Slaný dort (Papuče)
Recept ještě nebyl hodnocenKoupíme 2 stejné bochníky chleba. Nožem zařízneme zhruba ve 2/3 chleba, odspodu necháme cca 5 cm okraj. Chleba vydlabeme a pomažeme vnitřek lučinou nebo jakoukoliv…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Koupíme 2 stejné bochníky chleba. Nožem zařízneme zhruba ve 2/3 chleba, odspodu necháme cca 5 cm okraj. Chleba vydlabeme a pomažeme vnitřek lučinou nebo jakoukoliv…
Lehká ovocná roláda je ideální dezert v letním období. Vyzkoušejte třeba tuto roládu s náplní z tvarohu, lučiny a čerstvých jahod. Příprava je rychlejší díky tomu, že…
Zemiaky, cibuľu, cukety a paradajky narežeme na kolieska. Striedavo ich naskladáme do vymasteného pekáčika. Rozšľaháme Lučinu s mliekom, tymiánom, soľou a korením.…
Sušenky rozdrťte válečkem na nudle a smíchejte s rozpuštěným máslem. Na 30centimetrovou formu je třeba všeho přidat o dobrou polovinu víc. Nepoužívejte odtučněné mléčné…
Špenát necháme rozmrazit, v sítku z něj vymačkáme vodu, vložíme ho do mísy s vysokým okrajem. Přidáme k němu 1 celé vejce, 3 žloutky, stroužek česneku a pokrájenou…
Listové těsto je "záchranář" při přípravě pohoštění. Mějte ho vždy doma v chladničce, nebo mrazáku. S pomocí pár surovin pak vykouzlíte výborné jídlo i s nádechem…
Kousky kapra zbavíme kůže a důkladně vykostíme. Maso dáme do misky a za pomoci vidličky rozmačkáme najemno. Přidáme 150 g sýru Lučina, dále najemno nakrájenou polovinu…
Pomazánka, která je skvěle barevná a velmi chutná. Do základu použijeme pečené papriky, kterým odstraníme slupku. Společně s čerstvým sýrem, kořením, česnekem a smetanou…
Když se pije dobré pivo, nechcete si moc zaplnit žaludek těžkým jídlem. Tato pronikavě vonící pomazánka s výraznou chutí se k němu skvěle hodí. Podáváme ji s křupavou…
Očištěné ředkvičky nahrubo nastrouháme. Máslo vyšleháme s Lučinou a tvarohem. Uzený sýr také nastrouháme a vše smícháme dohromady. Bylinky nasekáme na jemno, přidáme do…
Vejce se špetkou soli ušleháme s cukrem do pěny. Pramínkem přidáme olej a nakonec přidáme ušlehanou smetanu s lučinou. Mouku smícháme se sodou a škrobem, přidáme do…
Vejce se špetkou soli ušleháme s cukrem do pěny. Pramínkem přidáme olej a nakonec přidáme ušlehanou smetanu s lučinou. Mouku smícháme se sodou a škrobem, přidáme do…
Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek rozetřeme. Uvařené vejce oloupeme a nastrouháme. Romadůr si taky nastrouháme. Do mísy dáme všechny suroviny…
Smícháme Lučinu s křenem (lze použít i Krenex), přidáme ořechy a trošku soli. Opravdu maličko, protože šunka je slaná dost. Můžeme přidat trošku mléka, když bude Lučina…
Smícháme cottage s ochucenou lučinou, přidáme hodně nakrájených ředkviček, hodně nadrobno nakrájené pažitky a nadrobno nakrájené staročeské šunky.
Jako první připravíme těsto na quiche. Mouku prosejeme a smícháme spolu se solí a muškátovým oříškem. Tuhé máslo nastrouháme nahrubo a jemně promícháme spolu s moukou,…
Vejce uvaříme 8 minut, zchladíme a oloupeme.Uvařená vejce a okurky nastrouháme na hrubém struhadle.Přidáme najemno nakrájený pórek, sůl, pepř, Lučinu, hořčici a…
Milovníci sýrů jásejte! Máme pro vás jednoduchý recept na skvělé makarony se sýrem. Uvařené těstoviny smícháme se sýrovou omáčkou, dokořeníme a společně zapečeme v…
Z porcí masa uděláme plátky (ostrý nůž přiložíme k pravému boku masa - asi 1 cm nad prkénkem a vedeme řez levým směrem - maso nožem jakoby "rozbalujeme"), osolíme a…
Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout.Salátovou okurku a obě papriky nakrájíme na kostičky, cibuli a olivy nadrobno.Přidáme na kostičky nakrájené…
Vše zamícháme, necháme 10 minut odpočinout a znovu zamícháme, vlijeme do hrnku, vymazaném řepkovým olejem.Vlníme v mikrovlnce 3 minuty na plný výkon.
Je tak snadné si tento dezert připravit během několika minut doma, obsah skleniček může být velice variabilní. Nejčastěji se pohár servíruje v misce nebo skleničce a…
Dorty typu red velvet jsou velmi oblíbeným dezertem. Výrazná barva a skvělá chuť se přenesla i do miniaturní varianty tohoto moučníku. Na kypré a dobře upečené korpusy…
Batáty oloupeme, nakrájíme na malé kousky, promícháme s olivovým olejem a osolíme. Troubu rozehřejeme na 180°C, vložíme plech s batáty a pečeme doměkka cca 20-30…
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Jedlíkova cesta kolem světa: Znáte sicilské rýžové krokety či toskánskou polévku z chleba?
Jak na nejlepší jablka v županu: Pod křehkou slupkou se ukrývá delikátní náplň
5 skvělých možností, jak využít červenou řepu: Jemná polévka, zdravá pomazánka nebo šťavnaté karbanátky ozvláštní jídelníček