Bramborový salát s kotletovým řízkem
Recept ještě nebyl hodnocenSalát: Brambory uvaříme ve slupce do měkka, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Během vaření brambor uvaříme mrkev. Vajíčka uvařená natvrdo, cibulku, okurky a mrkev…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Salát: Brambory uvaříme ve slupce do měkka, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Během vaření brambor uvaříme mrkev. Vajíčka uvařená natvrdo, cibulku, okurky a mrkev…
V míse smícháme vejce, prolisovaný česnek, majoránku, petrželovou nať, mléko a strouhanku. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a podle potřeby přidáme buď mléko nebo…
Vejce si rozšleháme, přidáme sůl a pepř. Obalíme šmakoun a poté dáme do strouhanky. Musíme trochu mačkat, aby se strouhanka přichytila. Poté dáme na pečící papír a…
Quinou několikrát v cedníku propláchneme horkou vodou, vsypeme do hrnce, zalijeme 2 hrnky vody a vaříme asi 15 minut. Uvařenou quinou necháme vychladnout.Z kadeřávku…
Čočku uvaříme, scedíme a necháme vychladnout. Mezitím si na lžíci oleje krátce orestujeme najemno nasekanou cibuli a česnek. Smícháme s čočkou. Přidáme vejce, pyré,…
Tuňáka slijeme (šťávu schováme na brambory), smícháme s ricottou, nasekanou petrželkou, vejcem a strouhankou. Opepříme a lehce osolíme. Vytvarujeme 8 placiček a pečeme…
Maso kuřecích stehenních řízků bez kůže nakrájíme a dvakrát nameleme do misky (nebo koupíme mleté kuřecí maso). K masu přilijeme mléko, přidáme koření, solamyl a dobře…
Cuketu okrájíme a nastrouháme najemno. Přidáme vajíčko a promícháme. Osolíme, přidáme majoránku a podle potřeby zahustíme strouhankou. Vymícháme těsto.Těstem naplníme…
Červenou řepu okrájíme a spolu s květákem a goudou nastrouháme najemno.Přidáme vejce, sůl a tymián. Pokud je třeba, zahustíme trochou strouhanky.Naplníme malé bábovkové…
Brokolici a květák pokrájíme na malé kousky a uvaříme doměkka. Vodu slijeme a zeleninu rozmačkáme mačkadlem na brambory.Přidáme vejce, špetku soli, petrželku a zahustíme…
Filety omyjeme, osušíme, z obou stran osolíme a opepříme. Každý filet obalíme nejprve v maizeně, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec v kukuřičné strouhance a z obou…
Brambory oloupeme, nahrubo nastrouháme. Přidáme vejce, omytý a sekáčkem nasekaný syrový květák, pokrájenou nať z jarní cibulky, sůl, prolisovaný česnek, drcený kmín,…
Nudle uvaříme podle návodu v osolené vodě se špetkou kurkumy. Na pokrájené cibuli na olivovém oleji orestujeme nudličky řapíkatého celeru a kousky cukety. Přidáme…
Zapneme troubu na 180°C . Nastrouháme nahrubo omytou cuketu a vymačkáme z ní trochu vodu. Na rozehřátou pánev dáme 1 lžíci oleje, přidáme prolisovaný česnek, promícháme…
Očistenú tekvicu nakrájame na kocky, podlejeme 2 lyžicami vody a povaríme 5 minút. Potom rozmixujeme.Cestoviny uvaríme v osolenej vode na skus.Na oleji orestujeme cibuľu…
Všechny ingredience smícháme do lepivého těsta. Není nutné, aby bylo nelepivé, jako na klasickou sekanou. Nabereme vždy trochu směsi a zlehka vyválíme ještě v kukuřičné…
Troubu předehřejeme na 200 stupňů.Květák rozebereme na menší růžičky a krátce povaříme ve vodě. Stačí necelých 10 minut. Necháme ho okapat a oschnout.Než květák oschne,…
Brokolici očistíme, spaříme vroucí vodou a rozmixujeme na hustší kaši. Cuketu také očistíme, nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme přebytečnou vodu. Česnek…
Šmakouna rozkrojíme na půlku, osolíme, opepříme. Mezi dvě půlky vložíme šunku a vše obalíme v trojobalu.Smažíme na malém množství tuku dozlatova a podáváme s bramborovou…
Filety z candáta pokapeme citronovou šťávou, osolíme a uložíme do chladničky asi na 30 minut odležet.Do jedné misky rozklepneme vejce, přidáme mouku, koření na ryby a…
Nakrájela jsem hokaido a na plechu s pečicím papírem dala na 25 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C.Pak jsem oloupala a nastrouhala cuketu. Byla mladá a menší,…
V misce smícháme maso s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou cibulí, kořením a solí podle potřeby. Ze směsi vytvoříme masové kuličky, ty obalíme v kukuřičné…
Tofu nejprve na cca 2 hodiny zmrazíme (lépe se krájí), poté vysušíme pomocí kuchyňských utěrek, nakrájíme každé na tenké plátky (asi 1 cm vysoké), které jemně osolíme a…
Z květáku vyřízneme košťál a rozebereme ho na růžičky. V hrnci přivedeme vodu k varu a necháme květák vařit cca 10 minut dokud nezměkne.Uvařený a scezený květák v…
Přidáno před 30 minutami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Velký svačinový manuál na víkendový výlet: Co si připravit a jak to zabalit?
Jak na tu nejlepší vejmrdu? Záleží, jestli nastrouháte křen najemno či nahrubo, zajímavější chuť dodají upečená jablka
Klasický ruský boršč: Tenhle jednoduchý recept na dokonalou podzimní polévku zaručeně zvládnete