Tobiáskův narozeninový dort
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutky ušleháme s cukrem a pak postupně přidáváme olej, mléko, mouku smíchanou s práš. do pečiva a nakonec vmícháme do tuha ušlehané bílky. Vlijeme do formy a pečeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žloutky ušleháme s cukrem a pak postupně přidáváme olej, mléko, mouku smíchanou s práš. do pečiva a nakonec vmícháme do tuha ušlehané bílky. Vlijeme do formy a pečeme…
Smetanu lehce zahřejeme, vmícháme želatinu a necháme nabobtnat. Mezitím si opláchneme jahody, odstraníme zbytky okvětí a jahody nakrájíme do mísy na menší kousky.…
Slijeme nálev ze zeleninové směsi (maximálně 3 dl). Do jedné poloviny dáme na 20 minut nabobtnat želatinu, druhou půlku zahřejeme k varu a nasypeme do ní sekanou cibuli…
150 ml mléka zahřejeme na zhruba 55°C a rozpustíme v něm želatinu, na míchání používám malou metličku. Pak si ušleháme jahodový dezert v prášku v 250 ml mléka do husté…
Ve 2 dl mléka necháme nabobtnat želatinu, pak za stálého míchání zahřejeme maximálně na 50°C a necháme želatinu rozpustit.Jogurt prošleháme s vanilkovým cukrem a cukrem…
Nejprve si připravíme piškot na srdíčka: Změklé máslo a krupicový cukr vyšleháme do pěny, postupně zašleháme vejce. Mouku promícháme s práškem do pečiva a kakaem a…
Mléko ohřejeme na zhruba 55°C a rozpustíme v něm želatinu.Kefír prošleháme s vanilkovým cukrem a cukrem dle potřeby, přidáme citrónové aroma, ušlehanou šlehačku a…
Z odměřené tekutiny si odebereme zhruba 200 ml, rozšleháme v ní želatinu a necháme ji asi 10 minut nabobtnat. Pak za stálého míchání metličkou zahříváme až do rozpuštění…
Nejprve je třeba rozdrtit cukrářské piškoty – vložte je třeba do papírového sáčku a válečkem či paličkou na maso je jednoduše nadrťte. V kastrolku rozpusťte máslo,…
Jako první si rozpustíme v 1,5 dl mléka zahřátého zhruba na 50 -55°C 20 g želatiny. Jde to dobře malou metličkou.Pak ještě v 0,5 dl vody teplé okolo 50 - 55°C 8 g…
Jako první si rozpustíme v 1,5 dl mléka zahřátého zhruba na 50 -55°C 20 g želatiny. Jde to dobře malou metličkou.Pak ještě v 0,5 dl vody teplé okolo 50 - 55°C 8 g…
Očištěné hříbky podle velikosti překrojíme, menší necháme vcelku. Vložíme je do hlubšího hrnce, zalijeme 1a1/2litrem horké vody a velice slabým varem necháme bez…
Celá vejce ušleháme s cukrem a olejem, smícháme s moukou, kakaem a kypřicím práškem. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a upečeme v předehřáté troubě. …
Šťávu ohřejeme, přidáme želatinu, zamícháme a necháme 10 minut stát.Mezitím do větší mísy na hrubém struhadle nastrouháme očištěná jablka. Pokud mají zdravou slupku,…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Okurka jako královna zeleniny je náročná a vybíravá. Nemá ráda mrazíky a slimáky, při správné péči se však odmění sladkými plody
Úžasné francouzské věnečky Paris Brest voní lískovými oříšky. Proč se pečou ve tvaru kola?
Cukrář Josef Maršálek radí, jak na domácí pařížskou šlehačku: Díky jedné ingredienci skvěle drží tvar a chutná božsky