Biskupský chlebíček s kandovaným ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenJeden z nejjednodušších, nejbarevnějších, nejvariabilnějších a nejrychlejších moučníků, který navíc dlouho vydrží vláčný. Ideální, když vám po pečení cukroví zbyde…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jeden z nejjednodušších, nejbarevnějších, nejvariabilnějších a nejrychlejších moučníků, který navíc dlouho vydrží vláčný. Ideální, když vám po pečení cukroví zbyde…
V míse nejdříve vyšleháme sníh z bílků, do kterého přidáme špetku soli.V další míse vyšleháme vejce s mírně měkkým máslem a cukrem do pěny.Obě směsi opatrně smícháme…
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuha. Žloutky ušleháme s cukrem pěny, přidáme zakysanou smetanu, mouku s práškem do pečiva.Dále přidáme…
Žloutky utřeme s cukry a máslem do pěny.Přisypeme mouku s kypřidlem a solí, přilijeme mléko a vše dobře promícháme.Do těsta nasypeme a vmícháme dle chuti ořechy nebo…
Přebytek bílků můžeme zužitkovat při pečení tohoto výtečného chlebíčku. Bílkový sníh smícháme s moukou a máslem a přidáme bohatou porci ořechů, kandovaného ovoce a…
Vajíčka s cukrem vyšlehám, přidám olej, kefír, rozpuštěnou čokoládu, mouku, kandované ovoce a nakonec prášek do pečiva.Plech vymažu tukem a vysypu moukou. Peču v…
Vejce našleháme s cukrem do pěny, nakonec lehce vmícháme mouku. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem, který jsme ještě vymastili a vysypali hrubou moukou ve…
Pokud váháte, zda na Velikonoce upéct beránka nebo biskupský chlebíček, máme pro vás řešení v podobě biskupského beránka. Jemné šlehačkové těsto spolu s mandlemi a…
Žloutky, cukr a máslo vyšleháme, bílky zvlášť, přidáme tvaroh, mouku, rozinky, kandované ovoce a citrón. Nakonec dodat vyšlehané bílky. Vymazat formu (může se vysypat…
Jistě si pamatujete marokánky z cukrárny, ale věřte, že ty domácí jsou ještě lepší. U nás patří k nejoblíbenějšímu vánočnímu cukroví. Jsou plné chuti, kandované ovoce…
Upečte si s námi biskupského beránka plného kandovaného ovoce, ořechů a rozinek. Příprava je snadná, těsto barevné. Nakonec jej můžete polít čokoládovou polevou,…
Štóla je tradiční vánoční moučník pocházející z Německa, nicméně i u nás získává na oblibě. Kynuté sladké těsto plné sekaných mandlí, rozinek v rumu a kandovaného ovoce…
Hrozinky přebereme, opereme a namočíme do rumu tak, aby byly ponořené.V míse utřeme na kousky nakrájené máslo, cukr a vajíčka. Přidáme mouku s práškem do pečiva,…
Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Místo toho můžeme plech jen vyložit papírem na pečení.Mouku promícháme s práškem do pečiva a skořicí.Vejce, cukr a…
Celá vejce šleháme s cukry do pěny, vešleháme rozpuštěnou a prochladlou Heru, pak tvaroh. Mouku s práškem a sodou vmícháme střídavě s mlékem a nakonec lehce vmíchneme…
Jablka očistíme a nahrubo nastrouháme. Vložíme do hrnce a dáme vařit, trošku podlijeme vodou. Přidáme oba cukry (množství si můžeme upravit podle chuti).Necháme povařit…
Z bílků ušleháme sníh a zašleháme do něj cukr. Čokoládu nalámeme nebo nakrájíme.Mouku smícháme s vychladlým tekutým tukem. Přidáme ovoce, čokoládu, ořechy, rum,…
Rádi byste na Vánoce vyzkoušeli i jiné sladké pečivo? Vyzkoušejte tvarohovou štólu, která je tradičním vánočním pečivem v Německu. Své příznivce si získává i v našich…
Smícháme prosátou mouku, pudink, prášek do pečiva a jedlou sodu. Vejce chvíli prošleháme s cukrem, vanilkovým cukrem, přidáme rozpuštěný tuk, zakysanou smetanu a mléko.…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, pak do ní přidáme mléko a olej, nakonec mleté ořechy a směs mouky a kypřícího prášku.Do hotového těsta zamícháme kandované ovoce a…
Do uvařené kávy dáme med a cukr, necháme přejít varem a dáme vychladit. V míse rozšleháme vejce a za stálého míchání přiléváme olej. Pak postupně vařečkou přimícháme…
Utřeme žloutky s cukrem.Vetřeme změklé máslo (Hera), změklou čokoládu, vmícháme rum, oříšky a kandované ovoce, dále mouku s kypřícím práškem.Opatrně vmícháme sních z…
Vejce s cukry umíchat, pak přidávat postupně máslo, tvaroh, mouku s práškem do pečiva, citr. kůru a smetanu.Do těsta postupně zapracovat kandované ovoce, mandle, rozinky…
Štola je tradičním sladkým pečivem v německy mluvících zemích, avšak u nás také získává na oblibě. Tento recept je ozvláštněn tvarohem, který dodá štole jemnost a…
Přidáno před 43 minutami
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami