Švédské masové kuličky s omáčkou a brusinkami
Recept ještě nebyl hodnocenOblíbené jídlo je pro Švédy skoro stejné jako pro Čechy knedlo-vepřo-zelo. Nemusíme na ně chodit do nejmenovaného obchodního řetězce, připravíme je snadno doma sami.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oblíbené jídlo je pro Švédy skoro stejné jako pro Čechy knedlo-vepřo-zelo. Nemusíme na ně chodit do nejmenovaného obchodního řetězce, připravíme je snadno doma sami.…
Připravte si klasickou omáčku české kuchyně, tentokrát však netradičně s vepřovým masem. Vepřová kýta na smetaně není tak noblesní jako svíčková, ale přesto ji bez…
Koprová omáčka je klasika českých jídelen, která rozděluje lidi na dva tábory – na ty, co ji milují, a ty, co ji nesnášejí. Aby byla koprovka opravdu dokonalá, nesmíte…
Hořčicovo-medová omáčka je hned hotová a stačí na ni jen pár surovin. Má příjemně nasládlou chuť po medu a pikantnost po hořčici. Kuřecí prsa se k ní skvěle hodí a jsou…
Notoricky známé Míša řezy není třeba představovat. Co když ale spěcháte a nemáte čas na jejich přípravu? Zkuste připravit Míšu do skleničky. Je to velmi rychlé, snadné,…
Notoricky známé Míša řezy není třeba představovat. Co když ale spěcháte a nemáte čas na jejich přípravu? Zkuste připravit Míšu do skleničky. Je to velmi rychlé, snadné,…
Velmi chutná večeře či oběd. Na tento recept použijeme oblíbené plátky vepřového masa okořeníme je steakovým kořením a zázvorem, který dodá příjemnou štiplavost. Pečeme…
K jemnému kuřecímu masu se pórek velice hodí. Výraznější chuti dosáhneme přidáním hořčice, muškátového květu a česneku a nakonec směs zjemníme trochou smetany. Podáváme…
Piškot : vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme mouku a vodu a dáme péct.Krém : do mísy dáme koka sušenky a zalijeme smetanou. Změklé sušenky trochu vyšleháme, přidáme…
Svíčkovou s knedlíkem - jedno z nejznámějších a také nejoblíbenějších jídel české kuchyně - nemusíme připravovat pokaždé jen z hovězího masa. Můžeme zkusit obměnu s…
Vepřová plec je jemné maso, které je snadné na přípravu a má mnoho variant, jak si na ní pochutnat. Vyzkoušejte tuto rychlou smetanovou omáčku s kořenovou zeleninou,…
Jednoduchý, rychlý a chutný oběd, který zahřeje i zasytí. Přesně takový je tento recept na těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou. Základní recepturu můžete…
Ačkoli langoše původně pocházejí z Maďarska, jedná se o velmi oblíbené jídlo i u nás. Langoše z kynutého těsta stačí osmažit a poté potřít česnekem, kečupem a zasypat…
Kuličky a šišky z mletého masa jsou velmi oblíbené po celém světě, každá země má svoji tradiční úpravu. Tento recept je na dalmátské čufty s rajčatovou omáčkou. Výborné…
Potřebujete se v horkém létě zchladit? Vhod jistě přijde poctivá domácí zmrzlina, kterou si člověk rád dopřeje po celý rok. Recept na jednu takovou tu máme a stačí na ni…
Recept na poctivou sýrovou omáčku by neměl chybět v žádné domácnosti. Děti ji milují a s těstovinami chutná opravdu výtečně. Zužitkovat můžete zbytky sýrů v lednici a…
Křupavý smažený řízek je klasika, kterou si občas dáme rádi všichni. Avšak i tomuto tradičnímu jídlu můžete dát nový švih. Zkuste recept na řízky obalené v pikantní…
Hlíva ústřičná je řazena mezi superpotraviny. Zkuste z ní vykouzlit báječný oběd nebo večeři podle tohoto receptu. Všechny suroviny jen pokrájíte, vložíte do pekáčku,…
Na troše oleje a másla orestujeme najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a orestujeme.Posypeme kari kořením a zalijeme…
Chcete připravit sladkou snídani, která je bez cukru a vhodná i pro děti? Upečte banánové vafle. Těsto slazené banánem snadno připravíte ručním šlehačem. Po upečení ve…
Bílá jemná omáčka vonící koprem patří mezi klasiku české kuchyně. Připravíme ji z bešamelového základu, do kterého nalijeme naložený kopr i s nálevem a smetanu. Omáčku…
Výtečná roláda s ořechy a šlehačkovým krémem. Jednoduchý a rychlý postup, který zvládne i začínající kuchtík. Roláda je vláčná a opravdu výborná. Jako moučník ke kávě po…
Polévka je grunt, ostatní je špunt. Když je k tomu ještě rychlá, hlad se nekoná. Připravená z celeru a mrkve, navíc má jemnou chuť díky smetaně a na závěr přidanému…
Libeček je bujná rostlina s benefity pro zdraví. Polévka je chutná, díky bramborám a vejcím i sytá. Zjemnění smetanou ještě umocní její skvělou chuť. Dejte libečku …
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přidáno 8. 5. 2024 13:03