jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  41 000  receptů

Boršč II.

Boršč II.
nahoru
Boršč II.
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu:

Polévky

Suroviny:

80 g hovězího masa
80 g vepřového masa
80 g uzeného masa
sůl
100 g kořenové zeleniny
100 g červené řepy
40 g sádla
2 rajčata
4 lžíce rajského protlaku
20 g hladké mouky
200 g brambor
100 g bílého hlávkového zelí
1 bobkový list
mletý černý pepř
zakysaná smetana
pažitka

Postup přípravy receptu

Maso uvaříme v osolené vodě s očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninou. Měkké maso a zeleninu vyjmeme a vývar přecedíme. Červenou řepu nakrájíme na nudličky a dusíme na polovině sádla s rajským protlakem. Zalijeme vývarem z masa, vmícháme jíšku připravenou ze zbytku sádla a z mouky, přidáme očištěné a pokrájené brambory, pokrájené bílé hlávkové zelí, bobkový list, mletý pepř a oloupaná pokrájená rajčata. Vše uvaříme doměkka, přimícháme pokrájené uvařené maso se zeleninou a dochutíme rozetřeným česnekem. Do porcí na talíři přidáme dle chuti zakysanou smetanu a nasekanou pažitku.

Boršč musí být hustý.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
2 4 kladná hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Boršč II."

autor: Věra (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.11.2012 14:42:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zkusila jsem ho a je vynikající díky za receptsmajlik

autor: jaNA (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.12.2011 19:31:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mariana:tAK EINTOPF je uplne neco jineho.V Eintopfu repa??? To by vas Nemci hnali.

autor: Mariana (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.10.2011 15:05:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rusky borsc,nemecky eintopf/ajntopf/polsky bigos,je jedno a to same akorat s malyma obmenama,do kazdeho patri-maso,zeli,zelenina,brambor a smetana a je z toho jak kdo tomu co chce rikat,ale v zime vyborny-Dobrou chut......

autor: klarrinka (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.10.2010 12:04:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ocet se tam dava z toho duvodu aby repa neztratila barvu... pak boršč ma krasnou barvu...

autor: Danka (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.10.2010 15:25:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moja teta je z Ukrajiny a dávala cukr, je to sladší a chuť víc vynikne, takže záleží na chuti, ale rozhodně ho tam dávala na celý hrnec asi 2 PL.

autor: Danna
vloženo: 28.09.2010 16:51:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nám chutnalosmajliksmajliksmajlik

autor: Danča (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.06.2010 18:01:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Naučila jsem se ho na Ukrajině a cukr tam také dávali.Asi záleží na chuti

autor: Besty
vloženo: 09.04.2010 10:52:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

boršč je samozrejme UKRAJINSKE jedlo, ale určite tam nepatri ani cukor, ani ocotsmajlik verte mi, ja pochadzam z Ukrajiny. Na obrazku vyzera pekne, ale v žiadnom pripade to nie je pravy borščsmajlik recept na pravy Ukrajinsky boršč musim pridať, aj keď zatial bez fotky.smajlik

autor: Danča (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.02.2010 13:37:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Julčo,ale boršč je UKRAJINSKÉ jídlo.A cukr tam patří určitě.

autor: Svetlana
vloženo: 27.10.2009 13:36:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Julčo, proč se nezaregistruješ a nepřidáváš receptysmajlik...určitě máš spoustu zajímavých...věřím, že většina z nás by to přivítalasmajlik

autor: julča (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.10.2009 12:25:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

do pravého ruského boršču se v žádném případě nejpřidává cukr ani ocet! smajliksmajlik

autor: Chucker (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.08.2009 13:39:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pončkud divný recept- boršč by měl obsahovat vždy asi tři druhy masa,pro získání typické chuti je zásadní ochucení špetkou cukru a octem!!

autor: Liddy (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.07.2009 10:43:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Každopádně to není ten pravý smajlik Když se zeptám maminy jak ho dělá, tak mi řekne - od voka.... A manžel o něj tááák žadoní... A ted vylezly zrovinka črstvé kopřivy ( z nich mám borš bejradši! )

vloženo: 11.03.2009 12:40:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak koukám na ty boršče tady. Tady je bez řepy, ale většinou by tam asi měla být a je tady jen hovězí maso.

autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.11.2008 00:53:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak toto se mě moc nezamlouvá ale pokud bych měla málo času tak bych to asi vyskoušela ale ten protlaksmajlik nevím nevímsmajlik.Obrázek ale lákásmajlik


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

polevka bors recept na borš recepty bors ukrajinsky bors recepty na boršť pravý ruský boršť bors polevka recept na ruský borš polevky boršť bors borsc recept borst recepty recept borst boršt polevka borsc boršt recept recepty boršt boršč recept na borst pravý ruský boršč recept recept ruský boršt recept borš ruský borš polévka ruská polévka boršť pravý ruský borš pravý boršč recept borš recept ruský boršť recept na boršč pravy borst rusky bors pravý ruský boršč polevka ruský boršt polévka boršť borst polevka vaření borš ukrajinský boršt bilý boršč recept boršč boršč recepty polévky borš recept na rusky borst



Copyright © 2008 - 2015 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partner: Videorecepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty | Google+ | přihlášení přes Facebook
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz