Mléčná hmota
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme sušené mléko s moučkovým cukrem, přidáme med, mandlovou tresť, rozehřátý tuk (jen pokud máme málo tučné mléko), trošku vody cca 2 lžíce a vše promícháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme sušené mléko s moučkovým cukrem, přidáme med, mandlovou tresť, rozehřátý tuk (jen pokud máme málo tučné mléko), trošku vody cca 2 lžíce a vše promícháme…
Moučník s originálním názvem Zázrak zaujme snad každého. A zajímavá je také technologie přípravy výchozího těsta, jehož podstatu tvoří hladká mouka vypracovaná v hnětači…
Korpus:Suché přísady krom cukru nasypeme do mísy a smícháme. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně z lehka vmícháme sypkou směs, dobře promícháme a nalijeme do…
Křehké plněné šátečky jsou velmi oblíbeným moučníkem v mnoha českých kuchyních. Dají se připravit nasladko i naslano. My tentokrát v náplni zkombinujeme strouhaná jablka…
Z odpalovaného těsta můžete upéct nejen věnečky, ale také zlatavé banánky, plněné vanilkovým krémem, s čokoládovou polevou na povrchu. Banánky můžete naplnit také…
Pařížské rohlíčky mají mnoho podob a najdete na ně spoustu receptů. Připravují se totiž z různých ořechů, jsou rovné či zahnuté, s karamelovým nebo čokoládovým krémem.…
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme na kousky pokrájenou Heru a Omegu, přidáme vejce a nakonec studenou vodu. Vypracujeme kompaktní těsto, které dáme uležet do…
Upeču dva pláty korpusu, jeden světlý a jeden tmavý, vykrajuji menší kolečka, která slepuji krémem. Slepená kolečka jedno tmavé a jedno světlé omažu krémem, bok obalím v…
Čokoládu na vaření si rozpustíme nad párou. Ještě horkou ji vlijeme do jednoho kelímku zakysané smetany. nemusíme se bát, nic se nestane. Zbylé dva kelímky smetany dáme…
Bielky vyšľaháme s cukrom a citrónovou šťavou do peny a nad parou ich šľaháme tak dlho, pokiaľ nám sneh riadne nestuhne. Potom primiešame zľahka práškový cukor,…
Na vál prosejem mouku, na ni nastrouháme tuk, nebo vlijeme olej, přidáme sůl, vodu a rychle zpracujeme těsto. Pokud je těsto řídké, přidáme mouku a dáme na chvíli…
Znáte cukroví připomínající malinké zmrzlinky? Křupavý oplatek stočíme nad parou do kornoutku a ten pak naplníme máslovým krémem s kousky jahody. Na závěr jej namočíme…
Těsto: Utřeme žloutky s cukrem, přidáme trošku vody a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přimícháme sníh. Upečeme. Krém: V mléce…
Nejprve začneme korpusem. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a spolu s prosátou moukou ho střídavě vmícháme do žloutkové pěny. Těsto rozetřený…
Trubičky patří na Vánoce mezi oblíbené cukroví. Trubičky z kakaového těsta naplníme oblíbeným krémem nebo pařížskou šlehačkou, namočíme do čokolády a můžeme je nazdobit…
Polevy: Citrónová - 150g cukru moučka, 2 lžíce citr. šťávy, 2 lžíce horké vody. Cukr třeme s citr.šťávou, poté přidáme vodu a mícháme do zhoustnutí. Cukrová s…
Na korpusy ušleháme dotuha sníh se špetkou soli a cukrem, všleháme postupně olej a žloutky a nakonec vmícháme mouku s kakaem (podrobněji odkaz viz odkaz v poznámce).…
Vejce ušleháme s cukrem, vmícháme mouku a upečeme piškot.Vychladlý potřeme punčovou náplní - piškoty rozdrtíme a smícháme s ostatními ingrediencemi. …
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, vyválíme plát, který přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme při 175°C asi 15 minut do světle růžova (raději světlejší), aby…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, vyválíme plát, který přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme při 175°C asi 15 minut do světle růžova (raději světlejší), aby…
Čokoládu rozpustíme s tukem nad párou. Do každého košíčku dáme lžičku čokolády. Obrácenou stranou lžičky čokoládu roztíráme do boků. Děláme tak, aby ty stěny nebyly…
Ztužený tuk nastrouháme nahrubo na struhadle a smícháme s moukou a tvarohem, vypracujeme těsto, to vyválíme na placku a vykrájíme kolečka, která plníme náplní, děláme…
Rohlíčky jsou velmi oblíbeným cukrovím nejen na Vánoce. Vyzkoušejte netradiční punčové s čokoládovou polevou. Křehký linecký základ vonící po másle a na tom hromádka…
Troubu předehřejeme na 200st. Piškot: Nejdříve vyšleháme tuhý sníh a ze surovin na svaření vše svaříme a dáme vychladit. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, dále…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Čím spolehlivě zahnat žízeň? Čistou vodu můžete vyměnit za odtučněné mléko nebo ovocný koktejl. Pomůže i kokos
Jídelní rozmary slavných: Albert Einstein miloval vejce, med a tyhle grilované žampiony
Pivní polévka ze středověku vypadá jako kaše, ale chutná skvěle a uvařená je do půlhodinky