Pečený vepřový bůček na cibuli
Recept ještě nebyl hodnocenPečený vepřový bůček patří k české klasice. Tento je pečený na cibuli a česneku, která mu dodá tu správnou českou chuť. Takto upravený zachutná hlavně mužům. Můžeme ho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 686 kJ / 164 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 50,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 15,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pečený vepřový bůček patří k české klasice. Tento je pečený na cibuli a česneku, která mu dodá tu správnou českou chuť. Takto upravený zachutná hlavně mužům. Můžeme ho…
Ke krkovici česnek prostě patří. Správně připravené maso se krásně rozpadá. Vyzkoušejte tento recept s lístky šalvěje, které se skvěle hodí právě k vepřovému masu.…
Do nádoby pekárny nalijeme vodu, olivový olej, zasypeme moukou. Do jednoho rohu dáme sůl, do protějšího cukr a doprostřed sušené droždí a zapneme program "těsto". (cca…
Dýně hokaido má tu výhodu, že není veliká, takže jedna v pohodě nasytí rodinu a nemusí se loupat, protože její slupka vařením změkne. Polévka z dýně hokaido bude lahodná…
Maso omyjeme, osušíme, rozkrojíme na čtyři stejně velké díly. Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, očištěnou mrkev na větší kousky, šalotku na středně velká kolečka…
V hluboké pánvi rozehřejeme trochu oleje a vložíme nakrájené šalotky a česnek. Chvíli restujeme a přidáme dýni nakrájenou na malé kousky. Hokkaido neloupeme. Zalijeme…
Prsa nakrájíme na pruhy a přes folii zlehka naklepeme, osolíme, poklademe šunkou a pevně stočíme. Napíchneme je na špízy a položíme do vyhřáté teflonové nebo nerezové…
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší plátky. Z obou stran osolíme, opepříme a posypeme citronovou kůrou. Na troše oleje zprudka orestujeme dozlatova.…
Pomeranče důkladně omyjeme, jeden rozkrojíme na půl a dále na plátky, z druhého vymačkáme šťávu a pak kůru nakrájíme na tenké proužky.Kuře omyjeme, osušíme, vnitřek…
Brambory umyjeme a vcelku povaříme asi 8 minut. Poté je rozpůlíme či rozčtvrtíme a promícháme se zálivkou, kterou jsme mezitím připravili prošleháním olivového oleje,…
Líčka kuchyňsky upravíme, překrájíme na plátky a okraje nařízneme. Řádně opepříme a posypeme sušenou šalvějí.Do vhodné pánve dáme sádlo, rozpálíme a maso zprudka…
Do pekárne dáme najprv tekuté ingrediencie , potom sypké. Pečieme na základnom programe .
Oloupanou dýni nakrájenou na kostičky vložíme do mléka spolu s bujonem a šalvějí a na mírném ohni povaříme doměkka, přibližně 20min. Poté přidáme sýr, necháme roztavit a…
Maso prokrojíme podélně, kapsu naplníme směsí z povidel, zázvoru a brusinek, uzavřeme jehlami či párátky, osolíme, potřeme olejem a necháme cca 1hod. odpočinout. …
Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlcentimetrová kolečka, stejně tak cuketu a rajčata.Do zapékací mísy vrstvíme nejdříve cibuli, posléze rajčata a cuketu.Zeleninu jemně…
Do pekárne dáme tekuté a potom sypké ingrediencie, okrem papriky.Zapneme program SPRINT (pekáreň ETA).Papriku nakrájanú na drobné kocky pridáme až po zaznení signálu,…
Postup je poměrně jednoduchý, všechny směsi postupně rozmixujte v mixéru. Kvůli zašpinění mixéru doporučuji začít kešu směsí. Ořechy slijte a propláchněte, do mixéru…
Nejdříve připravte náplň. Ve větší pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm shiitake a pórek. Musí úplně změknout, na středním plameni to trvá asi 10 minut. Přidejte sůl…
Králíka omyjeme, zbavíme tuku (není chutný), osušíme a nasekáme na menší kousky. Dáme do misky, zalijeme polovinou vína a uložíme do chladu na několik hodin, ideálně…
1. Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli, jablka a sůl. Za stálého míchání vaříme na středním stupni, dokud cibule nezesklovatí, asi 7 minut. 2. Přidáme…
Do skleničky vložíme demi glace, creme di balsamico, prsty promnutou šalvěj, olivový olej, pepř a vše zalijeme vroucí vodou. Necháme trochu vychladnout a potom dobře…
Jablko rozpůlíme, zbavíme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme kousek másla a plátky jablek opékáme dozlatova. Těsně před dokončením přidáme…
Dejte vařit teplou vodu se solí a přiveďte k varu. Vhoďte do ní špagety a dobře promíchejte a uvařte podle návodu. V mezičase si na středním plameni v suché pánvi s…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Snídaňový hit: Raw ovesná kaše! Zdravé a chutné jídlo se připraví (skoro) samo
Bezzubí námořníci, mor a Čína bez Velké zdi. Tak mohl vypadat svět, nebýt kysaného zelí
Jak poznat v obchodě kvalitního uzeného lososa? Roli hraje barva i označení na obalu, všímat si musíme i metody uzení