Srnčí stroganoff dle Jamieho Olivera
Recept ještě nebyl hodnocen1. Maso očistíme a nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zasypeme paprikou a vmasírujeme do masa - dáme stranou. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek na plátky a lesní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1. Maso očistíme a nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zasypeme paprikou a vmasírujeme do masa - dáme stranou. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek na plátky a lesní…
Jemné maso z hovězích líček má výraznou chuť a pokud mu dopřejeme dostatek času v pomalém hrnci, bude chutnat opravdu báječně. Podáváme s výbornou šťávou ochucenou vínem…
Kachní prso hodně opepříme, nesolíme.Do ploché misky vsypeme sůl s cukrem a nastrouhaným zázvorem, dobře vše promícháme a vložíme do směsi maso, kůží navrch, kterou také…
Všechny suroviny dáme do mixéru a najemno rozmixujeme. Uložíme do suché a uzavíratelné sklenice. Uchováváme v suchu a temnu.Koření je vhodné na dochucení polévek, nebo…
Vykuchaného kapra naporcujeme na širší proužky. Osolíme hrubou solí. Smícháme utřený česnek, olivový olej, šťávu z citronu a mletý zelený pepř. Touto směsí kapra potřeme…
Omytá a osušená stehna osolíme a okmínujeme, vložíme do pekáčku, přidáme rozdrobený bujón, snítky rozmarýnu poklademe na stehna a podlijeme vínem. Přiklopíme horním…
Rybu omyjte,osolte a pokapejte šťávou z limetky,posypejte bylinkami.Položíme na pečící papír,vložíme do břicha máslo a na rybu,zabalíme a vložíme na plechu do předehřáté…
Zeleninových jídel není nikdy dost! Rychlá úprava, zdravotní benefity pro trávení a vcelku rychlé zhotovení - to vše z nich dělá favority našich večeří i lehčích obědů.…
Chuť vepřové krkovice nejlépe vynikne, když ji den předem naložíme do dobře okořeněné marinády. Druhý den maso pomalu upečeme, neztratí tak nic ze své šťavnatosti.…
Máslo přepustíme a teplé smícháme se solí, hořčicí a naloženým (sladkokyselým) koprem, lžičkou citrónové šťávy a případně trochu dosladíme. Marinádu necháme zchladnout…
1. Na oleji jemně orestujeme česnek, aby pustil aroma, ale nespálil se. Přidáme cukr a čerstvá i loupaná rajčata. Necháme 25 minut povařit, aby omáčka zhoustla. Osolíme,…
Kuřecí steak si nakrájíme na kostičky, dáme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou čerstvou majoránku a 2 utřené stroužky česneku. Osolíme podle chuti mořskou solí a…
Kuřecí maso rozdělíme na 4 porce a jen lehce je naklepeme do tvaru řízků. Jednotlivé řízky osolíme a opepříme. Ve větší misce ušleháme mléko se žloutky.V druhé misce…
Máte chuť na něco netradičního? Vyzkoušejte tyto marinované krevety připravené na avokádovém oleji a zalité kokosovým krémem. Všechny chutě se v tomto jídle skvěle spojí…
Do domácí pekárny nalijeme vlažnou vodu a lžíci olivového oleje. Přidáme sůl, podrcený sušený rozmarýn nebo drobně pokrájený čerstvý, nasypeme mouku a navrch rozdrobíme…
Dle názvu je recept přisuzován známému kuchaři. Ať už to je, či není pravda, kombinace česneku a tymiánu nemůže nic pokazit. Dobře namarinovaná křidélka se stanou…
Pikantní hořčici z cukety si podle tohoto receptu zvládne doma připravit každý. Chutě můžeme vyvážit přesně tak, jak to máme rádi, a stejně tak při mixování hotové…
Do hmoždíře si nasekáme všechny bylinky ve stejném poměru a přidáme hrubou mořskou sůl. Utřeme tak, aby vznikla voňavá zelená pasta, a přidáme ke konci lžíci olivového…
Steak minimálně hodinu před pečením vyjmeme z lednice, aby získal pokojovou teplotu. Potřeme z obou stran lehce olejem, opepříme a posypeme hojně nasekanými bylinkami…
V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek. Maso omyjeme, osušíme a položíme do pánve kůží dolů a opečeme…
Kotlety připravené podle mistra kuchaře, vyladěné do posledního detailu. Chuťově vyvážená kombinace bylinek a česneku povzbudí chuťové buňky a udělá radost všem…
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit cca na pět minut. Zcedíme je a necháme zchladnout.V pánvi rozehřejeme olej, vložíme stroužky česneku, brambory,…
Kuřecí křídla zbavíme kostnatých koncových špiček (nevyhazujeme, použijeme při pečení k chuťovému zesílení výpeku). Křídla dále naporcujeme v kloubu ještě na polovic.V…
Připravíme si jemný masový vývar, ve kterém chvilku oblanšírujeme hrášek (mražený jen natolik, aby nebyl uvnitř studený) a scedíme. Hrášek odložíme a vývar udržujeme…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Podzim na talíři: Uvařte si krémovou polévku z pečeného celeru se žampiony a vínem
Vylepšete své dobroty a vařte jako profesionál. Otestovali jsme pro vás tekuté koření od Podravky
Domov je tam, kde voní čerstvě upečený chléb, říká Petra Burianová, první vítězka soutěže Peče celá země