Kávový dort s lesklou čoko polevou
Recept ještě nebyl hodnocenVeškeré suroviny musí mít pokojovou teplotu. V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přimícháme vodu a poté olej. Vznikne řídká směs, do které přisypeme mouku s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Veškeré suroviny musí mít pokojovou teplotu. V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přimícháme vodu a poté olej. Vznikne řídká směs, do které přisypeme mouku s…
NEJPRVE UŠLEHÁME SNÍH SE ŠPETKOU SOLI ,PAK UTŘEME VEJCE ,CUKR OŘÍŠKY S 2 LŽICEMI VODY,DO UTŘENÝCH ŽLOUTKŮ PŘIDÁME MOUKU S PDP A 10LŽIC VODY.NA KONEC LEHCE VMÍCHAT SNÍH …
Oba cukry vyšleháme s vejci, měkkým tvarohem, rumem a změklým máslem. Mouku smícháme s pudingovými prášky, s práškem do pečiva a špetkou soli.Postupně přidáváme k…
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto…
Žlouky vyšleháme s cukrem a vodou, vmícháme jablka, ořechy, mouku s práškem do pečiva, a nakonec lehce vmícháme sníh. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, cca 160 - 180 st.…
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáváme horkou vodu a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků. (formu jsem měla větší než klasický dort cca…
Hladkou mouku, cukr, tuk, čokoládu, vejce a práškové cappuccino rozmícháme v trošce vody a vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Vyválíme a vykrajujeme…
Na korpus si ušleháme cukr se žloutky do pěny, zašleháme olej, vmícháme mouku, vanilkový cukr a nakonec tuhý sníh z bílků. Do poloviny těsta zamícháme mák. Na malý plech…
Jablka oloupeme a vykrojíme jadřince. Nakrájíme na tenké plátky (já používám plátkové struhadlo. Plech vymažeme máslem a boky vysypeme špaldovou moukou.Jablka naskládáme…
Ušleháme si celá vejce s cukrem, přidáme po sobě při stálém šlehání mléko, olej, kakao a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Dortovou formu si vytřeme olejem a vysypeme…
Upečeme dva kulaté korpusy, které rozřízneme. Na dort použijeme jen dva nebo tři pláty, dle požadované výšky dortu. Zbytek si necháme stranou na punčovinu. Korpusy…
Smíchám si mouky, cukr a prášek do pečiva. Vejce utřu s cukrem, přidám olej, vodu a medovinu. Tekutou směs přilévám do sypké směsi a míchám těsto. Těsto naliji na…
Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby) a poté necháme…
Srdíčka: V míse ušleháme bílky, postupně přidáváme ml. cukr po lžících, až je vyšleháme do pěny, zašleháme žloutky - jeden po druhém, ještě chvíli šleháme a potom…
Korpus upečeme o den dříve. Druhý den dvakrát prořízneme, jeden díl pomažeme marmeládou, přiložíme další korpus a pomažeme ho ušlehanou šlehačkou se ztužovačem, přidáme…
Ze všech surovin na těsto i s kváskem vypracujeme hladké těsto, které v míse pod utěrkou v pokojové teplotě necháme necelou hodinu vykynout.Vykynuté těsto rozválíme na …
Piškot: z bílku udělat tuhý sníh, žloutky a cukr vyšlehat do pěny a pak postupně přidávat mouku s práškem do pečiva a pak přidat olej a vodu, vše smíchat a nakonec…
Vejce šleháme s cukrem do husté pěny, prosejeme mouku a zlehka zamícháme a lijeme do formy. Pečeme. Z pudinků a mléka uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout. Změklé…
JAHODOVÝ KRÉM: jahody rozmixujeme/necháme povolit. Dáme do kastrůlku, rozmícháme pudinky, marmeládu a cukr a přivedeme k varu. Vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout…
Nejprve musíme připravit želatinu na polití, protože to trvá, než začne želírovat. Kompot scedíme a dolijeme vodou na 250 ml, vsypeme želatinu a cukr a necháme 5 minut…
Korpus: Vše smícháme a dáme do vymazané formy. Pečeme cca 40 minut Mascarpone krém do dortu: Smetanu vyšleháme se ztužovačem. Přidáme mascarpone a dosladíme dle…
Troubu rozehřejeme na 200°C.Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté bílé pěny, z bílků pak zvlášť ušleháme tuhý sníh. Do žloutkové hmoty přidáváme…
Korpus: Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Geniální houslista Paganini v dětství trpěl hlady. Jako dospělý si jídlo užíval do sytosti a miloval ravioli plněné spoustou masa
Byliny v kuchyni: Heřmánek platí na rýmu, nespavost i vlasy bez lesku
Odbornice na výživu Margit Slimáková radí: Hlad skvěle zaženou vajíčka i obyčejný tvaroh, s těmito potravinami kila poletí dolů