Ostré vepřové nudličky se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenNěkomu se může kýta zdát tuhá, ale pokud ji připravíte na sádle, místo oleje, budete mile překvapeni. Přidejte zeleninu, chilli papričky a rázem můžete servírovat chutný…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Někomu se může kýta zdát tuhá, ale pokud ji připravíte na sádle, místo oleje, budete mile překvapeni. Přidejte zeleninu, chilli papričky a rázem můžete servírovat chutný…
Přestože mnozí považují rajskou omáčku za stálici české kuchyně, její kořeny sahají do Itálie, odkud pocházejí nejlepší rajčata. Někdo jí miluje s masovými kuličkami,…
Vepřový guláš patří mezi oblíbená česká jídla, která se vaří nejen v hospodách, ale i doma. Když čekáte větší společnost, recept na dobrý guláš z vepřového masa se vám…
Máte rádi rychlá a nenáročná jídla? Tak to jste tu správně. Pánev plná masa a barevné zeleniny, kterou doplňuje lehká rajčatová šťáva. Do směsi můžete zvolit libovolnou…
Jídlo z hrnce ve kterém se nemusí jen fritovat, ale také péct, vařit nebo smažit. Pokud ho doma nemáte, můžete si tuhle roštěnku připravit i v pekáčku. Se špenátem a…
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, poskládáme na sebe a necháme odpočívat. Zatím si připravíme a omyjeme rajčata, papriku, cibule oloupeme a vše nakrájíme na…
Kýtu nakrájíme na plátky osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji v tlakovém hrnci (můžeme použít i normální, ale budeme maso vařit déle). Když se maso zatáhne,…
Zapečené maso je vždy velmi vděčný pokrm, protože je připravený téměř bez práce i nádobí. Stačí naskládat pár základních surovin do pekáčku a strčit do trouby. Pokud vám…
Vepřové řízky z kýty bývají dost suché a proto je dobré je předem naložit do marinády. Pak už stačí jen lehké osmažení na oleji a opravdu si pochutnáme. Jako přílohu si…
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a vložíme do hrnce na rozehřáté sádlo. Opečeme, zakápneme worcesterem.Měkké maso vyjmeme, do výpeku dáme na jemno…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme.V hrnci rozehřejeme sádlo, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji opéct dorůžova. K cibuli pak přidáme plátky masa…
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme. V kastrolu rozehřejeme máslo a olej a osmahneme v něm na kostky nakrájenou cibuli. Pak přidáme maso, opečeme, zalijeme vodou…
Česnek rozetřeme a smícháme spolu s ostatními surovinami. Do této směsi aspoň na 2 hodiny (nebo přes noc) naložíme plátky masa. Pak je z obou stran usmažíme v oleji nebo…
Na sádle osmahneme zeleninu do růžova, vložíme na ni osolené plátky masa a cibuli nakrájenou na kolečka, opečeme. Osolíme, okořeníme, podlijeme a dusíme. Měkké maso…
Vepřové maso je velmi variabilní. Ať už použijeme jemnou kýtu, nebo šťavnatou krkovici, tento oběd je dobrota. Pečeme na černém pivu a většinu práce za nás udělá trouba.…
Maso prošpikujeme uzeným špekem, posolíme, popepříme a necháme v chladnu uzrát. Do tlakového hrne dáme sádlo, máslo a olej v poměrech 1:1:1, a to tolik aby bylo pokryté…
Kung Pao je pikantní čínské jídlo, které se připravuje smažením na pánvi. Toto jídlo je známé svou výraznou chutí a kombinací kořeněných, sladkých a slaných složek. Kung…
Maso očistíme, nakrájíme na menší kostky. Na oleji osmažíme dozlatova nadrobno nakrajenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř. Maso necháme zatahnout, přidáme rajský…
Máte rádi pikantní jídla? Katův šleh je maso na zeleninovém podkladu a určitě vám bude chutnat. Doporučujeme podávat s bramborami, bramboráčky či topinkami a máte…
Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat velmi mnoho času, ale nikdo nebude litovat. Pro tuto časovou náročnost se vaří ve větším množství. Tato polévka…
Postup: Maso vcelku opékáme na oleji rychle ze všech stran, přidáme nakrájenou cibuli, necháme zezlátnout, podlijeme vývarem a vínem. Nyní přidáme koření: tymián,…
Maso nakrájíme přes vlákna na menší hranolky, vložíme na rozehřátý olej a za stálého míchání rychle osmahneme. Přidáme mletou papriku, hrubě nakrájenou cibuli, jemně…
Dokřupava osmažené řízky má rád snad každý a hodí se téměř pro jakoukoliv příležitost. Zkuste připravit oblíbenou klasiku na jiný způsob, vyměňte klasický trojobal za…
Smažená rýže je čínské jídlo. U čínské kuchyně bývá zdlouhavá příprava, ale například s krájením zeleniny vám někdo může pomoct. Samotná příprava je velmi rychlá a…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Na krájení musíte jít zostra aneb Víte, jak vybrat do kuchyně dobrý nůž, který vydrží dlouho?
5 tipů, jak využít zbylý vývar: Vylepšíte jím chuť omáčky, rizota, těstovin i dušeného masa!
Nejlepší svatební menu roku 2022: Hitem jsou kachní prsíčka s brusinkami a novinkou jsou slané bary