Španělské ptáčky z vepřového
Recept ještě nebyl hodnocenŠpanělský ptáček je u nás velmi známý, a dá se říct, i oblíbený pokrm na nedělní oběd. Plátky jemné kýty proložené vajíčkem, slaninou, okurkou a cibulí, společně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Španělský ptáček je u nás velmi známý, a dá se říct, i oblíbený pokrm na nedělní oběd. Plátky jemné kýty proložené vajíčkem, slaninou, okurkou a cibulí, společně…
Plát vepřového ořezu rozprostřeme, osolíme, opepříme a potřeme směsí kuřecí fáše (fáš = velmi najemno rozkutrované = rozmixované maso). Při vrstvení kuřecí fáše si…
Celer nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno. Maso opláchneme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme na plát a nejlépe přes potravinářskou…
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme společně s cibulí ze všech stran osolené, okmínované a opepřené telecí maso, které jsme provázkem zpevnili do špalíku (podobně jako…
Do mixéru nalijeme mléko, přidáme vejce, olej, sůl, mouku a do hladka rozmixujeme. Necháme 1 a 1/2 hodiny odpočinout. Čím déle, tím lépe.Žampiony omejeme, osušíme…
Vepřový bůček bez kosti (nejlépe špičku) dobře očistíme a přesně uprostřed vytvoříme velmi opatrně kapsu. Ideální je tzv. vykosťovací tenký nůž, u kterého je malá řezná…
Plátky hovězího masa rozklepeme na tenké větší plátky. Rozprostřeme je a posypeme kořením „Roštěnky“ a potřeme hořčicí dle chuti a zvyku. Na takto potřené plátky masa…
Telecí kulatou plec odblaníme, pořádně vetřeme do povrchu masa rychlosůl PRAGANDA (aby maso bylo růžové).Převážeme režnou nití (maso bude po upečení držet tvar) a…
Plát hovězího pupku odblaníme. Osolíme, opepříme a potřeme velmi silnou francouzskou hrubozrnnou hořčicí. Potřený plát hovězího pupku smotáme jako roládu, pevně…
V hlubším kastrůlku necháme za stálého míchání rozpustit třtinový cukr. Na chvíli odstavíme z přímého plamene. Poté přidáme pivo, worcester, sušený česnek a pepř a…
Plát hovězího pupku odblaníme a vnitřní stranu potřeme rychlosolí Praganda (pro barvu, ale není to nutné), opepříme v hmoždíři rozdrcenou směsí pepřů.Opepřený a osolený…
Maso opláchneme, osušíme a úzkým delším nožem utvoříme po celé délce masa otvory. Slaninu a mrkev nakrájíme na delší špalíčky a zasuneme do otvorů v mase. Maso pro…
Plát hovězího pupku dobře odblaníme. Plát osolíme, opepříme a potřeme hrubozrnnou hořčicí. Poklademe plátky uzené slaniny a do 1/3 plátu položíme syrovou očištěnou mrkev…
Plát hovězího pupku rozprostřeme, osolíme, opepříme a doprostřed plátu vytvarujeme z mleté králičí fáše váleček přes celou délku hovězího plátu. Takto naplněný hovězí…
Maso opláchneme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme, ale nerozpůlíme. Vznikne mám tvar jakoby“motýlích křídel“. Takto vzniklý plát přes potravinářskou folii opatrně, ale…
Plátky krkovice přes mikroten naklepeme a zlehka poprášíme pepřem. Na každý plátek masa rozložíme zelí, položíme špalík špeku a maso zavineme do závitku. Závitky…
Plát bůčkového ořezu rozprostřeme, bohatě osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Na rozložený a okořeněný plát masa položíme dle chuti vybranou klobásu. Podél…
Plát bůčkového ořezu rozprostřeme, osolíme rychlosolí PRAGANDA a potřeme směsí mletého hovězího masa ve stejně vysoké vrstvě. Je vhodné si namáčet ruce do vody – maso se…
Opláchnuté a osušené maso rozřízneme na stejnoměrnou placku a nejlépe přes fólii, nebo igelitový sáček rozklepeme na plát. Očištěnou cibuli a rajčátka nařežeme, cibuli…
Maso (nejlépe od prověřeného řezníka, který nám vybere odležený kvalitní kus hovězího, vhodného na steaky) nakrájíme na 1,5 -2 cm plátky, obložíme kolem okrajů anglickou…
Na jemno nakrájenou půlku cibule osmahneme na trošce oleje a přidáme špenát a necháme aby se rozmrazil. Poté přilijeme cca půl smetany a přidáme 3 stroužky česneku …
Maso opláchneme, osušíme a zlehka posypeme solí a pepřem. Pro lepší držení tvaru maso omotáme nití.V pánvi rozehřejeme olej, maso na něm ze všech stran prudce restujeme…
Slaninu nakrájíme na delší, širší nudličky a dáme na chvíli do mrazáku, aby se nám lépe špikovalo maso.Rajčata ostrým nožíkem nařízneme do kříže, vložíme do hlubší misky…
Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a kedlubny nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.Z uzeného boku nakrájíme 4 špalíčky a ze zbytku nakrájíme…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Pepa Nemrava dělá vlašák podle normy z roku 1976 a v rozhovoru přiznal, proč už hubnutí neřeší a do MasterChefa by znova nešel
Tradiční gruzínské chačapuri: Placky, plněné sýrem, se staly rovnou národním pokrmem. Víte, jak na ně?
Pečeme s Ivou: Kváskové bulky se sezamem mají senzační chuť! Stačilo přidat navíc špetku suroviny, kterou má každý doma