Zeleninové závitky v lístkovém těstu
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu zapneme na 200 °C.Všechnu zeleninu a sýr nakrájíme na tenké nudličky asi 6 cm dlouhé, vše přidáváme postupně do misky. Nakonec přidáme aromat a klíčky. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Troubu zapneme na 200 °C.Všechnu zeleninu a sýr nakrájíme na tenké nudličky asi 6 cm dlouhé, vše přidáváme postupně do misky. Nakonec přidáme aromat a klíčky. …
Celer očistíme, nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou. Pórek a řapíky celeru nakrájíme.Připravenou zeleninu restujeme společně v hrnci na másle. Zalijeme do 3/4…
Tekvicu nakrájame na kocky, brokolicu rozoberieme na ružičky a spolu s majoránkou v osolenej vode povaríme 10 minút.Potom stonky majoránky vyberieme a zeleninu…
Běžným způsobem dáme uvařit rýži podle svých zvyklostí.Zatím osušíme papírovou utěrkou sumečka, osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky velikosti soust.Očistíme a…
Do většího hrnce dáme 1 lžíci sádla a orestujeme cibuli nasekanou nahrubo a kolečka mrkve.Přidáme ostatní očištěnou, nakrájenou zeleninu, pasty, promícháme a zalijeme…
Nejprve začneme připravovat knedlíčky. Rozehřejeme pánev, dáme olej a orestujeme pórek nakrájený na kolečka do zezlátnutí. Vmícháme propláchnutý a okapaný hrášek a ještě…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci, na rozehřátém oleji, restujeme nejprve mrkev a kapustičky, přidáme pórek, celer a ještě chvilku mícháme. Zalijeme…
Závin neznamená jen sladkou pochoutku plnou jablek. Na svačinu nebo na přátelské posezení můžete upéct tento vegetariánský slaný závin plný špenátu a sýru. Jeho příprava…
Pokud nám od oběda zbyde trochu uvařeného hovězího masa, můžeme z něj připravit snadnou a rychlou večeři. Masová směs podávána se zeleninou a topinkami je hotová během…
Vývar přivedeme k varu a vložíme do něho oloupané a na menší kousky nakrájené brambory a nakrájený pórek, především jeho bílou část.Vaříme doměkka a přidáme smetanu.Na…
Nakrájíme pórek, lehce osmažíme na sádle s kmínem, přidáme trošku vody a brambory nakrájené na kostičky, vše chvilku podusíme.Přidáme zbytek vody, bujón, sůl, pepř,…
Lososa nakrájíme na kostičky a pórek na proužky, mírně osolíme. Společně na sucho osmahneme na nepřilnavé pánvi.Do pánve přidáme vařené těstoviny, promícháme a…
Předehřejeme troubu na 220 °C. Na plech dáme na malé růžičky rozebraný květák. Pokapeme ho olejem a poprášíme paprikou. Promícháme a přidáme oloupaný česnek. Za…
Maso nakrájíme na nudličky, posypeme kmínem a granulovaným česnekem, osolíme a opepříme.Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky, žampiony na plátky.V kastrolu…
Masové závitky jsou velmi oblíbeným pokrmem naší kuchyně. Náplň je různorodá. Na plátky vepřového masa poklademe krabí tyčinku, pórek, sýr a papriku a zavineme. Po…
Zeleninu očistíme, česnek pokrájíme na plátky, skelety omyjeme.Do větší nádoby dáme vařit vodu, přidáme omyté kuřecí skelety, koření, řapíkatý celer, pórek a sůl.Když se…
Pokud máte chuť na luxusní pečeni z vepřového bůčku, postupujte podle našeho receptu. Výsledkem přípravy bude šťavnatý, propečený a chutný kus masa. Doplňte ho dobrou…
Pod názvem velikonoční placky z Rakús se skrývají smažené placky, plné uzeného masa, petrželky a medvědího česneku. Jsou opravdu vynikající a také nenáročné na přípravu.…
Snadná polévka, na kterou spotřebujete již předchystaný vývar. V něm uvaříte zeleninu, přidáte do něj maso z kuřete a také drobné nočky z droždí, vajíčka a mléka. Tahle…
Beránek je tradiční velikonoční symbol. Pokud ale zrovna nemáte chuť na sladké, můžete vyzkoušet slanou verzi, kterou ochutíte uzeným masem, pórkem a sušenou cibulí a…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Na krájení musíte jít zostra aneb Víte, jak vybrat do kuchyně dobrý nůž, který vydrží dlouho?
5 tipů, jak využít zbylý vývar: Vylepšíte jím chuť omáčky, rizota, těstovin i dušeného masa!
Nejlepší svatební menu roku 2022: Hitem jsou kachní prsíčka s brusinkami a novinkou jsou slané bary