Qasháky ala Babilon- kvašáky
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Omlouvám se za slovník a název, ale chtěl jsem předat recept přesně dle autora.
V závorce je, co jsem přidal já.
Vydrží do další sezony, ale po otevření pro rychlé zpracování.
Dal jsem do menších sklenic a použil malé nakladačky, zůstaly křupavé i po roce skladování.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 7. 2018 15:44
Aha
A já si dycky řikal, vodkaď tak brzo beró oharky
No a zatím jsme baštili qašáky s fósama
17. 7. 2018 14:48
Nakladačky se před kvašením nenapichují, není důvod.
17. 7. 2018 13:51
a napladačky je překlep, který už nelze opravit...
17. 7. 2018 13:51
U nás qašáky neděláme, ale znám je ještě z dob kdy jsme rajzovali po poutích V určitou roční dobu to byl, zvláště na jižní Moravě, šlágr asi takový, jako je na festách v jižní Itálii vařená volská tlama
Vlastně i u nás jednou málem kvašáky byly
To když paní casinová před zavařováním napladaček je v máchací vaně nechala vypěnit a zapomněla na ně
No, asi vypěnily a patrně i vykvasily...
Nevím už, jak tu hmotu likvidovala Já bych vytáhl zátku a z vany je vypustil
17. 7. 2018 13:19
Dcera je často nosí do práce a teď mám velkou "zakázku" od šéfa její farmaceutické firmy na kbelík kvašáků na velkou grilovací párty. Takže i Pražákům chutnají.
17. 7. 2018 12:29
17. 7. 2018 09:07
Vždycky jsem si myslel, že kvašáky se dělají z přerostlých oharků a ne z nakladaček, natož malých (viz poznámka)
No, podle názvu kvašáky, ale podle "...do sklenic a pořádně uzavřeme." spíše časované pumy, že pokud se "to" tedy začne chovat podle názvu, že
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 13 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 17 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
ctomala uvařila před 46 minutami
Jednoduchý domácí chleba
jitule248 uvařila před 6 hodinami
Marlenka jednoduchá, výborná
611Elenka uvařila před 7 hodinami
Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně
Lisa444 uvařila před 9 hodinami
Salát s kuřecím masem
Jitka J. uvařila před 9 hodinami
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 10 hodinami
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 12 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 13 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 13 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny peče: Rychlý perník na plech se skořicí a povidly je neskutečně vláčný díky jedné surovině
Svatba korunního prince Rudolfa: Podávaly se taštičky plněné skřivánčím masem, sluky s lanýži a dort s pomerančovými květy
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: pomer vody a soli na kvašáky skladování kvašáků uchování kvašáků kvašáky z jižní moravy kvašáky recept kvašáky okurková pout bzenec postupně přidávat okurky na kvašáky prave kvašáky domaci kvasaky uchovani kvašáky za studena pomer soli a vody na kvasaky
Suroviny: okurka čerstvá, česnek, křen, sůl, voda,
Qasháky ala Babilon- kvašáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/knzE
7 názorů