 hodinu odkapat. Z másla, cukru, žloutku a mouky uhněteme těsto. Těsto necháme v lednici…
V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme cukr, promícháme a necháme vychladnout.Pak přidáme vejce, strouhanou kůru, ořechy, nasekané datle, nastrouhané jablko a mouku s…
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme mléko a olej, poté přidáme mouku smíchanou s jedlou sodou a pomerančovou kůrou. Nakonec přidáme kokos. Těsto vylijeme na…
Ingredience na krém vyšlehám ve vyšší nádobě do hladka a husta.Do kastrůlku pokrájíme jahody na drobno, přidáme cukr, limetkovou šťávu a kůru, přilijeme trochu vody a…
Maso odblaníme, omyjeme, osušíme, potřeme olejem, okořeníme (Divočina, kůra), osolíme a spolu s větvičkou rozmarýnu necháme přikryté v lednici odpočinou cca 24 hod. …
Do food procesoru nebo mixéru dejte pomeranč zbavený slupky a pecek, krupicový cukr, šťávu z citronu, vejce, med a rozpuštěné máslo. Vše společně rozmixujte. Jde o to,…
Nejdříve vyšleháme sníh ze 4 bílků.Žloutky vyšleháme s moučk. a vanilk. cukrem, zašleháme postupně olej, ananasovou šťávu, potom přimícháme citr./pomer. kůru, mrkev,…
Z dijonské hořčice, sušeného rozmarýnu, tekutého medu, olivového oleje, citrónové šťávy, pomerančové šťávy, mletého černého pepře a strouhnutí citrónové i pomerančové…
Jeden z nejjednodušších, nejbarevnějších a nejrychlejších moučníků, který navíc dlouho vydrží vláčný. Ideální dezert na vánoční stůl, když vám po pečení cukroví zbyde…
Nemáte čas péci mazanec? S jeho přípravou vám může pomoci domácí pekárna. Stačí jen naskládat suroviny ve správném pořadí a nechat péct. Mazanec voní po pomerančové kůře…
Mouku smícháme s jedlou sodou, přidáme cukr, vejce, podmáslí, olej, kakao a strouhanou pomerančovou kůru, metličkou vymícháme hladké těsto, které vylijeme do vymazaného…
Vynikající domácí likér z višní, kterým potěšíme návštěvy. Proti kupovanému neobsahuje umělá barviva ani příchutě. Tak jen zbývá sehnat nebo natrhat višně a dát se do…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přidáno 26. 4. 2024 11:33