Rýžový nákyp se sušenými švestkami
Recept ještě nebyl hodnocenSpařenou rýži (je to rychlejší) uvaříme v mléce (s cukrem a solí) do měkka.Do částečně zchladlé rýžové kaše vmícháme vanilku, máslo, žloutky, kůru a z bílků ušlehaný…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 342 kJ / 321 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,20 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 80,00 g |
– cukry | 80,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Spařenou rýži (je to rychlejší) uvaříme v mléce (s cukrem a solí) do měkka.Do částečně zchladlé rýžové kaše vmícháme vanilku, máslo, žloutky, kůru a z bílků ušlehaný…
Dovedete si uprostřed horkého letního dne představit lepší osvěžení, než orosenou sklenici plnou vychlazené domácí limonády? Svěží kombinace ovoce, pomerančového džusu a…
Punčové řezy jsou pro mnoho z nás láska už z dětství. Ty klasické jsou doslova nasáklé cukrem, a tak jsme pátrali po svěžejší alternativě. Každý, kdo ochutnal punčák…
Jednoduché malinové řezy s krémem jsou lahodným dezertem právě pro vás. Tato dokonalá kombinace křehkého piškotového těsta, svěžího ovocného jemného krému a kopečku…
Zapneme troubu na 180° C a vysoký plech (pekáček) 23x32 cm vyložíme papírem na pečení ( nutné i boky). V míse promícháme všechny sypké suroviny, přidáme mléko s…
Punčové řezy nás potěší nejen na oko, ale také na chuti. Piškotový korpus je promazán pikantním džemem a dochucen punčovým rozvarem. Skládání jednotlivých pásů vytvoří…
Najprv pripravím korpusy. Vajcia s cukrom vymiešam do peny, múku, prášok do pečiva a sódu zmiešam a preosejem do cesta a opatrne vmiešam. Plech 27x37 cm, vysteliem…
Smícháme mouku, vločky, kůru a ořechy a ručně zapracujeme vejce a máslo.Formu vymažeme, těsto do ní zatlačíme.Pečeme v předehřáté troubě 180°C cca 40 minut. Necháme…
vyšleháme máslo s rozpuštěnou čokoládou,pak přimícháme žloutky,znovu vyšleháme a přidáme ušlehaný sníh z bílků. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Dáme péct…
Celá vejce vyšleháme s krupicovým cukrem. Po částech vmícháváme prosátou mouku. Hmotu vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v troubě vyhřáté na 175°C asi…
Želatinu uděláme podle návodu. Smetanu vyšleháme a pomalu po částech přimícháváme jogurty, cukr a sirup. Zlehka promícháme a přidáme přichystanou želatinu. Dáme do misek…
Bílky a vanilkový cukr vyšleháme na sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem dopěny, přidáme máslo, mléko a jemně vmícháme sníh a mouku s práškem. Pečeme na 180°C asi 50 minut…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Staročeské míry a váhy: Co znamenal žejdlík, co holba a kolik gramů měl kvintlík? Připomeňme si staré časy
Retro okénko: Tukožroutská polévka frčela za socialismu a oblíbená je dodnes. Slibuje zhubnutí až pěti kilogramů za 14 dní
Rajčata sterilovaná ve vlastní šťávě: Ideální polotovar na zimu, příprava je jednoduchá, rajčata jsou totiž jedinou ingrediencí