Krevetové tapas s pažitkovým pestem
Recept ještě nebyl hodnocenŠalotku nasekejte najemno a v misce promíchejte s limetovou šťávo a asi 1 lžící olivového oleje. Přidejte krevety a nechte chvíli odležet. Do hmoždíře vložte pažitku,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šalotku nasekejte najemno a v misce promíchejte s limetovou šťávo a asi 1 lžící olivového oleje. Přidejte krevety a nechte chvíli odležet. Do hmoždíře vložte pažitku,…
Okurky očistíme, sklenice řádně umyjeme a víčka taky (ne oční, ale na sklenice!!!). Okurky napícháme vidličkou (stačí 3x z jedné a 3x z druhé strany) a naklademe do…
Okurku rozkrojíme na půlky a to samé uděláme se šalotkou, česnekem a paprikou (vybrat zrníčka.) Z rajcat je nejlépe vyříznout stonek a jinak ponechat v celku. Vložíme…
DUŠENÉ HOUBY: Zdravé očištěné houby nakrájíme na malé kousky, mírně je osolíme a dusíme, až se odpaří skoro všechna voda. Ještě horké plníme do zavařovacích sklenic a…
Suroviny na bulky dát do pekárny - program těsto. Z vykynutého těsta udělat 8 bulek (spíš placatější). Zapnout troubu. Bulky nechat na plechu s peč. papírem pod…
Vezmeme větší mísu, do které dáme pokrájený salám na kostičky (není nutné, ale menší kousky jsou lepší), dále přidáváme nakrájené suroviny také na menší kousky či…
Papriky nakrájame na pásiky, paradajky, uhorky a cibuľu na kolieska.Olej prešľaháme s octom, prelisovaným cesnakom a korením. Vmiešame do šalátu.Nakoniec pridáme…
Nejdříve si připravíme salsu. Smícháme nadrobno nakrájenou papriku, jarní cibulku, pár lístků koriandru a okurku. Zakápneme olivovým olejem a zlehka citronovou šťávou …
V misce smíchejte všechny ingredience na těsto. Vznikne řídké těsto, které nechte 10 minut odležet.Rozehřátou nepřilnavou pánev vytřete malým množstvím oleje a nalijte…
Zemeačky uvaríme v šupke, scedíme a necháme prechladnúť. Nešúpeme. Prechladnuté zemiaky narežeme na menšie kúsky.Pridáme na kocôčky nakrájané uhorky a špekačky.Smotanu…
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory rozmačkáme, přidáme smetanu, nakrájená sušená rajčata naložená v olivovém oleji, osmaženou…
Mleté vepřové maso smícháme s vajíčkem, kořením Vitana Krkovička s česnekem, solí a nadrobno pokrájenou petrželkou.Z masové směsi tvarujeme válečky, které napichujeme na…
Řepu, rajčat, okurky, česnek, cibuli, avokádo omyjne nebo očistěte a poté vložte do mixéru.Vše rozmixujte.Podle toho jak hustou polévku chcete, dolijte vodu.Přidejte sůl…
Připravíme těsto na bramboráky. Očistíme brambory, omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubší straně struhadla. Do mísy přidáme vejce a 2 lžíce hladké mouky. Osolíme,…
Oloupanou okurku, avokádo a cuketu vložíme do mixéru a rozmixujeme.Přidáme 250 ml vody.Dochutíme jednou kávovou lžičkou červené papriky, stroužkem česneku, citrónovou…
Fazolové lusky na zimu: Lusky povaříme, zbavíme případně vláken, nakrájíme na kousky a plníme do sklenic. Přidáme cibuli nakrájenou na plátky. Zalijeme nálevem a…
Maso nakrájíme na nudličky, petrželku nasekáme, šalotku a obě kapie na kostičky, 2 stroužky česneku prolisujeme a žampióny jen překrojíme na půlky.Na oleji usmažíme…
Okurku na vrchu odkrojíme a lžičkou vydlabeme dužinu na 0,5 cm. Vnitřek okurky osolíme. Kuskus zalijeme vroucím vývarem nebo osolenou vodou a necháme nejméně 5 minut…
Křidélka: Ingredience na marinádu smíchám a naložím do ní křidélka. Přes noc marinuji v lednici, ráno vyrovnám na plech, poliji marinádou ze dna, peču na 210°C, půl…
Nakrájím sýr, kyselé okurky, cibule. Uzenáče oberu od kostí. Vložím do misky a zaliji zálivkou z uvedených surovin, kromě pepře a soli. Smíchám. Dochutím pepřem a solí,…
Těstoviny uvaříme podle návodu.Mezitím nakrájíme zeleninu na malé kostičky.Těstoviny slijeme a propláchneme. Zeleninu, těstoviny i celou konzervu vložíme do jedné mísy,…
Okurku omyjte, oloupejte a nakrájejte na kousky.Společně s lístky máty, třtinovým cukrem a citronovou šťávou dejte do mixeru a rozmixujte na pyré.Směsí naplňte dvě…
Bôb namočíme na 24 hodin, potom ho uvaríme do mäkka ( v tlakovom hrnci cca 25 minut ). Scedíme a necháme vychladnúť.Na oleji orestujeme krátko na kolieska narezaný pór,…
Do fliaš striedavo plníme zeleninu,huby a zeler. Zalejeme nálevom a sterilizujeme 10 min.
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Šťavnatý fofr koláč plný jablek: Na přípravě úžasně vláčného a skořicí vonícího koláče je nejdelší škrábání jablek, hotový je za chvíli
Voňavé medvědí pracny ve třech variantách: Vynikající jsou nejen ty z lískových ořechů, ale i tatrankové nebo kokosové
Retro okénko: Kakaové Pikao původně sloužilo k ochucení nápojů a jedna tuba stála 3 Kčs