Vydatná hrachovka
Recept ještě nebyl hodnocenChcete výbornou sytou hrachovou polévku? Můžete ji připravit i místo večeře. S jistotou, že nikdo neodejde od stolu hladový. Uzené dodá chuť a hrách zasytí. Když přidáte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chcete výbornou sytou hrachovou polévku? Můžete ji připravit i místo večeře. S jistotou, že nikdo neodejde od stolu hladový. Uzené dodá chuť a hrách zasytí. Když přidáte…
Hustá česneková omáčka nejlépe chutná v kombinaci s uzeným masem a houskovým knedlíkem. Je jemná a také velice snadná na přípravu. Je jen na vás, jaké množství česneku…
Maso uvaříme v osolené vodě s očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninou. Měkké maso a zeleninu vyjmeme a vývar přecedíme. Červenou řepu nakrájíme na nudličky a dusíme…
Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na sádle. Když zezlátne, přidáme kostky masa. Krátce osmažíme, zasypeme paprikou a kořením.Po chvíli zalijeme vývarem a vaříme cca…
Do hrníčku rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru, lžičku mouky a trochu vlahého mléka, promícháme a necháme asi 10 minut vykynout.Náplň: Na oleji zpěníme nakrájenou…
Maso nakrájíme na hodně drobné kousky. Přidáme mouku, sůl, vejce, burizony, část bylinek a postupně mléko. Vytvoříme těsto a necháme asi 10-15 minut odpočinout.Mezitím…
Zapečené těstoviny jsou oblíbeným chutným a rychlým pokrmem na oběd nebo večeři. Připravíme je s uzeným masem a hermelínem, dochutíme muškátovým oříškem, zalijeme…
Čočka je to plnohodnotná a chutná potravina, která je stará několik tisíc let. Asi nejznámější recept z ní je čočka na kyselo. Je to jednoduché a levné jídlo, které však…
Sušené či konzervované fazole patří k oblíbeným trvanlivým potravinám – skvěle zasytí a dovedou dokonale doplnit jídlo nejen chuťově, ale i nutričně. Kaši můžeme podávat…
Rychlá příprava libového masa k obědu, nebo večeři se bude hodit pro všední dny, kdy máte málo času na vaření. Pokud k němu připravíte bramborovou kaši, přidáte kyselou…
Brambory uvaříme se solí a kmínem, scedíme a pomačkáme.Do pekáče dáme brambory, zelí, uzené maso nakrájené na kostičky a přidáme rozpuštěné sádlo.Zamícháme a dáme do…
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky hned je osolíme, opepříme, promícháme a dáme zatím stranou.Mezitím nakrájíme uzené maso na kostičky, dáme ho do misky, dále na…
Nejdříve připravíme špenát.Na oleji osmažíme dozlatova cibulku a přidáme špenát. Osolíme jej a dochutíme rozetřeným čenekem. Necháme vydusit přebytečnou vodu.Brambory…
Zeleninu očistíme, brambory nakrájíme na kostky a mrkev na kostičky.Zeleninu vložíme do uzeného vývaru. Podle chuti dosolíme, opepříme a vaříme 15 minut.Pak přidáme…
Na másle osmažíme dozlatova cibulku a přidáme uzené maso nakrájené na kostičky. Potom přidáme houby a lehce dusíme. Osolíme, opepříme a vytvoříme směs.V hrnci dle návodu…
Oloupanou a nakrajenou cibulku lehce osmahneme spolu s uzeným na pánvičce. Po té přidame vejce. Musíme rychle míchat, aby nám vejce postupně stuhla a přitom se…
Uvařené brambory najemno nastrouháme na vál. Přidáme vejce, mouku, sůl a zpracujeme na hladké vláčné těsto, které vyválíme na plát asi 3 mm silný a z něho nakrájíme…
Rohlíky na nádivku nakrájíme na tenké plátky, polijeme horkým mlékem nebo vývarem, vidličkou rozmačkáme a přidáme ostatní přísady. Uzené maso a játra nakrájené na drobné…
Máte chuť na uzenou polévku? Můžete ji uvařit podle tohoto receptu zase trochu jinak, než třeba znáte. Polévka obsahuje jak uzené maso, tak i brambory, kořenovou…
Zapečené brambory mají mnoho různých verzí. V tomto receptu jsou plátky vařených brambor proloženy nudličkami uzeného masa orestovaným na cibulce. Vše spojí vajíčka a…
Z krůtího masa můžeme připravit mnoho výtečných pokrmů. Třeba i takovou masovou směs po uzenářsku. Ke kouskům krůtího masa přidáme ještě klobásu, uzené maso a žampiony a…
Máslo a olej rozehřejeme ve silnostěnné pánvi. Přidáme žampiony, šalotky a uzené maso a na mírném plameni smažíme po dobu 2-3 minut dohněda. Rozdrobíme bujon a společně…
Nejdříve na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme vymačkané a nakrájené zelí, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhané oloupané jablko. Trošku podlijeme vodou,…
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme větší polovinu droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme cca 1dl vody a necháme krátce v klidu droždí…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 20 hodinami