jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Boršč II.

Boršč II.
nahoru
Boršč II.
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polévky

Suroviny:

250 g masa (1/3 hovězího, 1/3 vepřového, 1/3 uzeného) · sůl, 100 g kořenové zeleniny · 100 g červené řepy · 40 g sádla, 2 rajčata · 4 lžíce rajského protlaku · 20 g hladké mouky · 200 g brambor · 100 g bílého hlávkového zelí · 1 bobkový list, mletý černý pepř · zakysaná smetana, pažitka

Postup přípravy receptu

Maso uvaříme v osolené vodě s očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninou. Měkké maso a zeleninu vyjmeme a vývar přecedíme. Červenou řepu nakrájíme na nudličky a dusíme na polovině sádla s rajským protlakem. Zalijeme vývarem z masa, vmícháme jíšku připravenou ze zbytku sádla a z mouky, přidáme očištěné a pokrájené brambory, pokrájené bílé hlávkové zelí, bobkový list, mletý pepř a oloupaná pokrájená rajčata. Vše uvaříme doměkka, přimícháme pokrájené uvařené maso se zeleninou a dochutíme rozetřeným česnekem. Do porcí na talíři přidáme dle chuti zakysanou smetanu a nasekanou pažitku.
Boršč musí být hustý.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
3 kladná hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Boršč II."

autor: Věra (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.11.2012 14:42:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zkusila jsem ho a je vynikající díky za receptsmajlik

autor: jaNA (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.12.2011 19:31:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mariana:tAK EINTOPF je uplne neco jineho.V Eintopfu repa??? To by vas Nemci hnali.

autor: Mariana (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.10.2011 15:05:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rusky borsc,nemecky eintopf/ajntopf/polsky bigos,je jedno a to same akorat s malyma obmenama,do kazdeho patri-maso,zeli,zelenina,brambor a smetana a je z toho jak kdo tomu co chce rikat,ale v zime vyborny-Dobrou chut......

autor: klarrinka (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.10.2010 12:04:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ocet se tam dava z toho duvodu aby repa neztratila barvu... pak boršč ma krasnou barvu...

autor: Danka (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.10.2010 15:25:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moja teta je z Ukrajiny a dávala cukr, je to sladší a chuť víc vynikne, takže záleží na chuti, ale rozhodně ho tam dávala na celý hrnec asi 2 PL.

autor: Danna
vloženo: 28.09.2010 16:51:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nám chutnalosmajliksmajliksmajlik

autor: Danča (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.06.2010 18:01:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Naučila jsem se ho na Ukrajině a cukr tam také dávali.Asi záleží na chuti

autor: Besty
vloženo: 09.04.2010 10:52:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

boršč je samozrejme UKRAJINSKE jedlo, ale určite tam nepatri ani cukor, ani ocotsmajlik verte mi, ja pochadzam z Ukrajiny. Na obrazku vyzera pekne, ale v žiadnom pripade to nie je pravy borščsmajlik recept na pravy Ukrajinsky boršč musim pridať, aj keď zatial bez fotky.smajlik

autor: Danča (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.02.2010 13:37:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Julčo,ale boršč je UKRAJINSKÉ jídlo.A cukr tam patří určitě.

autor: Svetlana
vloženo: 27.10.2009 13:36:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Julčo, proč se nezaregistruješ a nepřidáváš receptysmajlik...určitě máš spoustu zajímavých...věřím, že většina z nás by to přivítalasmajlik

autor: julča (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.10.2009 12:25:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

do pravého ruského boršču se v žádném případě nejpřidává cukr ani ocet! smajliksmajlik

autor: Chucker (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.08.2009 13:39:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pončkud divný recept- boršč by měl obsahovat vždy asi tři druhy masa,pro získání typické chuti je zásadní ochucení špetkou cukru a octem!!

autor: Liddy (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.07.2009 10:43:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Každopádně to není ten pravý smajlik Když se zeptám maminy jak ho dělá, tak mi řekne - od voka.... A manžel o něj tááák žadoní... A ted vylezly zrovinka črstvé kopřivy ( z nich mám borš bejradši! )

vloženo: 11.03.2009 12:40:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak koukám na ty boršče tady. Tady je bez řepy, ale většinou by tam asi měla být a je tady jen hovězí maso.

autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.11.2008 00:53:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak toto se mě moc nezamlouvá ale pokud bych měla málo času tak bych to asi vyskoušela ale ten protlaksmajlik nevím nevímsmajlik.Obrázek ale lákásmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

boršt bors polevka pravý ruský boršč recept borst polevka borsc recept polevka ruský boršt ukrajinský boršt boršt recept boršč recepty pravý ruský boršč borš recept ruská polévka boršť recepty na boršť borst recepty vaření borš recept borš ukrajinsky bors recepty bors recept na rusky borst ruský boršť bors recept na borst polevka borsc rusky bors polévky borš bilý boršč recepty boršt recept na ruský borš boršč recept na borš polevka bors recept borst pravý ruský boršť pravy borst pravý boršč recept polevky boršť pravý ruský borš dietní recepty boršť recepty - boršť recept boršč polévka boršť recept ruský boršt




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty