Bezlepkové jablečné donuty
Recept ještě nebyl hodnocenVyzkoušejte dokonalou kombinaci svěžích jablek a lahodného těsta s našimi jablečnými donuty z trouby! Jsou zde použity bezlepkové ingredience, aby si je mohl vychutnat…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 908 kJ / 217 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 1,00 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 0,60 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 60,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 20,00 g |
– cukry | 10,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Vyzkoušejte dokonalou kombinaci svěžích jablek a lahodného těsta s našimi jablečnými donuty z trouby! Jsou zde použity bezlepkové ingredience, aby si je mohl vychutnat…
Nejprve si do vody dáme psylliové semínko, aby nám vznikla náhrada lepku. Aspoň na 10 minut, ale déle je lépe. V troše mléka rozmícháme droždí, přidáme trošku mouky a…
Pokud nemáme možnost si koupit bezlepkové pečivo, nebo preferujeme pečivo domácí, můžeme si sami upéct bezlepkové dalamánky. Abychom je měli při ruce, můžeme je…
Smíchat semínka, cukr, vlákninu, skořici, přidat nastrouhané máslo na hrubo, vejce a spojit. Nakonec mouku. Pokud by se zdálo těsto lepivější (dle velikosti vajec), tak…
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Poté přidáme olej a mléko a postupně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, citrónovou kůrou a jablečnou vlákninou.…
Nejprve do mísy nalijeme 250 ml vlažné vody, do které přidáme 1 lžíci psyllia a xantan nebo guar gumu. Vymixujeme ponorným mixérem v jemnou kaši. V 50 ml tekutiny…
Pomeleme lněná semínka.Všechny sypké suroviny, včetně pomletých lněných semínek, vložíme do kastrůlku.Zalijeme vodou.Vaříme do zhoustnutí, cca 3 min.Po mírném…
Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr. Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny. Nakonec na mouku nasypeme sušené…
Pomeleme lněná semínka.Všechny sypké suroviny včetně pomletých lněných semínek vložíme do kastrolku.Zalejeme vodou.Vaříme do zhoustnutí, cca 3 min.Po mírném vychladnutí…
Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr. Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny. Nakonec na mouku nasypeme sušené…
Oddělíme bílek od žloutků a vyšleháme z bílků hustý sníh, do kterého přidáme špetku soli. Vyšleháme žloutky s cukrem a pomalu přidáváme mléko a mouku smíchanou se sodou…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Vyzkoušeli jsme „banánový test“ s alobalem. Takhle by mělo ovoce vydržet čerstvé mnohem déle
Nadívané kuře lepší než od maminky: Osvědčené triky, jak ho dotáhnout k dokonalosti
Vánoce v době královny Viktorie: Ta měla na talíři pečenou labuť, poddaní hustou kaši a zeleninu, všichni pak speciální vánoční dort