Polentová "pizza"
Recept ještě nebyl hodnocenVodu osolíme, přidáme do ní bylinky a zahřejeme ji asi na 60 °C. Do teplé vody vmícháme instantní polentu a za stálého zahřívání z ní umícháme hustší kaši. Tu rozetřeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vodu osolíme, přidáme do ní bylinky a zahřejeme ji asi na 60 °C. Do teplé vody vmícháme instantní polentu a za stálého zahřívání z ní umícháme hustší kaši. Tu rozetřeme…
Kuře očistíme a rozporcujeme. Posypeme kořením, které rukama trochu vetřeme do masa, přidáme sůl, olej a oloupané a na poloviny překrojené stroužky česneku, promícháme…
Pečená domácí sekaná, která spojuje jemnost vepřového a králičího masa, odlehčená zeleným špenátem. Vydatný sváteční oběd pro celou rodinu a ještě něco málo zbyde k…
Nejprve si připravíte směs na krustu: - Brambory uvaříme, vychládlé nastrouháme nahrubo, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky a vejce a řádně promícháme. Dále…
Oba pláty natenko naklepeme, jemne osolíme a položíme na plát roštenky plát morčací tak, aby zhora ostali asi 3 cm roštenky nezakryté. Rozložíme listy špenátu a na dolný…
Připravíme formu, do které rozprostřeme těsto.Na něj položíme vařené plátky brambor, osolíme, opepříme a přidáme listy špenátu.Poklademe rajčátky, cibulí, žampiony a…
Ciabattu rozkrojíme podélně napůl, obě půlky vložíme do kontaktního grilu a necháme je na chvilku zapéct. Opečenou ciabattu naplníme sýrem, šunkou, listovým špenátem a…
Nejprve připravíme těsto jednoduše tak, že smícháme všechny ingredience (mě pomohla domácí pekárna, program nudlové těsto). Těsto zabalíme do igelitu a dáme do ledničky…
V pánvi rozpustíme kousek másla a osmahneme na něm listový špenát. Osolíme a na špenát nastrouháme kousek nějakého výrazného sýra – skvěle se tu vyjímá niva,…
Kuskus zalijeme vařicím zeleninovým vývarem nebo vodou tak, aby jej o centimetr převyšovala. Přikryjeme a necháme deset minut odstát. Pak jej promícháme s…
Panenku očistíme, osolíme a opepříme. Pokapeme worcestrem a necháme chvilku odležet.Na pánvi rozpálíme malinko oleje, orestujeme zprudka panenku a dáme ji stranou.Do…
Žampiony očistíme a nasekáme na drobno, špenát umyjeme, zbavíme tvrdých stonků, necháme oschnout a párkrát překrojíme.Na kousku másla podusíme tak 2-3 minuty žampiony,…
Na oleji necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Přidáme listový špenát a na malé kousky nakrájené rajče zbavené tekutého středu a 2-3 minuty opékáme. Poté…
Shirataki nudle slijeme a důkladně propláchneme teplou vodou. Na rozpáleném oleji krátce orestujeme drobně nakrájenou jarní cibulku. Přidáme nahrubo nakrájené zelené…
Zelené lístky omyjeme a dáme na dno mixeru. Přidáme pokrájené ovoce a konopné semínko, zalijeme asi 2-3 dcl vody a rozmixujeme dohladka. Přelijeme do vysoké sklenice a…
Plátky masa naklepeme, opepříme a potřeme česnekem, utřeným se solí. Poklademe lístky špenátu a uzeným lososem. Zavineme a spíchneme párátky. V pánvi rozpálíme olivový…
Z kuřecích prs si udělám plátky, lehce naklepu. Poté na ně položím listy špenátu, česnek na plátky, kousek gorgonzoly a osolím a opepřím. Zabalím a obmotám nití. Dám do…
Nejdříve si připravíme nádivku. Špenát si opereme, nakrájíme a spaříme. Přidáme na 1pl oleje osmaženou cibulku, česnek nakrájený na plátky, sýr nastouhaný na hrubo, 2…
Vhodný bůček na roládu prořízneme, jako bychom chtěli udělat knihu, ale dáváme pozor, abychom jej neprořízli. Vzniklý plát rozklepeme mezi 2 fóliemi. Osolíme, opepříme.…
Maso naklepeme na tenké plátky, osolíme opepříme. Na polovinu plátku položíme plátek šunky, špenát (přiměřeně) a plátek nivy. Maso přeložíme a zabalíme. Rolky vyrovnáme…
Sušené houby (a případně pohanku, nemáme-li uvařenou) namočíme na pár hodin do vody a necháme nabobtnat. Na másle orestujeme cibulku, přidáme oprané okapané houby,…
Rýži propláchneme, zalijeme vývarem a na mírném plameni pod pokličkou vaříme asi 35 minut, až než bude rýže měkká. Je-li potřeba, přidáme ještě trochu vývaru nebo vody. …
Na pánvi připravíme masovou směs - nudličky masa zprudka opečeme, osolíme, opepříme, přidáme nakrájené papriky, cibulky, česnek, krátce podusíme a vmícháme listy špenátu…
Na lžíci másla a lžíci oleje orestujem cibuli nakrájenou na jemné plátky dosklovata, přidáme špenát, necháme za občasného míchání rozmrazit, 5 min podusíme, pak dáme 2…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Kdy sbírat blahodárnou mátu? Ze svěží byliny vyrobíte super limonádu i pikantní čatní
Slavné omáčky: Sametovou velouté vařil osobní kuchař už Napoleonovi. Příprava je snadná, výsledek božský!
Jak na poctivou rajskou omáčku: Základem jsou kvalitní rajčata a vývar. Chuť dodá perník, tymián i skořice