Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

předkrmy
Zdroj: Freepik, diller

Chystáte se brát a vymýšlíte svatební menu? Přečtěte si, jaké chutě vítězí na svatební hostině a co je pro ně typické. Máme pro vás to nejlepší menu roku 2022.

Svatební hostina

Po době, kdy se bylo potřeba omezovat, jistě toužíte užít si vše naplno. Obzvlášť pokud se jedná o takovouto jedinečnou událost. Trendům ve svatebním menu vládne nápaditost. Oblíbené jsou tematické svatby a maximalismus. Větší popularitu si letos získaly také venkovní svatby

Předkrm na svatební hostině

Letos touží většina snoubenců po tom, aby si užili svatbu podle svých představ, víc než kdy jindy. Tradiční šunkové rolky s křenem se dostávají do pozadí a dopředu se dostává parmská šunka s medovým melounem. Jde o slaďounký meloun cantaloupe, který je navíc aromatický a v chuti připomíná mango a sladkou mrkev. Obdobně oblíbená je jeho verze ochucení balzamicem. Nahoře se tento předkrm zdobí mátou. 

Polévka a hlavní jídlo na svatební hostině

Mezi polévkami se o první příčky utkává slepičí vývar se zeleninou a nočky s brokolicovým krémem se smetanou. Ti, pro které jsou tradice nezbytné, si samozřejmě nenechají ujít klasiku, tedy hovězí vývar se skvělými játrovými knedlíčky. Jako hlavní jídlo se snaží urputně hlídat své první místo báječná svíčková. Velmi populární jsou letos ale také kachní prsíčka s jarní zeleninou a brusinkami, výborně chutná ale i tato varianta kachních prsíček na pomerančích.

Svatební dort a dezert

S úlevou v restrikcích přišla potřeba plnit si více svá přání. Mezi dorty a dezerty vládnou skvělé originální chutě. Má to jednoduché pravidlo. Vítězí vše, co chutná snoubencům a hezky vypadá. Trendy jsou drobné květinové vzory na klasických velkých dortech a mezi dezerty jednoznačně vítězí skvělé makronky. O trochu pozadu se umístily brownie a minidortíčky. Samozřejmě nesmí chybět ani svatební koláčky.

Slaný bar na svatební hostině

Velmi trendy jsou slané bary a myslí se i na ty, kteří mají nějaké stravovací omezení. Může jít o celiaky, pro které by nemělo chybět označené bezlepkové pečivo, ale i na vegetariány. Velmi oblíbené jsou malé plněné bulky a bagetky s prosciuttem, listem salátu nebo rukolou a s pomazánkami. Stále vládnou sýrové a zeleninové mísy.

Svatba

Co by to bylo za svatbu, kdyby se po ní novomanželé a hosté z řad jejich blízkých nesešli u dobrého jídla? Pořádná hostina ke svatbě zkrátka patří. Tradiční je oběd pro nejbližší rodinu a přátele,…

Nápoje na svatební hostině

Tradině oblíbený sekt si ničím své prvenství nedá vzít. Letos se ale trendy nesou v různých originálních nápojích. Teď v létě je velmi populární jahodové mojito. Nesmí chybět ani piva z minipivovarů.

Zdroj informací:
https://www.beremese.cz
https://www.brides.com
https://www.weddingideasmag.com

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více