Sulc nebo-li huspenina z vepřových kůží
Vepřový sulc je pochoutka typická zejména pro naši kuchyni. Kousky kůží nebo i masa povaříme s kořením a zeleninou. Do formy pak nalijeme již rozmixované kůže s kousky zeleniny a necháme vychladnout a ztuhnout.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 669 kJ / 1 594 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 161,48 g |
Tuky | 100,27 g |
Vláknina | 5,65 g |
Cholesterol | 700 mg |
Sodík | 651 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 9,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z uvedeného množství bylo asi 1,25 litru sulcu, po ztuhnutí a odstranění sádla 1,20 kg.
V řeznictví neměli nožičky, ale zcela výjimečně měli 1 kg kůží - byla na nich i trocha masa. Tak jsem zkusila udělat sulc pouze z kůží. Nejdřív jsem myslela, že vůbec neztuhne, ale přes noc ztuhl krásně.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 11. 2020 13:35
mika59: děkuji za krásnou fotku. I s kousky masa vypadá nádherně.
Od malička jsem jezdila k tetě a strejdovi mj. i na zabíjačky a tam se vše do sulcu vždy mlelo - ale asi záleží na zvyku.
Od malička jsem jezdila k tetě a strejdovi mj. i na zabíjačky a tam se vše do sulcu vždy mlelo - ale asi záleží na zvyku.
17. 11. 2020 21:59
Přidali jsme obranou nožku i zbytek kolena. Máme raději větší kousky. Přidala jsem s dovolením fotku.
19. 2. 2016 19:53
Jj, znám... Nechávám i zeleninu
No, kdyby ale kůže nebyly rozfofrované mixerem, tak by nejen chutnalo, ale i vypadalo
(to, že to oné špatně želírovalo bylo právě tím mixováním)
No, kdyby ale kůže nebyly rozfofrované mixerem, tak by nejen chutnalo, ale i vypadalo
(to, že to oné špatně želírovalo bylo právě tím mixováním)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 12 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 16 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 17 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 20 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 10 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 10 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 11 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 12 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 12 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit skvělý domácí sulc a jak zajistit, aby zůstal krásně čirý: Zásadní je pomalý var, chuti prospějí zelenina a správné koření
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Aspik a sulc: Ovoce, zelenina, ryby nebo maso zalité aspikem vypadají jako zatavené do skla
Další recepty
Tématické fráze: vepřové kúže jak udělat domácí sulc jak uvařit sulc vepřové kuže recept jak udělat sulc domácí sulc z kuzi vepřové kůže recepty domácí sulc s vepřovým masem vepřové koty domácí vepřovy sulc domácí sulc z kůže recept vepřový sulc jak udelat huspeninu recept na sulc neboli huspenina co z vepřových kůží co udelat z veprovych kůzi sulc recept vepřové kůže co udělat z vepřových kůže recepty sulc huspenina
Suroviny: kůže vepřová, voda, sůl, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, koření hřebíček, mrkev, celer, pepř mletý, cibule, ocet
Sulc nebo-li huspenina z vepřových kůží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wwVr
3 názory