Můj bezinkový sirup (za studena)
Recept ještě nebyl hodnocenČerný bez je u nás velmi rozšířený, a tak nic nebrání tomu, abychom využili jemnou chuť jeho květů pro přípravu výborného osvěžujícího sirupu. Připravíme ho zastudena, a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Černý bez je u nás velmi rozšířený, a tak nic nebrání tomu, abychom využili jemnou chuť jeho květů pro přípravu výborného osvěžujícího sirupu. Připravíme ho zastudena, a…
Sklízíte jednu misku rybízu za druhou, ale koláčů už máte dost? Pokud ho potřebujete ještě trochu zpracovat, vyrobte si z něj lahodný sirup. Nebudete-li ho dlouho…
Sirupy jsou skvělým osvěžením během celého roku. Zejména v létě pak na míchání limonád či drinků využijeme širokou škálu jejich příchutí. V tomto receptu tak najdete…
S mnoha zavařeninami se dnes nevyplatí doma dělat, v poctivé kvalitě je seženete třeba na trzích. Ale falešné brusinky nikde nekoupíte. Ať už se chystáte dělat svíčkovou…
Rakytník je nadupaný vitamíny a sirup připravený šetrným způsobem zastudena jich většinu uchovává. Pokud máte tento keř na zahradě nebo v blízké přírodě, určitě si jeho…
Černý jeřáb neboli aronie je napěchovaný celou řadou vitamínu a působí blahodárně na celou řadu neduhů. Tento likér je velmi snadný a díky alkoholu i dlouho vydrží.…
Do misky vhodné do mikrovlnky, vysypeme 2 balíčky bonbónů Marshmalow, přidáme 2 PL vody, 1 KL kys. citrónové, potravinářskou barvu podle účelu použití fondánu. Když…
Kompoty nemusíme připravovat pouze z ovoce, velice oblíbený je kompot z dýně. Ochucený ananasovým aroma bude chutnat hlavně dětem. Zkuste si připravit tuto dýňovou…
Med je doslova pokladem. V období, kdy kvete lípa, můžete vyzkoušet připravit lipový med, který má opravdu zajímavou vůni a chuť. Je plný zdravý prospěšných látek, která…
Černý bez je v Česku velmi rozšířený. Jeho květy můžeme použít na přípravu sirupu, který kromě skvělé osvěžující chuti potěší i léčivými účinky. Může pomoci například…
Nejen na mojito pro děti (a s přídavkem bílého rumu i pro dospělé konzumenty) se hodí domácí mátový sirup. Příprava je snadná a výsledek chutný a velmi aromatický. Máte…
Celer očistíme a nastrouháme.Dáme vařit vodu a do ní přidáme kyselinu citronovou. Když se vaří, nasypeme do vody nastrouhaný celer a necháme ho spařit 5 minut, aby byl…
Lipový květ je známý svými léčivými účinky při nemocích dýchacího ústrojí. Tak letos nezmeškejte jeho krátkou sezónu a uvařte z něj doma lahodný sirup. Příprava je velmi…
Louka plná žlutých pampeliškových květu lahodí našemu oku. Květy však mají své využití v kuchyni, připravit z nich můžeme třeba sirup, kterým si můžeme osladit čaj, nebo…
2 litry vody svařte s cukrem, přiveďte k varu a nechejte vychladnout.Až je voda jen mírně vlažná, vložte do ní květy bezu, mátu, kyselinu citronovou a citron nakrájený…
Sezóna meruněk je v plném proudu a tak je na čase oprášit recept na meruňkovou marmeládu. Pokud ji připravíme podle tohoto skvělého receptu, vynikne v ní opravdová chuť…
Pokrájená jablka a mrkve rozvaříme ve vodě. Rozmixujeme a přecedíme přes sítko, které zachytí případné větší kousíčky. Znovu rozmixujeme, přidáme cukr, kyselinu…
Marmeláda nemusí být nutně ovocná. Rajčatová marmeláda je chutí velice podobná meruňkové marmeládě a tak ji můžete s klidným svědomím použít i do moučníků, málokdo pozná…
Už naše prababičky věděly, jak ze základních surovin připravit dokonalé pohoštění. Pokud máte dostatek bezových květů a nechcete je všechny použít na řízky, připravte si…
Příjemná vůně meduňky uklidňuje už sama o sobě. Připravte z ní třeba zdravý bylinný sirup, který vám pomůže, pokud máte problémy se spaním. Postačí jen lžíce do čaje a…
Vodu si svaříme spolu s cukrem a kyselinou citronovou. Do druhého hrce si dáme rozvařit mrkev a pomeranč i s kůrou. Rozmixujeme a nalejeme k připravené sladké "vodě". …
Vylisovanou šťávu necháme několik hodin ustát a pak nejraději hadičkou opatrně stáhneme, ale pozor na usazený kal na dně.Odměříme, zahřejeme zhruba na 70°C a přidáme…
Léto je v plném proudu a ostružiny se prohýbají pod úrodou lesklých černých plodů. Podle jednoduchého receptu připravíme výborný ostružinový džem jemně provoněný rumem,…
Ze špendlíků či mirabelek můžeme připravit výbornou kořeněnou marmeládu, která chuťově připomíná tu anglickou pomerančovou. Chuť špendlíků v ní doplňuje badyán, skořice,…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami