Liptovské droby
Recept ještě nebyl hodnocenSyrové brambory nastrouháme na jemno, česnek také (nebo ho prolisujeme), cibuli jsem také nastrouhala (i když to docela štípalo v očích), škvarky umeleme.V míse vše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Syrové brambory nastrouháme na jemno, česnek také (nebo ho prolisujeme), cibuli jsem také nastrouhala (i když to docela štípalo v očích), škvarky umeleme.V míse vše…
Škvarky umeleme a ze všech přísad vypracujeme těsto. Odkrojíme cca třetinu těsta a dáme stranou. Zbytek rozválíme na vyšší placku (cca 0,5cm) a vykrájíme kolečka, která…
Suroviny na kvásek v misce promícháme a necháme v teple asi 10-15 minut vzejít.Cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme na lžíci oleje a necháme v cedníku odkapat…
Z mléka a droždí necháme vzejít kvásek.Do mísy dáme mouku, sůl, rozpuštěnou Heru a škvarky se sádlem (také rozpuštěné). Nakonec přidáme kvásek. Uhněteme těsto, hned…
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem. Přidáme škvarky, chléb, mrkev a celer - vše nakrájené na kostičky. Chvilku restujeme, pak zalijeme horkým…
Škvarky rozemeleme, přidáme na jemno nastrouhaná uvařená vejce, 2 lžíce hořčice, na jemno nakrájenou cibuli a sůl.Dobře promícháme a do druhého dne necháme uležet v…
Múky, soľ a cukor premiešame na doske.Pridáme vajce, jogurt, víno, olej a vo vode rozmiešané droždie. Rukami vypracujeme cesto. Nie je potrebné ho dlho miesiť, len…
Zelí dáme do hrnce, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a kuličky pepře. Zalijeme vodou a vaříme do poloměkka.Mezitím oloupeme brambory a v osolené vodě uvaříme do…
Ze zelí vymačkáme šťávu, překrájíme ho na krátké kousky. K zelí v míse přidáme ostatní ingredience. Pak množství rozdělíme na 2 - 3 díly (podle velikosti plechu) a…
Brambory opláchneme a ve slupce uvaříme doměkka. Oloupeme a nastrouháme na struhadle.Přidáme vejce, koření, uzeninu, zahustíme hladkou moukou.Vypracujeme tuhé těsto…
Vše zaděláme na hladké těsto, které necháme odpočinout v lednici aspoň 2 hodiny. Potom nandáme do formiček a pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Formičky nevymazáváme !…
Nejdříve jsem rozpustil škvarky zalité sádlem v hrnci. Volil jsem 3 lžíce, ale notně napěchované. Pak nakrájel cibuli nadrobno a osmažil dozlatova. Je tu varianta dát…
Postup: umotat rohlíky 30 min. kynout pod utěrkou,potřít vejcem posypat dle chuti a upéct. Nastavení pekárny: Program - těsto
Do 75 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek.Z mouky, jemně nastrouhaných brambor, nakrájených škvarků, rozehřátého sádla, mléka, soli…
Nejprve si očistíme a utřeme česnek. Do misky si dáme mouky, droždí, sůl, cukr, kmín, česnek a na sucho promícháme. Přidáme sádlo, mleté škvarky, vodu a vypracujeme…
Nejprve si očistíme a utřeme česnek. Do misky si dáme mouky, droždí, sůl, cukr, kmín, česnek a na sucho promícháme. Přidáme sádlo, mleté škvarky, vodu a vypracujeme…
Ve 2 lžících vody rozmícháme droždí a necháme vzejít. Zatím nastrouháme oloupané brambory najemno, trochu vyloučené vody z nich slijeme pryč.K bramborám přidáme vodu s…
Zelí nakrájíme, posolíme a necháme chvíli odstát. Potom zelí zbavíme vody (vymačkáním). Dáme klasickým způsobem vařit těstoviny. Rozehřejeme sádlo nebo olej na pánvi a…
Mouku spojíme na vále s vymačkaným a překrájeným zelím. Přidáme povolené sádlo, vajíčko a škvarky. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Vypracujeme těsto, rozválíme ho…
Brambory a celer okrájíme. Brambory nastrouháme na hrubo a celer na jemno. Směs zalijeme mlékem, smícháme s vejci a zbytkem surovin.Na rozpálený tuk klademe lžící tenčí…
Do mísy dáme prosátou mouku, přidáme sůl, škvarky (pokud jsou solené, tak sůl nedáváme), vejce a droždí, které jsme rozmíchali v mléce.Zaděláme těsto a necháme nakynout…
Vše nastrouháme a smícháme. Mažeme na osmahlé plátky veky.
Kromě škvarků dáme všechny suroviny do pekárny (nejprve tekuté, pak sypké) a použijeme program Těsto. Odložené škvarky přidáme při zvukovém signálu. Vykynuté těsto…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Janovské těstoviny: Přidávají se do nich rané brambory a zelené fazolky, domácí bazalkové pesto je zárukou báječné lahodné chuti
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich radí, jak na dokonalé vejce natvrdo, naměkko a na hniličku. Roli hraje i teplota vajec před vařením
Tesco uvádí svoji první řadu výrobků ve 100% recyklovatelných obalech