Vepřová játra se šunkovou rýží
Recept ještě nebyl hodnocenJátra nakrájíme na menší kousky a anglickou slaninu na nudličky. Na lžíci oleje orestujeme játra s anglickou slaninou, poté podlijeme vodou a dusíme do změknutí jater.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Játra nakrájíme na menší kousky a anglickou slaninu na nudličky. Na lžíci oleje orestujeme játra s anglickou slaninou, poté podlijeme vodou a dusíme do změknutí jater.…
Jestli váháte, co uvařit k obědu, vyzkoušejte tato výborná pečená kuřecí stehna plněná plátky šunky a dušenými žampiony. Podávejte je s jednoduchou omáčkou z výpeku,…
Sýr Ricotta vyklopíme do mísy a vlijeme jednu polévkovou lžíci rozpuštěného a lehce vychlazeného másla. Dobře promícháme, aby došlo ke spojení chutí, a přidáme najemno…
V jiném, větším hrnku rozšleháme smetanu s vejci a promícháme s nastrouhaným sýrem. 750ml hrnek, nebo misku vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Dno poklademe…
Originální pohoštění připravíte pro své hosty z běžně dostupných surovin. Mušle z listového těsta naplněné šunkovou pěnou a dozdobené zeleninou a sýrem zapůsobí zjevem,…
Originální pohoštění připravíte pro své hosty z běžně dostupných surovin. Mušle z listového těsta naplněné šunkovou pěnou a dozdobené zeleninou a sýrem zapůsobí zjevem,…
Vykoštěná kuřecí stehna posolíme a posypeme kořením. Stočíme do ruličky a osmahneme na rozpáleném oleji po všech stranách. Než maso vychladne, rozválíme si listové těsto…
Cibuli nakrájíme nadrobno a dozlatova ji orestujeme na směsi másla a oleje, asi 15 minut na střední teplotě. Poté dostatečně ochutíme solí, pepřem a rozemnutým čerstvým…
Lilek omyjeme, podélně rozkrojíme a do každého uděláme nožem asi čtyři zářezy hluboké 2 cm. Do každého zářezu vložíme několik klínků česneku (na každou půlku asi dva…
Nivu a červenou papriku nastrouháme nahrubo, šunku pokrájíme na malé kostičky. Přidáme sůl, pepř, pokrájenou pažitku, změklé máslo,lučinu, lžíci zakysané smetany / na…
Rohlíky nakrájíme na tenké nudličky a osmahneme na oleji do zlatova.Vejce rozšleháme se solí a vsypeme sekanou šunku a pokrájený medvědí česnek. Směs nalijeme na pánev a…
Všechny ingredience, kromě okurky, dáme do vyšší nádoby a rozmixujeme tyčovým mixerem.Okurku můžeme oloupat, či nemusíme a nakrájíme na širší kolečka - cca 1,5-2 cm.…
Na rozpálený olej (1 lžíce)na pánev vložíme očištěná a na větší kousky pokrájená játra, osmažíme je ze všech stran, opepříme a zalijeme vínem. Dusíme do měkka, až víno…
Na olivovém oleji dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, na jemno nastrouhanou cuketu a šunku od kosti na nudličky. Poté přidáme konzervu nasekaných rajčat,…
Uvedené uzeniny, omytou jarní cibulku, natrhaný libeček, vejce a jatýrka nasekáme v sekáčku a nakonec dochutíme solí, pepřem, křenem a hořčicí. Podáváme s pečivem,…
Vejce uvařte natvrdo.Mrkev očistěte, případně oloupejte, máte-li mrkev mladou, nahrubo nastrouhejte. Je-li staršího data, krátce ji vcelku povařte, stejně tak bulvový…
Očištěné ředkvičky nakrájíme na kolečka, zelí, šunku, vajíčka a cibulku nakrájíme na kostičky a dáme do větší mísy.Přidáme zakysanou smetanu a tatarskou omáčku (kdo…
Na másle osmažíme na nudličky pokrájenou šunku od kosti s kořením. Přisypeme na větší kusy pokrájené brambory, přilijeme vývar a vaříme do změknutí brambor. Pak vsypeme…
Játra očistíme, osušíme a pokrájíme na malé kousky, všechnu uzeninu nakrájíme na menší kostičky, pórek pokrájíme na tenká kolečka, vejce pokrájíme na čvrtky, rohlíky…
Uvaříme rýži: na troše olivového oleje zarestuji propláchnutou rýži, osolím. Poté zaliji vodou (na 1 hrnek rýže 2 hrnky vody). Vařím, dokud se voda nevypaří a rýže…
Vejce uvařená natvrdo vidličkou rozmačkáme, přidáme domácí lučinu, tavené sýry, pokrájenou šunku, hořčici a podle chuti osolíme.Ručním šlehačem vyšleháme vaječnou…
Na oliv. oleji restujeme rýži, osolíme (nebo dáme bujón), zalijeme vodou a vaříme. Když je rýže téměř uvařená, přidáme očištěnou a na růžičky rozebranou brokolici a vše…
Brambory oloupeme, všechnu zeleninu dobře očistíme a vše nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme. Když je zelenina měkká, přisypeme…
Plátky chleba přepůlíme a na rozpáleném sádle či oleji osmažíme dozlatova. Odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Oloupaný křen nastrouháme na jemném struhadle…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Bílé nebo červené zelí? České či moravské? Vyznejte se v naší nejoblíbenější příloze!
Tradiční česká kuchyně: Udělejte si domácí nudle s mákem jako za první republiky!
Šťavnatý fofr koláč plný jablek: Na přípravě úžasně vláčného a skořicí vonícího koláče je nejdelší škrábání jablek, hotový je za chvíli