Lasagne bez masa
Recept ještě nebyl hodnocenZ ingrediencí na těsto vytvoříme hladké pružné těsto, necháme zabalené ve fólii půl hodinky odpočinout, rozválíme, nakrájíme. Použijeme na různé druhy těstovin, nejlepší…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z ingrediencí na těsto vytvoříme hladké pružné těsto, necháme zabalené ve fólii půl hodinky odpočinout, rozválíme, nakrájíme. Použijeme na různé druhy těstovin, nejlepší…
Pravé italské risotto není příliš podobné tomu, co se u nás za rizoto pokládá. Je sice na přípravu trochu pracnější, ale výsledek zcela jistě stojí za to. Ochutnejte i…
Fenykl očistíme a lístky dáme stranou, zbytek pokrájíme na menší kousky, brambory oloupeme a pokrájíme na malé kostky. Vývar přivedeme k varu, vložíme zeleninu a vaříme…
Sparene jahly dame do vody v pomeru 1 dil jahel na 3 dily vody. Vhodime zeleninovou kostku, privedeme k varu a pote plamen stahneme. Nechame na mirnem plameni varit cca…
Kdo byl v Thajsku, možná se s polévkou Tom Yum setkal. Thajská kuchyně je barevná, pikantní a chutná. Bývá plná zeleniny i mořských živočichů a naštěstí už nebývá…
Pokud máte přebytky listového salátu, můžete ho využít při přípravě této výborné polévky. Tuto krásně zelenou polévku ochucenou česnekem a bazalkou si jistě oblíbíte.…
Pokud nemáme cizrnu uvařenou, tak ji na několik hodin (nebo přes noc) namočíme a poté uvaříme.Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli s mrkví, přidáme nakrájený česnek,…
Na trošce oleje si osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme jarní cibulku a koření. Zarestujeme a vmícháme propláchnutou červenou čočku, vývar, rajský protlak a…
Pasta al pomodoro je klasické italské jídlo z těstovin, rajčat, olivového oleje a bazalky. Vyzkoušejte ho připravit podle tohoto receptu a jistě si toto svěží a…
Na oleji zpěníme cibulku, když zesklovatí, přidáme šunku, orestujeme, přilijeme vývar a vložíme do něj kostku špenátu (nerozmrazujeme). Po rozpuštění špenátu přidáme…
Drobně nakrájenou cibuli dáme smažit na máslo do sklovita, pak přidáme brokolici nakrájenou na kousky, mrkev na kolečka, ovesné vločky, mícháme a vše osmažíme. Pak…
1. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme rýži a mícháme, dokud nebude rýže průhledná. 2. Přidáme česnek, sůl, kumín a řádně promícháme. 3. Vmícháme protlak a vývar…
Houby nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nadrobno nasekáme. Vše podlijeme vývarem, přidáme kmín a vaříme do měkka. Ve smetaně…
Na masle osmazime najemno pokrajenou cibuli, zasypeme moukou, 1 PL mlete papriky a pote zalijeme vodou (cca 0.75 l).Brambory oloupeme, pokrajime na kosticky a vhodime do…
Štiku zbavíme páteře, z obou stran osolíme. Vnitřek pokapeme citronovou šťávou, okmínujeme, opepříme a posypeme trochou česneku a tymiánem. Dovnitř vložíme jednu snítku…
V hlubší pánvi zahřejeme olej a na něm opečeme na drobno nakrájenou cibulku. Když zesklovatí, přidáme rýži a společně opečeme.Cuketu očistíme a nastrouháme na hrubo.…
Krůtí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na malé kousky a dáme do uzavíratelné misky. Přidáme všechny přísady na marinádu a maso důkladně s marinádou promícháme…
Máslo o pokojové teplotě utřeme se solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Takto připraveným máslem potřeme rybky a dáme máslo i do bříška.Na pánvi na troše másla pstruhy…
Rybu trochu osolíme, opepříme a opečeme do zlatova na oleji s máslem a přendáme do zapékací misky. Do pánve s výpekem přidáme rajský protlak a za stálého míchání trochu…
Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Za stálého míchání ho krátce (1-2 minuty) orestujeme na rozpáleném oleji. Neměl by příliš zhnědnout, aby nezhořkl.Přilijeme vývar a…
Jakmile nastane krátká sezona chřestu, připravujeme z něj různé pokrmy. Tuto krémovou polévku uvaříme ze zeleného chřestu. Ten je velice jemný a na rozdíl od bílého jej…
Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Talíř horké jarní polévky, příjemně vonící po majoránce, s nočky z dětské krupičky, vás spolehlivě zasytí a tak může být i…
Plec nakrájíme na menší řízečky které osolíme a mírně naklepeme, cibuli nakrájíme nahrubo, dáme jí smažit do hrnce na olej a až je sklovitá naskládáme i maso, přikryjeme…
Nakrájenou cibuli osmažíme spolu s plátky česneku a nastrouhanou mrkví (nastrouhanou nahrubo) na rozpuštěném másle. Přidáme propláchnutou čočku a promícháme, podlijeme…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Britové na sv. Štěpána dojídají zbytky z krůty a připravují teplý, po jablkách a citronu vonící vláčný pudink
Valentýnské menu: Připravte romantické dobroty, kterými potěšíte drahou polovičku
Pomalu pečený bůček z trouby: Francouzské rillettes voní vínem a chutnají božsky. Kouzlem dokonalé chuti je pomalá příprava