Biskupský chlebíček II
Recept ještě nebyl hodnocenBiskupský chlebíček je zřejmě nejpopulárnější moučník z rodiny chlebíčků. Dříve se hojně prodávaly, dnes už si je hravě upečeme doma. Receptů najdete na internetu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 278 kJ / 66 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,40 g |
Tuky | 0,80 g |
– nasycené | 0,08 g |
– nenasycené | 0,14 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,12 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,20 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Biskupský chlebíček je zřejmě nejpopulárnější moučník z rodiny chlebíčků. Dříve se hojně prodávaly, dnes už si je hravě upečeme doma. Receptů najdete na internetu…
Mechové dorty se těší stále větší oblibě a tak vznikl nápad, upéci z téhož těsta i tyto minidortíčky. Budou pro svou barvu výraznou ozdobou na vašem svátečním stole. Jak…
Znáte tuto domácí klasiku našich prababiček? Bílkový chlebíček si drží postavení mezi klasickými moučníky, ale často je opomíjen. Přitom je přesně to pravé na chladné…
Nenechte se zmást výčtem ingrediencí. Pár základních, ale opravdu kvalitních surovin. Přesně to vám stačí, abyste vykouzlili fantastické marokánky, které doplní váš…
Hledáte nenáročný moučník na nedělní rodinné posezení u dobré kávy? Vyzkoušejte tento jablkový koláč, který je dokonale vláčný a krásně nadýchaný. Provoní váš domov a…
Pokud vám zbylo pár bílků a přemýšlíte, jak je zužitkovat, doporučujeme vyzkoušet následující recept. Bílkový chlebíček je klasika, která nikdy neomrzí. Najdete v něm…
Pokud máte chuť na nějaký lehčí moučník, pak určitě musíte vyzkoušet tento bílkový chlebíček. Je krásně nadýchaný a lehký jako dech. Navíc je v něm ukryta kopa dalších…
Těsto: Z bílků a citronové šťávy vyšleháme tuhý sníh. Potom postupně vešleháme do sněhu polovinu cukru. Dále ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru, a ty po malých…
Kynuté těsto nejlépe připravíme v domácí pekárně. Nejdříve do nádoby pekárny dáme tekuté ingredience, pak sypké, nakonec na povrch rozdrobíme čerstvé droždí. Pokud…
Vše řádně promíchat, nalít do vymazané a vysypané formy a upéct. Po upečení lze polít libovolnou polevou, nebo pocukrovat (ale není nutné).
Chcete potěšit rodinu trochu jiným beránkem, než jakého obvykle o Velikonocích pečete? Zkuste do těsta přidat vaječný likér, který spolu s vanilkovým cukrem beránka…
Sváteční moučník s kandovaným ovocem, který se peče zejména na Vánoce. Je ale tak výborný, že si ho s chutí upečete během roku několikrát. Každá rodina má svůj recept na…
Utřeme žloutky s cukrem.Vetřeme změklé máslo (Hera), změklou čokoládu, vmícháme rum, oříšky a kandované ovoce, dále mouku s kypřícím práškem.Opatrně vmícháme sních z…
Tvaroh, Heru, cukr , vejce utřeme a k utřenému přidáme mouku a pr. do pečiva. Těsto rozdělíme na 2 díly. Rozválíme placku a sypeme vl. ořechy, rozinkami, kandovaným…
Vypracujeme těsto z mouky, cukru, Hery, 1 vejce, prášku do pečiva a špetky soli. Těsto dáme na chvíli odpočinout do chladu.Mák umeleme, přelijeme ho 100 ml vařícího…
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.V míse smícháme všechny sypké suroviny.Poté přidáme všechny ostatní. Pořádně mícháme, dokud těsto není hladké. Nesmí být moc tekuté ani…
Změklý tuk utřeme s cukrem do pěny. Potom postupně přidáme žloutky, měkký tvaroh, vlažné mléko a část prosáté mouky.Z bílků ušleháme pevný sníh, se zbylou prosátou…
Žloutky, cukr a máslo vyšleháme, bílky zvlášť, přidáme tvaroh, mouku, rozinky, kandované ovoce a citrón. Nakonec dodat vyšlehané bílky. Vymazat formu (může se vysypat…
Upečte si s námi biskupského beránka plného kandovaného ovoce, ořechů a rozinek. Příprava je snadná, těsto barevné. Nakonec jej můžete polít čokoládovou polevou,…
Vajíčka rozdělíme do dvou misek - zvlášť žloutky, zvlášť bílky. Ke žloutkům přidáme oba cukry a Heru a vyšleháme do pěny. Pak přidáme tvaroh a rum a ještě šleháme.…
Tak, jako je u nás tradiční vánočka, v Itálii se peče panettone. Sladký kynutý vánoční chléb plný kandovaného ovoce s tónem chuti muškátového oříšku. Přesně to je on,…
Beránek z tvarohového těsta krásně ozdobí naši velikonoční tabuli. Díky tvarohu je příjemně vláčný a nedrobí se. Povrch doladíme světlou nebo tmavou polevou. Nesmí…
Sladký chlebíček provoněný citronem a rumem ochutíme kandovaným ovocem. Po upečení ho polijeme čokoládou. Chlebíček se podává jako sváteční snídaně o Vánoce, můžeme si…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Jak uchovat hroznové víno, borůvky či jahody čerstvé až dva týdny? Pomůže trik se zavařovačkou
5 skvělých nápadů, jak nejlépe využít rakytník: Voňavý sirup, likér i džem se v zimě budou hodit
Silvestrovské vepřové koleno: Jak ho upéct, aby bylo nádherně měkké, šťavnaté a na povrchu krásně křupavé