Slané dorty od Jitky
Recept ještě nebyl hodnocenZáklad tohoto slaného dortu tvoří korpusy z kynutého těsta, které promažeme dvěma druhy pomazánek a proložíme vařenými vejci. Celý dort pak potřeme pomazánkou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Základ tohoto slaného dortu tvoří korpusy z kynutého těsta, které promažeme dvěma druhy pomazánek a proložíme vařenými vejci. Celý dort pak potřeme pomazánkou a…
Maso nakrájíme na asi 2 cm silné plátky, uděláme kapsu a plníme na kostky nakrájenými sýry a anglickou. Trochu sýru cihla si ponecháme na zapékání. Otvor uzavřeme kovou…
Slané tyčinky z listového těsta, s uzeným sýrem, okořeněné mletou paprikou, můžete připravit jako pohoštění k posezení u piva či vína a jaké další koření či semínka…
Listové těsto je vděčná surovina. Rychlá příprava a variabilita při použití z něj činí základ pro spoustu lahůdek. Bleskově připravené šneky s lákavou náplní ze špenátu…
Sýr smícháme s česnekem a petrželkou. Můžeme malinko přisolit. Těsto rozložíme a potřeme připraveným sýrem.Uzený sýr a mozzarellu nastrouháme nahrubo a posypeme potřené…
Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži, podlijeme, osolíme a opepříme. Dusíme skoro do měkka. Po té přidáme nakrájený celer a kukuřici. Do měkké…
Maso jen lehce naklepeme, potřeme nakládací směsí a necháme odležet. Z pevnějšího alobalu vhodného na grilování si připravíme 4 obdélníky.Potřeme olejem, rozložíme…
Maso umeleme, osolíme, opepříme. Přilijeme mléko, přidáme strouhaný uzený sýr,promícháme a necháme přes noc proležet. Druhý den si připravíme vlhkou utěrku, nebo kus…
Z vepřové panenky vytvoříme plát tak, že ji řezem nože po vláknu postupně jakoby "rozbalujeme". Pro snadnější manipulaci při opékání ji můžeme překrojit na 2-3 díly.…
Kuře obereme a rozmixujeme, přidáme vajíčka, hořčici, nakrájenou slaninu, nadrobno nakrájený sýr a cibulku a ostatní přísady.Dobře promícháme a necháme v ledničce hodinu…
Z plátku lososa odřízneme kůži a nakrájíme ho na malé kousky, které opečeme na trošce oleje, osolíme, opepříme a přidáme koření na ryby. Opečené kousky odstavíme na…
Slaninu, uzené maso, cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji chvíli osmahneme, aby nám to zavonělo. Vymačkané zelí dáme do misky, přidáme do něj osmahnuté maso.…
Připravíme si pečící papír nebo alobal, na kterém budeme naše dílko tvořit. Já dělala 3 plátky chleba vedle sebe. Namažeme první příchutí pom.másla - pořadí je na vás,…
Tvaroh osolíme, opepříme, přidáme papriku, na drobno krájenou bílou část cibulky a dobře zamícháme, ochutnáme a dochutíme dle vlastní chuti! Kulaté těsto vložíme do…
Maso nakrájíme na kostky a ponorným mixérem promixujeme. Nemusí se úplně na jemno, mohou tam být kousky. Sýr nastrouháme na hrubo nebo nakrájíme na kostičky.Toustový…
Starší, ale vláčné bílé pečivo nakrájíme na tenké nudličky a nasucho je mírně opražíme. Připravíme si těstíčko - prošleháme mléko, vejce, malinko soli a mouku, nakonec…
Tousty nakrájíme na kostky, sýr, papriku a šunku na menší kostičky. Rozehřejeme kousek másla s troškou oleje a tousty opečeme. Mezitím prošleháme vejce se sýrem,…
Očištěné ředkvičky nahrubo nastrouháme. Máslo vyšleháme s Lučinou a tvarohem. Uzený sýr také nastrouháme a vše smícháme dohromady. Bylinky nasekáme na jemno, přidáme do…
Nejdříve si na másle osmažíme strouhanku a dáme vychladit. Brokolici rozebereme na malé růžičky a jen spaříme ve vroucí vodě. Zapékací misku vymažeme a vysypeme…
Srolované kuřecí řízky plněné výbornou náplní, obalené v trojobalu a zapečené se smetanou a paprikou vám jistě zachutnají. Křupavá strouhanka na povrchu, jemné a křehké…
Máte rádi kysané zelí? Přichystejte z něj tyto výborné placičky ochucené uzeným sýrem a sušenou šunkou. Toto snadné smažené jídlo použijte jako přílohu k obědu, nebo jen…
Luciano Pavarotti opravdu miloval dobré jídlo a tak se traduje, že miloval tuto pomazánku. Oranžová barva mrkve hezky kontrastuje s nastrouhaným sýrem a česnek jí pak…
S oblíbenými italskými gnocchi můžete vykouzlit spoustu různých pokrmů. Vyzkoušejte je třeba zapéct s kuřecím masem a lehce uzenou sýrovou omáčkou. Tento pokrm…
Tradiční Ondráš je plátek libového masa usmažený v bramborákovém těstu. My jsme si pro vás připravili variantu s uzeným masem a sýrem, která je snad ještě chutnější než…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami