Pohanka s kuřecím masem a kořenovou zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenPohanku propláchneme vodou, vsypeme do kastrůlku k odměřenému vývaru, který je skoro vařící, ale už odstavený ze zdroje tepla.Přiklopíme pokličkou a shora a z boku ještě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pohanku propláchneme vodou, vsypeme do kastrůlku k odměřenému vývaru, který je skoro vařící, ale už odstavený ze zdroje tepla.Přiklopíme pokličkou a shora a z boku ještě…
Do vyšší misky nalijeme vroucí vývar (vodu + bujon), ve kterém rozmícháme sojovku, med, koření a vsypeme sojové nudličky. Pořádně promícháme, přiklopíme a necháme za…
Nejprve uvaříme doměkka kuřecí prso ve vývaru. Vyjmeme jej a vidličkou natrháme na tenké nudličky. V misce vidličkou našleháme bílek do pěny, přilijeme mléko a…
Smícháme olej, kari, pepř, sůl, kmín, česnek a pořádně vetřeme do kuřecích stehen. Dáme do pekáče, poklademe cibulí, podlijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a dáme…
Maso nakrájíme na menší kousky a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme nakrájenoun cibuli, ještě chvíli restujeme, osolíme, opepříme, přidáme kari a papriku,…
V hrnci rozehřejeme máslo, na něj dáme na tenká kolečka nakrájený pórek, oloupané na plátky nakrájené žampióny a osmažíme. Přisypeme lžíci mouky, znovu osmažíme a…
Vodu s kořením a solí přivedeme k varu, vložíme do ní očistěná játra a vaříme cca 15-20 minut. Játra vyndáme, necháme okapat, zchladnout a pokrájíme je na kostičky. …
Do misy rozklepneme vajcia a vyšľaháme ich so soľou a zázvorom.Vyšľahané vajcia vymiešame s husacou masťou a pridáme nadrvený maces. Dobre vymiešame a za stáleho…
Velmi dobrá a rychlá polévka, do které nebudete potřebovat téměř žádné koření. O chuť se postará silný drůbeží vývar a malé kousky pažitky. Přidáním smetany a vajec se…
Kuře rozdělíme na čtvrtky, porce masa osolíme, opepříme a poprášíme moukou. V hrnci se silným dnem rozpustíme kousek másla a porce kuřete ze všech stran osmahneme…
Na rozpáléném oleji osmahneme osolená a opepřená prsa, aby se zatáhla.Pak maso vyndáme, osmahneme mouku jen do světlé barvy a pak ke konci vmícháme papriku. Ihned…
Kuřecí kousky omyjeme a osušíme. Podle slanosti vývaru kousky osolíme, opepříme a poprášíme paprikou. Do studeného vývaru přidáme česnek podle chuti a vložíme maso tak,…
Pod názvem loštická cibulačka se nemůže skrývat nic jiného, než polévka s olomouckými tvarůžky. Pokud patříte mezi jejich fanoušky, pak tuto polévku musíte ochutnat.…
Na hlubší pánvi nebo v kastrolu rozpálíme olej se lžící másla a necháme na něm zpěnit jemně pokrájenou cibuli. Přidáme osolené kuřecí maso, orestujeme ho, zasypeme…
Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme na kousky. Na sádle opečeme slaninu, přidáme cibuli a když zesklovatí i česnek, zamícháme a vsypeme tarhoňu. Neustále mícháme a asi…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Lehce naklepeme přes fólii. Osolíme, opepříme, poklademe plátky šunky, plátkem mozzarelly. Dále dáme sušené rajče, bazalku,…
Kroupy dobře v cedníku propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme 4 hrnky vody a vaříme skoro doměkka.Křídla v kloubu překrojíme na dva kousky, osolíme a opepříme.Dýni…
Na tuku osmahneme do sklovata cibulku, přidáme naklepané maso (není-li drůbeží, může být i vepřové), osmahnene z obou stran, přidáme nakrájené hříbky a rajčata sloupnuté…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme špetkou nastrouhaného čerstvého zázvoru a na drobounko nasekanými bylinkami.Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli,…
Na rozehřátm másle a oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme kousky masa, zprudka orestujeme, osolíme, posypeme paprikami, necháme rozvonět / pozor - nepřipálit /…
Na lžíci másla lehce osmahneme nakrájenou kořenovou zeleninu, zalijeme vývarem, přivedeme k varu, vložíme růžičky květáku a přisypeme quinoa.Vaříme do změknutí, nejméně…
Na oleji s máslem zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme nakrájená vykostěná stehna. Orestujeme a osolíme a opepříme.Přidáme nakrájený pórek a žampiony.Chvilku restujeme za…
Lilek nakrájíme na kostičky, posolíme a necháme minimálně půl hodinky vypotit. Potom ho osušíme, zakápneme olivovým olejem, posypeme římským kmínem, promícháme a při 200…
Stehno osolíme, vložíme do Pomalého hrnce, obložíme pokrájenou zeleninou a slaninou, přidáme koření, zakápneme olejem z rajčat a podlijeme vínem a vývarem. Zapneme na…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Sladké borůvky: Jak dlouho je skladovat, jak je správně mrazit a co s nimi v kuchyni
Pospícháte a máte chuť na klasiku? Připravte si žemlovku do ruky a můžete hned vyrazit do práce nebo na výlet