Roláda z mletého masa se špenátem a mozarellou
Recept ještě nebyl hodnocenHousku nakrájenou na kostičky si namočíme do trochy vody. Maso, vejce, vymačkanou housku, nasekanou petrželku, sůl a pepř smícháme v míse. Položíme na kousek…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Housku nakrájenou na kostičky si namočíme do trochy vody. Maso, vejce, vymačkanou housku, nasekanou petrželku, sůl a pepř smícháme v míse. Položíme na kousek…
Nejdřív si uvaříme raviolky podle návodu na obalu. Špenát si rozmrazíme, česnek nakrájíme na drobno, slaninu a mozarellu na menší kostičky. Na pánvi necháme seškvařit…
Špenát očistíme, opláchneme vodou a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.Máslo rozpustíme na pánvi, cibuli a česnek na něm krátce orestujeme.…
Listový špenát nasekáme na kousky a na lžíci oleje orestujeme na pánvi do měkka. Osolíme a opepříme. Vejce uvaříme na tvrdo.Kotletku podélně rozkrojíme, aby vznikla…
Z kotletky uděláme placku, kterou jsme velmi mírně osolili a potřeli drceným česnekem.Na to nastrouháme nivu, poklademe plátky šunky, na šunku dáme listy špenátu. Čím…
Již po staletí se na Velikonoce připravují různé druhy nádivek. Dodnes se můžeme setkat i se staršími názvy, jako jsou hlavička, sekanice, svítek či jeřábek. Díky…
Oba pláty natenko naklepeme, jemne osolíme a položíme na plát roštenky plát morčací tak, aby zhora ostali asi 3 cm roštenky nezakryté. Rozložíme listy špenátu a na dolný…
Listové těsto rozkrojíme dva pláty. Špenát spaříme, pokud je mražený tak rozmrazíme a důkladně zbavíme vody. Česnek posekáme najemno a necháme zrůžovět na másle. Přidáme…
Panenky rozřízneme na plát, mírně naklepeme osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Poklademe plátky šunky, listovým špenátem, sýrem a zavineme. Převážeme provázkem.…
Listy špenátu omyjeme a ponorným mixérem rozšleháme s banánem a mlékem - napěníme. Nalijeme do sklenice a ihned podáváme.
V pánvi rozpustíme kousek másla a osmahneme na něm listový špenát. Osolíme a na špenát nastrouháme kousek nějakého výrazného sýra – skvěle se tu vyjímá niva,…
Kuskus zalijeme vařicím zeleninovým vývarem nebo vodou tak, aby jej o centimetr převyšovala. Přikryjeme a necháme deset minut odstát. Pak jej promícháme s…
POSTUP: 1. Naklepeme si kuřecí plátky, osolíme je, opepříme a necháme chvíli odležet. 2. Mezitím si podusíme listový špenát s kapkou vody a nastrouháme sýr, eidam nebo…
Na kokosovém oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme špenát, červenou čočku a chvilku osmahneme. Pokud máte mražený špenát, tak ten nejdřív nechat povolit a až pak…
Čočku přebereme, promyjeme a přes noc namočíme do studené vody. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Společně orestujeme na oleji. Ke konci restování přidáme…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Připravíme mixér a vložíme do něho listy špenátu, zalijeme olejem, přidáme sýr, sůl, pepř, kešu, česnek a limetkovou šťávu.…
Listové těsto rozválíme a rozdělíme ho na menší obdélníčky. Na každé těsto postupně klademe špenát a kousek ryby, které předtím lehce osolíme, lehce opepříme a pokapeme…
Lososa nasolíme opepříme a zprudka na pánvičce zatáhneme. Listový špenát podusíme s plátky česneku. Sýrovou omáčku uděláme klasický Bešamel: máslo zpěníme, přidáme…
Uzené maso uvaříme, necháme vychladnout , umeleme a odložíme si 2dl vývaru. Na kousku másla podusíme špenát. Nadrobno nakrájené housky, lehce pokapeme vývarem z…
Na panvicu dáme lyžičku oleja, pridáme špenát, podlejeme smotanou, osolíme, pridáme prelisovaný cesnak a dusíme, kým sa nevyparí tekutina. Necháme vychladnúť.Lístkové…
Tortellini uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím, co se nám vaří těstoviny, připravíme zbytek.Špenát propláchneme, odlomíme stonky, ale není to nutné. Zalijeme vroucí…
Uzený bůček vložíme do vařící vody a vaříme asi 45 minut do měkka. Po lehkém zchladnutí ho nakrájíme na kostky o hraně cca 1 cm.Brambory oloupeme a uvaříme doměkka v…
Kvalitní balsamico ocet je jemnější a chuťově mnohem zajímavější, než klasický lihový 8% ní. Dejte mu šanci vyniknout i při přípravě vašich pokrmů. I dušené zelenině…
Součástí zdravého a vyváženého jídelníčku by měli být ryby, které jsou opravdu bohaté na spoustu prospěšných látek pro náš organismus. Chuť tresčího masa skvěle podtrhne…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06