Hovězí polévka s knedlíčky sýrovoslaninovými
Recept ještě nebyl hodnocenMaso s morkovou kostí dáme vařit. Po chvíli přidáme 1/2 petržele, snítku libečku, rozkrojenou mrkev, pokud máte košťál od květáku či brokolice, zadní zelený díl pórku,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso s morkovou kostí dáme vařit. Po chvíli přidáme 1/2 petržele, snítku libečku, rozkrojenou mrkev, pokud máte košťál od květáku či brokolice, zadní zelený díl pórku,…
Květák, řapík, brambory i cibulku očistíme. Brambory, bílou cibulku a řapík nakrájíme na malé kostičky, z květáku dáme 2-3 růžičky stranou a ostatní nasekáme nadrobno.…
Nejdříve připravíme nádivku. Mimo balkánského sýra vše smícháme, pak nadrobíme na kousky balkánský sýr. Z tuhé hmoty vyválíme váleček asi o průměru 6 cm. Tupou stranou…
Očištěná, opláchnutá stehýnka vložíme do studené vody s kořením a velmi pomlým varem vaříme asi 30 min. Pak do polévky vložíme zeleninu a jáhly a pokračujeme ve varu asi…
Očištěná, opláchnutá stehýnka vložíme do studené vody s kořením a velmi pomlým varem vaříme asi 30 min. Pak do polévky vložíme zeleninu a jáhly a pokračujeme ve varu asi…
Veškerou zeleninu a brambory si očistíme, nakrájíme na kostičky, dáme vařit do květákového vývaru, osolíme a dáme 1 KL koření Argentina.. Libeček a řapíkatý celer…
Veškerou zeleninu a brambory si očistíme, nakrájíme na kostičky, dáme vařit do květákového vývaru, osolíme a dáme 1 KL koření Argentina.. Libeček a řapíkatý celer…
Uvaříme klasický vývar – maso do studené vody s kořením a bylinkami. Já mírně perlila v tlakovém hrnci cca 2 hodiny.Maso vyndáme. Jak vydržíme, co nejteplejší, ho…
Maso jsem den předem pomlel, osolil, očesnekoval, okořenil a nechal v lednici naležet.V den D jsem přidal trošku mléka, strouhanku, vajíčka, promíchal.Nakrájel jednu…
Nejlépe večer si smícháme všechny uvedené suroviny na závitky a dáme je přes noc v uzavřené nádobě uležet do lednice. Druhý den masovou směs promícháme a utvoříme 6…
Václavky pokrájame na menšie kúsky, dobre umyjeme vo viacerých vodách, dáme variť. Medzitým si nachystáme nočky - halušky: Vajce rozšľaháme s olejom, pridávame krupicu…
Na malém množství oleje mírně osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme brambory na menší kousky, zalijeme zeleninovým vývarem, nebo vodou, osolíme a vaříme. Až brambory…
Příprava: Smícháme přísady na marinádu a necháme tam maso marinovat aspoň 2 hodiny, ideálně přes noc. Na pánvi rozehřejeme olej nebo ceres soft se slaninou. Vhodíme…
Maso kuchyňsky upravíme, pokrájíme na plátky, trochu naklepeme, okořeníme podle každého (solí, petrželkou, saturejkou, pepřem ) a potřeme z obou stran hrubozrnnou…
Kuřecí spodní díly zbavíme "biskupů" a dáme vařit do cca. 1,5 litru vody. Po cca. 80 minutách je z vývaru vytáhneme a po vychladnutí obereme (je lepší je obrat ne příliš…
Kuřecí maso opláchneme, osušíme a mírně přes folii naklepeme. V misce si rozmícháme olivový olej, sušený zázvor, kouřovou sůl, nadrcené bylinky, zamícháme a vetřeme do…
Kapustu a pórek nakrájíme na proužky, česnek na plátky a brambory s mrkví na kostičky.V hrnci zahřejeme olej, přidáme nakrájenou kapustu s pórkem a mrkví a necháme…
Kuře umyjeme, dočistíme podle potřeby, bylinky na drobno nasekáme a smícháme se lžící olivového oleje, potřeme kuře vně i uvnitř a necháme asi hodinu odpočinout v…
Fazole uvaříme ve vodě, vývaru s přidaným kořením, měly by být trošku ostřejší, nesolíme! Ještě se chvilku budou dusit, takže je na každém, jak moc je uvaří, někdo…
Fazole uvaříme ve vodě, vývaru s přidaným kořením, měly by být trošku ostřejší, nesolíme! Ještě se chvilku budou dusit, takže je na každém, jak moc je uvaří, někdo…
Do osolené vařící vody dáme špagety a dle návodu vaříme. Přidáme kapku olivového oleje, dobromysl a libeček.Na hlubokou pánev dáme dvě lžíce olivového oleje a přidáme…
Není pravidlem, že velikonoční nádivku můžeme péct jen na Velikonoce. Recept na nádivku, plnou uzeného masa, uplatníte po celý rok. Konzumovat ji můžeme samostatně, nebo…
Kořenovou zeleninu (dala jsem mrkev, celer, petržel) a kousek pórku očistíme a nakrájíme.Cizrnu slijeme a na sítu propláchneme, černé fazole uvařené nebo konzervované…
Pstruzi mají úžasně jemné a kvalitní maso. Dlouhou úpravou byste výsledné chuti jen ublížili. Celé ryby můžete před smažením naplnit dobře vychucenou nádivkou. Například…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přidáno 19. 5. 2024 10:00