Bůček předem vařený a pečený
Recept ještě nebyl hodnocenJak proměnit kousek vepřového masa v neskutečnou delikatesu? Zkuste tento recept a připravte si lahodný a šťavnatý bůček a k tomu i výborný vývar, který lze použít jako…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jak proměnit kousek vepřového masa v neskutečnou delikatesu? Zkuste tento recept a připravte si lahodný a šťavnatý bůček a k tomu i výborný vývar, který lze použít jako…
Na přípravu můžeme použít kuřecí skelet a křídla, která nám zbydou po naporcování kuřete, nebo si přímo koupit směs z kuřete na polévku. Kuřecí křídla mají super poměr…
I z obyčejných surovin je možné připravit vynikající jídlo. Tuto omáčku uvaříme z brambor, které zalijeme vývarem z koření, zahustíme a zalijeme smetanou. Omáčku můžeme…
Křen má spoustu využití ať už ve studené, nebo v teplé kuchyni. Připravit z něj můžete třeba lehce štiplavou smetanovou omáčku s plátky rozpadajícího se hovězího masa.…
Tuto rajskou omáčku připravíme z rajského protlaku a hovězího vývaru. K dochucení použijeme bobkový list, nové koření, pepř a skořici. Hovězí maso nahradíme kuřecími…
Na tuku zesklovatíme cibulku, přidáme maso, které zcela orestujeme, velmi lehce osolíme a přidáme mletou papriku, kterou zarestujeme. Pak přidáme rajčata, zelenou…
Vepřový sulc je pochoutka typická zejména pro naši kuchyni. Kousky kůží nebo i masa povaříme s kořením a zeleninou. Do formy pak nalijeme již rozmixované kůže s kousky…
Vepřovou panenku nakrájíme na 3 cm silné špalíčky, osolíme, špalíčky obalíme anglickou slaninou a vložíme do pekáčku, posypeme celým pepřem, podlijeme trochu vodou a…
Kouzlo vietnamské kuchyně stkví v dokonalém vychucení a rafinované kombinaci komponentů. Sytá polévka plná lahodné čerstvé zeleniny, masa a mnoho hodin taženého vývaru…
Sulc je lahůdka, kterou můžete připravit doslova za pár korun. Vstupní suroviny jsou ty z nejlevnějších, co lze použít. Výsledkem vaření je lahůdka, která má díky obsahu…
Vykuchané cejny zbavíme hlavy a šupin. Uvaříme pomalým varem ve slané vodě do měkka. Než zchladnou, tak z nich opatrně seškrábneme kůži. Do nádoby dáme na dno nakrájenou…
Do většího hrnce dáme 2 litry vody, přidáme kuřecí maso, celou omytou cibuli a baby karotku. Vodu lehce osolíme, přidáme pět kuliček celého pepře, tři kuličky nového…
Kapří maso se hodí pro všechny typy kuchyňské přípravy sladkovodních ryb. Na pečenáčích z kapra si pochutnáte až po dvou až pěti dnech, po které je třeba nechat…
Jemnou a krémovou bramboračku si jistě oblíbíte. Na její základ nejprve uvaříme silný kuřecí vývar. Z brambor, bylinek a smetany pak vykouzlíte dokonalou polévku na…
Kdo by neměl rád zeleninu zavařenou ve sladkokyselém nálevu? Součástí zavařovacích nálevů je téměř vždy i ne zcela zdravé umělé sladidlo - v tomto nálevu (na okurky a…
Kuře omyju, naporcuji, málo osolím a potřu směsí na kuře. Pekáč vystelu cibulí a česnekem, posypu kořením, jako na divočinu, viz rozpis, a trochou oleje a osmahnu. Pak…
Nálev z uvedených ingrediencí je nutné povařit asi 1 minutu a nechat vychladnout. Přidáme cca 25 cukerinů. Nasypeme postupně do nálevu 2 balíčky čiré želatiny. Řádně…
Pokud patříte mezi milovníky aromatických olomouckých tvarůžků, pak je tento recept na nakládané tvarůžky s cibulí a feferonkami, zalité kořeněným olejem, pro vás jak…
Zelí je jedna z klasických surovin staročeské kuchyně a zelná polévka patří k našim tradičním receptům. Uvařte si ji, jak se patří - a to s kusem dobré klobásy!
Kuřecí srdíčka omyjeme, dáme je do hrnce s vodou, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř a vaříme doměkka. Já je vařila asi 25 minut v papiňáku. Cibuli…
Hovězí oháňku rozdělíme na jednotlivé články a velmi pečlivě omyjeme a osušíme.Hovězí oháňku i zeleninu opečeme na větší pánvi na 2 lžících olivového oleje. Tím částečně…
Na rajskou omáčku má každý svůj vyzkoušený recept. Vyzkoušejte ji připravit společně s koulemi z mletého masa. Ideální přílohou jsou těstoviny, omáčka tak zachutná nejen…
Rybu nakrájíme na několik porcí, osolíme, opepříme a dobře propečeme na másle, nesmí zůstat vevnitř syrová. Upečené prochladlé rybí porce rozebereme na menší kousky a…
Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené osolené a opepřené maso a česnek. Orestujeme, zasypeme mletou paprikou, zamícháme a zalijeme vodou.…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
V USA povolili prodej masa vypěstovaného v laboratoři z buněk živých zvířat. K dostání bude zatím jen v luxusních restauracích
Hit internetu: Nepečený jablečný čokoládový dort jen ze dvou ingrediencí je krásně vláčný a na přípravu snadný
Retro okurková omáčka podle ČSN: Překvapí neobvykle delikátním spojením kyselých okurek a smetany