Kuřecí šlehané koule plněné sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenMaso a česnek nakrájíme na kousky, sýr na kostičky cca 2x2x2 cm. Tyčovým mixerem vše společně kromě sýru rozmixujeme. Podle potřeby přidáme strouhanku, ale ne moc a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso a česnek nakrájíme na kousky, sýr na kostičky cca 2x2x2 cm. Tyčovým mixerem vše společně kromě sýru rozmixujeme. Podle potřeby přidáme strouhanku, ale ne moc a…
Žemle nakrájíme na plátky, potřeme povidly a po 2 ks spojíme. Pokapeme je mlékem a namáčíme ve vejcích, které jsme rozšlehali s trochou vody.Obalíme je ve strouhance a…
V hrnci osmažíme cibulku, dáme na čtvrtky nakrájená rajčata a zalijeme 1 litru vývaru nebo vody a přidáme rozdrcený česnek. Necháme asi 20 minut povařit.Poté vše…
Kuřecí maso opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme a nakrájíme na delší nudličky, které posolíme a poprášíme grilovacím kořením.Ze zbylých surovin uděláme těstíčko…
Kulaté a dozlatova usmažené koblížky jsou u nás tradiční masopustní pochutinou. Jsou z kynutého těsta, smažené na tuku a pocukrované. Pokud máte rádi ty s náplní, můžete…
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Na jemno nastrouháme i tvrdý sýr.K sýru a bramborám přidáme všechny ostatní suroviny a vypracujeme těsto.Rozehřejeme pánev s…
Játra očistíme a omyjeme. Pokud jsou velká, nakrájíme na tenčí plátky.Kefír smícháme s paprikou, česnekem, solí a pepřem a játra do marinády namočíme. Necháme uležet…
Kapustičkám seřízneme oschlé konce, očistíme od povadlých lístků a dáme na 5 minut povařit do osolené vody.Poté je scedíme, dáme do hlubší mísy, šťouchadlem na brambory…
Jazyky omyjeme a vhodíme do vařící vody společně s očištěnou zeleninou a kořením. Vaříme pomalým varem cca 1,5-2 hodiny. Musí být měkké, ale ne rozvařené. Poté jazyky…
Nejdříve uděláme remuládu. Do mísy dáme majonézu, smetanu a další suroviny. Dochutíme dle svého a dáme do lednice uležet a propojit chutě.Hermelín obalíme v trojobalu a…
Na pánvi opražíme sezam a dáme bokem. Na téže pánvi na tuku osmažíme mrkev a cibuli krájené na plátky. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a osmažíme v hluboké pánvi. K…
Do mletého masa přidáme studenou smetanu, sůl, papriku a pepř. Ponorným mixérem vyšleháme do hladké a jemné směsi. Odložíme do lednice na dvě až tři hodiny.Oba druhy…
Syrový květák i sýr nastrouháme, přidáme zbytek surovin a vymícháme těstíčko (hustší než lité). Hmotu nabíráme lžící a na rozpáleném tuku ji roztlačíme na placičku -…
Vejce, mléko, špetku soli, asi 1-1,5 lžíce sezamu (i víc, podle chuti) smícháme s moukou do hustšího těstíčka. Maso nakrájíme na řízečky, osolíme, vidličkou protáhneme…
Chléb rozmočíme ve vodě a přebytečnou vodu vymačkáme.K chlebu přistrouháme salám, sýr, přidáme nakrájenou cibuli, okořeníme. Se solí opatrně, směs bývá slaná dost.Na…
Klobásu nakrájíme na drobné kostičky, cibuli na tenké půlměsíčky, které ještě překrojíme na polovinu. Brambory protlačíme přes mřížku, papriku nakrájíme nadrobno a…
Fazole dáme do cedníku a necháme z nálevu okapat.Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a ty ještě rozřízneme na polovinu. Dáme ji do vařící vody a 1 minutu necháme provařit.…
Nejprve si uvaříme v osolené vodě brokolici a rozmačkáme nebo rozmixujeme do hladka. Vmícháme sýr ještě do vlažné brokolice, aby se spojily v jednu směs. Podle chuti…
Kefírové lívanečky z banánů a jablek můžete připravit jako pohoštění pro vaše ratolesti na dětskou oslavu, nebo jako sladkou snídani, která vám zpříjemní start do nového…
Šlehané biftečky jsou prostě úžasné. Každý kousek je tak jemný a chutný, že se vám budou rozplývat na jazyku. Podávejte je obložené zeleninou, s opečenými bramborami a…
Řízky zlehka naklepeme, křidélka zbavíme špiček a rozdělíme je v kloubu. Rozšleháme vejce, mouku a zbytek surovin na těstíčko. Maso a křidélka osolíme a opepříme.Do…
Ze zelí vykrojíme košťál, odebereme 4 vrchní listy a ty v míse zalijeme vroucí vodou. Po 2 minutách vodu slijeme.Špek nakrájíme na drobné kostičky a v pánvi ho necháme…
Veku nakrájíme na tenké plátky, které spojíme džemem vždy dva a dva k sobě. Obalíme v těstíčku z vajec a mouky a po obou stranách smažíme. Obalíme v cukru a podáváme k…
Uvařené brambory oloupeme a ještě teplé nastrouháme. Osolíme je a vmícháme do nich vejce, mouku, teplé mléko a sýr. Tvoříme krokety , které smažíme na rozpáleném tuku. …
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Domácí punč s vůní Vánoc v alko i nealko variantě: Jeho kouzlo se skrývá ve svařeném koření
Přepuštěné máslo je čím dál víc populárnější. Říká vám ale něco staročeská surovina šmolc?
Nechtěnými „hity“ jídelníčku během první světové války byly tuřín, krmná řepa a polévka z vrány, chleba byl na příděl